https://hamachi.mk/ITALJET-DRAGON-STRIKER-p94355094
Zdravi planiram da zemam vakov skuter pa ako moze da spodelite mislejna Blagodaram ...
Zdravi planiram da zemam vakov skuter pa ako moze da spodelite mislejna Blagodaram ...
Нема да влијае штетно на машината и препорачливо е да ги смениш ролните. Затоа што тој издув работи на принцип на резонанца, а за тоа треба и поразличен тип на ролни (најчесто полесни) за да ги постигне побрзо посакуваните обртаи каде што резонантната фреквенција е погодена. И затоа ќе добиеш и убави перформанси од скутерот.Aprilia Sr 50 2016 модел сакам да го сменам издувот. Опции ми се Gianneli Reverse i Rekord Carbon. Од продавница ме претискаат да ги сменам и ролните за да сум осетил разлика. Скутерот е во фабричка состојба. Reverse e 9000 ден со ролни, Rekord Carbon e 8000 плус 600 ден за ролни. Цената е тука некаде. Ве молам за мислење. Дали мора да се сменат ролните за да се осети на снага? Дали значително ќе се зголеми потрошувачката? Дали може штетно да влијае на машината и преносот бидејќи другите делови се фабрички?
Благодарам однапред
Брат ролни и ауспух како ајвар и сирење, едно без друго не иде.Aprilia Sr 50 2016 модел сакам да го сменам издувот. Опции ми се Gianneli Reverse i Rekord Carbon. Од продавница ме претискаат да ги сменам и ролните за да сум осетил разлика. Скутерот е во фабричка состојба. Reverse e 9000 ден со ролни, Rekord Carbon e 8000 плус 600 ден за ролни. Цената е тука некаде. Ве молам за мислење. Дали мора да се сменат ролните за да се осети на снага? Дали значително ќе се зголеми потрошувачката? Дали може штетно да влијае на машината и преносот бидејќи другите делови се фабрички?
Благодарам однапред
Нема да влијае штетно на машината и препорачливо е да ги смениш ролните. Затоа што тој издув работи на принцип на резонанца, а за тоа треба и поразличен тип на ролни (најчесто полесни) за да ги постигне побрзо посакуваните обртаи каде што резонантната фреквенција е погодена. И затоа ќе добиеш и убави перформанси од скутерот.
Во продавницата не те излажале![]()
Имам две опции:Брат ролни и ауспух како ајвар и сирење, едно без друго не иде.
Стај си ги ролните со ауспухот шо ќе ти дојдат (мислам 6 грамски) и ќе корне моторот.
Ауспухот е истиот само рекордот има друг пригушувач. За тежината на ролните ќе треба да експериментирате на лице место и зависи од тоа ти како ќе бидеш задоволен и што сакаш да добиеш од скутерот. Нема баш правила. На пример јас секогаш сум штеловал ролни за високи обртаи, поголемо забрзување, на сметка на малку помала крајна.Имам две опции:
1. Gianneli Reverse 9000ден комплет со 6грамски ролни
2. Gianneli Rekord Carbon 8000ден плус 600ден сет 4грамски ролни
Начелно нема да штети, само немој да му ја вадиш душата на моторот. Ако сакаш да си посигурен, почекај до 1000км, равози го некоја недела-две и оди стави си ауспух.Ај да прашам и овде, имам нова sr50 2019 со 300km, извадив тоа блокажа, па дали е ок да се стави на 300км поминати рекорд гианели, дали има некој искуство со толку малку км поминато да стави ауспух? Позз, и дали ако ставам мислете ќе штети на векот на машината побрзо одошто би штетил пример на 1000 да се стави?
Вчера го ставив рекорд ауспухот со 4.3 грамски ролни, не знам каде стои таа мембраната со е меѓу карбураторот и филтерот за воздух, ама и вака, чијзс колку е брз за 50 ка. Возев многу мотори ама ова ме искрено изненади разликата меѓу сток издув и афтер маркет.Начелно нема да штети, само немој да му ја вадиш душата на моторот. Ако сакаш да си посигурен, почекај до 1000км, равози го некоја недела-две и оди стави си ауспух.
Сум ги имал сите сетапи на априлиа, најдобро ми било со се фабричко освен ролни 6 грамски малоси (можда беа и 6.2) и реверс ауспух.Имам две опции:
1. Gianneli Reverse 9000ден комплет со 6грамски ролни
2. Gianneli Rekord Carbon 8000ден плус 600ден сет 4грамски ролни
А какво е забрзувањето со 6 односно 6.2 грамски ролни.Сум ги имал сите сетапи на априлиа, најдобро ми било со се фабричко освен ролни 6 грамски малоси (можда беа и 6.2) и реверс ауспух.
Накај 95 крајна и моќно забрзување
Е сеа никого да не убедувам, прај си како мислиш, али ако ја пак праам априлиа пак реверс и ролни само.
Глеј сеа ипак е 50ка да не си праиме бајрам на паметот, али ќе иде убаво.А какво е забрзувањето со 6 односно 6.2 грамски ролни.