Od godina do dvePrasanje:kolku vreme stoi samo Obrazuvana prepiska,toj sto e prviot status???
Intervju minatata nedela.
Pozdrav
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Od godina do dvePrasanje:kolku vreme stoi samo Obrazuvana prepiska,toj sto e prviot status???
Intervju minatata nedela.
Pozdrav
Хахха добар предлог за Јотова.Pa ne e taka,pocna so potpisi nekade kraj od mart,znaci za neceli 2 meseci se uste nema potpisano od 3 meseci,a novi iljadnici se sobiraat za potpis, neznam sto e tolku tesko da se stavi potpis so tolku mnogu vraboteni tamu,pa za eden mesec moze da im se potpisi na site, ova e ludo,MP odnovo go proveruva DABC, a Jotova gi proveruva DABC i MP pa duri i MVR da ne zgresile slucajno,podobro neka i ja dadat cela nadleznost na Jotova i neka dava komu saka barem nema da cekame po 5 godini.
Ako imas pari direkno se sofija ke skratis godina na dvete proceduriPak da prasam odkako sum odbien so dok od prv bratuced dali probuvam pak od prqdedo dedo sobtaa linija i dali da probuvam pak bitola ili da odam skopje sofija ?
Поднеси си пак, преку линија со прадедо. Оди дирекно Софија, само диколку немаш посредник би ти препорачала да одиш со некој саглам,за да не чекаш за происход година и нешто. Туку за еден месец го имаш и одма на интервју.[DOUBLEPOST=1558682347][/DOUBLEPOST]
Грешка е при копирање изгледа, ти чекаш од Ноември положително така?
Да видиме прво овие да ги расчисти сега 9,10 па после си ти 11 и 12 [DOUBLEPOST=1558682395][/DOUBLEPOST]
Незнам од кога чекаш на положително, во зависност од тоа ќе знаеме кога да очекуваш потпис.[DOUBLEPOST=1558682735][/DOUBLEPOST]
Кај и да е за брзо и ти ќе земеш, ако чекаш од октомври, зошто до вчера ги потпишаа тие што чекаа од август, сега би требало 9 и 10 м оваа недела да добијат потпис, па ќе видиме.
[DOUBLEPOST=1558648062][/DOUBLEPOST]Jas koga ke sum na Red 2014 br 88xx
Да така треба, од тој датум си внесена во систем во ПравосудиеZdravo decki, jas sega proveriv i mi pisuva "Образувана преписка N:9xxx/2018/18.03.2019 г. Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване." Pri sto datumot 18.03 e datumot na moeto intervju. Dali e ova normalno? Mene mi se smeni statusot od obrazovana prepiska vo zadolzitelno vo maj, dali ne treba majskiot datum da stoi vo statusot? zosto mi stoi datumot na intervju? Normalno e ova?
Pak da prasam odkako sum odbien so dok od prv bratuced dali probuvam pak od prqdedo dedo sobtaa linija i dali da probuvam pak bitola ili da odam skopje sofija ?
Falapradedo
dedo
tatko/majka
tvoj ---- > izvodi
ili mozit samo so dedo ako e roden pred 1918 g. togaj ne ti trebit izvod od pradedo
tatko/majka
tvoj izvod
i plus potvrda od zdruzenie
Хахха добар предлог за Јотова.
А за потписиве, ако направиме анализа последниве две недели имаше 5 укази, а да не зборам пред тоа од кога се појавија првите потпишани преписки. Оваа недела се исчистија јули и август. Треба да се земе предвид дека сите заглавени предмети од 2013,2014,2015 и 2016 што висеа на дополнителна пред нова година почнаа да ги пуштаат, па потоа скандалот, и затоа толку се закочи. Сега ќе оди побрзо со оглед на тоа што има се помалку заостанати за потпис.
Имајте надеж![]()
Daj bozeКако што некој спомна пред ден-два, сега се вади она што се потпишало пред месец дена, недела за недела, па така да, мислам дека веќе се со потписи септември-октомври-ноември, ама ќе се објават овие следниот месец. Таман до пред одморите ќе се исчисти 2017 (интервјуа, 2018 положително).
Па од септември, 2018 интервјуа - положително 2019. Со ова темпо, август 2018 (моето интервју) би требало да излезе околу Нова година.