Мачки (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата faraon
  • Време на започнување Време на започнување
go zemav na nekolku meseci staro od macka cuvana u stan, treba da e cisto
go banjam samo leto, strav mi e da ne se razboli
ampula mu stavam redovno, prasokov koa vidov deka se cesa
go cuvam celi 3 godini samo ednas mi padna od balkon, niz ulica od eden saat dva odma ako zakacilo... :mad:

samponov od veterinar, pet shop ili nekoja apteka da go baram?

Кетоконазол за луѓе е, и како реконазол може да го најдеш, истата ствар е.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Toa e sampon za gabicni infekcii. Malku e cudno zosto bi go preporacale za bolvi. Druga opcija ti e neopetroid alfa, da kupis ke ti kazat kako se rastvora i da go natopis. Pritoa go drzes nekolku minuti i ne mu davas da se lizne i ubavo go plavis so cista voda. Go ostavas minimum tri dena da se isusi i mu stavas ampula. I ampulata ti drzi mesec dena, povekje tesko. Koj ti veli drugo te laze.

Зедов персиско маче и има два месеци. Му зедов Whiskas junior храна ама некако многу слабо јаде. На храната пишува 55г дневна доза а тоа не јаде ни 20г дневно. Некој совет дали да му сменам храната, дали да му давам нешто друго плус н.п. млеко. Иначе мачето си е расположено си игра си спие редовно единствен проблем му е исхраната. Фала однапред

Смени ја храната, немој супермаркет брендови ефтини, пробај со поквалитетна храна, и млеко никако.Може јогурт.

Тури му манџиче, саламче, не ми е јасно што ги раните со кубети

Тури му манџиче, саламче, не ми е јасно што ги раните со кубети
Абе во ред, полесно и за мене да му давам домашно јадење ама оди после одвикни го да не се качува по маси.

И да допо
Зедов персиско маче и има два месеци. Му зедов Whiskas junior храна ама некако многу слабо јаде. На храната пишува 55г дневна доза а тоа не јаде ни 20г дневно. Некој совет дали да му сменам храната, дали да му давам нешто друго плус н.п. млеко. Иначе мачето си е расположено си игра си спие редовно единствен проблем му е исхраната. Фала однапред
Греота е да го храниш со таква лоша храна, барем дури е во развој, до година. Има многу екстра квалитетни храни кај нас најквалитетните се и најскапи, Оријен, Фармина Н&Д, Брит... Послаб квалитет се Леонардо, Минкас Хепи Кет, Пурина Про План, па Бош Санабел, Ројал Канин и Фармина Матис, Монге итн. Сепак од најквалитетните храни се дава количински многу малку бидејќи се доста калорични, така да дури и поефтино испаѓа да купиш поскапа храна бидејќи подолго ќе трае.
Можеш да го храниш и по БАРФ план (свежа домашно припремена храна), велат дека и најефтино испаѓа така ама не знам ни
начин на припрема ни рецепти.
Инаку потполно се сложувам да не го учиш со храната што ја јадете вие, како прво зачинета е што не е здраво за нив, а и нема да можеш да јадеш на раат после, ќе ви рипа на маса и ќе дежура пред фрижидер

Ви се случува на вашиве мачки да им солзат очите?
На мојов едното око постојано му солзи, понекогаш течноста е обична како солза, понекогаш е бела. Вака нема проблеми со тоа око, нит му е црвено, нит подзатворено, али нон стоп му тече.

На 15 јуни вечерта некој од комшиите со пушка / пиштол ми го застрелал мачето, на левата страна назад, над ногата некаде. Вечерта мислевме дека е од нешто друго (го приметивме на 16 јуни кај 03:00 некаде). Викнавме ветеринар, тој мисли дека во мачето има дијабола од пиштол/пушка. Го допираше полека ама ништо не сети. И, мачето неможе да гази на таа нога. Ветеринарот му намачка и некоја маст и потоа го прсна со некој спреј (сина боја). Мачето 2 дена одбива да јаде и пие, и постојано лежи. Го храниме со шприц од коа го видовме дека е рането (2 дена), му даваме млеко по малце. Помош некој? Ќе преживее? :( Инаку мачето е одгледано без мајка од многу мало(ја отру истиот комшија, над 24 часа без престан се обидувавме да ја спасиме и бевме со неа). Има можност во дијаболата да има некој отров? :(

EDIT: Сите 250 страни ги прочитав, нема ниту една слична ситуација, има некој буден за совет, help??

Последно уредено:
На 15 јуни вечерта некој од комшиите со пушка / пиштол ми го застрелал мачето, на левата страна назад, над ногата некаде. Вечерта мислевме дека е од нешто друго (го приметивме на 16 јуни кај 03:00 некаде). Викнавме ветеринар, тој мисли дека во мачето има дијабола од пиштол/пушка. Го допираше полека ама ништо не сети. И, мачето неможе да гази на таа нога. Ветеринарот му намачка и некоја маст и потоа го прсна со некој спреј (сина боја). Мачето 2 дена одбива да јаде и пие, и постојано лежи. Го храниме со шприц од коа го видовме дека е рането (2 дена), му даваме млеко по малце. Помош некој? Ќе преживее? :( Инаку мачето е одгледано без мајка од многу мало(ја отру истиот комшија, над 24 часа без престан се обидувавме да ја спасиме и бевме со неа). Има можност во дијаболата да има некој отров? :(

EDIT: Сите 250 страни ги прочитав, нема ниту една слична ситуација, има некој буден за совет, help??[/QUOTE

Како прво ова е страшно што го читам... Треба со ренген да се провери дали дијаболата е во мачето во кожата уште или не ако е треба да се извади со операција... Меѓувреме давајте храна со шприц (НЕМОЈТЕ МЛЕКО) ако е повозрасен/а може да давате конзерви паштети за мачиња и мешајте со вода да биде потечно за полесно да јаде. А ако не пие воопшто вода ќе мора да се стави инфузија. Ако е ептен мало маче треба со мачешка формула да се храни.

Sent from my iPhone using Tapatalk

За ова треба да има казна веќе тука. Ако пукаш милениче/треба да е исто како и за човек. А кој е тој болен што пука? Се надевам со тешкотии да си оди од овој свет... [emoji35][emoji36]

За ова треба да има казна веќе тука. Ако пукаш милениче/треба да е исто како и за човек. А кој е тој болен што пука? Се надевам со тешкотии да си оди од овој свет... [emoji35][emoji36]

мачки навечер умот ќе ти го дупнат бркајќи се и ебавајќи се,не знам ти кај живееш но кај мене е така, не викам дека пукањето во нив е решение, но треба да има служба што ќе ги решава овие работи, не мачки да ми се ебаваат над глава секој ден.

мачки навечер умот ќе ти го дупнат бркајќи се и ебавајќи се,не знам ти кај живееш но кај мене е така, не викам дека пукањето во нив е решение, но треба да има служба што ќе ги решава овие работи, не мачки да ми се ебаваат над глава секој ден.

Tocxno
Ama ne samo macki i lugje ima so mi se ebavaat na glava sekoj den
I za niv nekoja sluzba aktivno, ne znam i ti kaj zivees ama pukanneto i jas mislam ne e resenie

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom