vazno da se pod 1920 rodeni pradedo/baba, drugo nevazno ..A ke moze li da znam koja godina na raganje e dedoti i do koja godina na raganje go priznaavaat poredokot site velat pod 1920 a nekoi pa k velat deka zaklucno so 1918g
Денес е неработен ден во БГ.[DOUBLEPOST=1558702234][/DOUBLEPOST]Но ако има нешто ќе споделам секако, а може и некој ќе се пофали до вечер.Palekrstic, ima li ukazi denes?
Zdravje da e vaka ko sto zboris ... pozdravКако што некој спомна пред ден-два, сега се вади она што се потпишало пред месец дена, недела за недела, па така да, мислам дека веќе се со потписи септември-октомври-ноември, ама ќе се објават овие следниот месец. Таман до пред одморите ќе се исчисти 2017 (интервјуа, 2018 положително).
Па од септември, 2018 интервјуа - положително 2019. Со ова темпо, август 2018 (моето интервју) би требало да излезе околу Нова година.
Aaaaaa, sorry Zaboraviv deka e neraboten den. Vo ponedelnik zdravjeДенес е неработен ден во БГ.[DOUBLEPOST=1558702234][/DOUBLEPOST]Но ако има нешто ќе споделам секако, а може и некој ќе се пофали до вечер.
Па и не мора да значи. Мојата преписка е основана 01.11.2017 што е исто така празник. Никогаш не разбрав како не ставиле во систем тој ден кога е неработен. Одејќи според ова не би рекол дека е невозможно да објават потпишани укази и денес. Можеби тој што ги ажурира податоците работи.Aaaaaa, sorry Zaboraviv deka e neraboten den. Vo ponedelnik zdravje
Naj aktiven e momentalno forumot okolu tie sto se na polozitelno kako tebe imas mnogu info okolu toa.... koga te stavija na polozitelno ?Ja kayete sega nie sto sme na status
" Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија" sto se slucva sas nas ? Kade sa ni dokumentite ? Proveravat li gi sega otnovo, sto im pravqt sled kato Sovetat gi e odobrli, i zasto odbivat nqkoi sled Sovetat kato gi stavil na polozitelno ?
06.02.2019Naj aktiven e momentalno forumot okolu tie sto se na polozitelno kako tebe imas mnogu info okolu toa.... koga te stavija na polozitelno ?
jas cekam od 8 mi.mesec sum na polozitelnoДали има некој да сподели од тие што чекаат на положително од 9 м 2018,ми треба број на преписка дали знае орентационо за да знам отприлика кога правам проверки за потписи. Особено некој што е на проверка од Вицепрезидентот?
Jas sum so dokumenti od dedo mi roden 1919 dobiv proishod za okolu 2 meseci ( so izvodi od nego i od majka mi go dokazuvam srodstvoto ) i ne odnesov nisto od Bugarskio klub vo Strumica iako bev 3 god skoro na dopolnitelna proverka. Od oktomvri cekam potpispradedo
dedo
tatko/majka
tvoj ---- > izvodi
ili mozit samo so dedo ako e roden pred 1918 g. togaj ne ti trebit izvod od pradedo
tatko/majka
tvoj izvod
i plus potvrda od zdruzenie