Болки во кичмата

• Креатор на темата Креатор на темата MK3-2JZ
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
4 април 2013
Мислења
7
Поени од реакции
1
Здраво.
Имам болки со кичмата во последнава недела ,а пред тоа бев сосема здрав
работев нешто 2-3 дена али бев стално бев клекнат и коа ке станев кичмата и нозете ме болеа
јас се мислам дека ми е од тоа..
вака кога ке одам не ме боли но да сакам да трчам или да се движам повеке почнува да ме боли кажувајте некој лек
Фала однапред

Оди на ортопед, ќе ти каже на кој дел да направиш ртг снимка и најверојатно ќе те прати на физикална терапија.

Да не дигаше нешто тешко додека работеше?
Штом не почнало да те боли од пад, не би требало да е ништо страшно и за неколку ден ќе ти помине.
Сепак отиди на лекар, најверојатно ќе те пратат да направиш снимка на долниот дел од ‘рбетот штом те болат и нозете, и во зависност од снимката ќе ти кажат што како.
Спортување избегавај овие неколку дена.

нозете не ме болат сега тогаш во моментот ме болеа сега веке само болки во кичмата

И јас мислам дека масажа и добар одмор од физичка работа ќе го реши проблемот, и мене така се дешавало да ме боли, поточно долниот дел кога сум кревал големи тежини ама со одмор после 2-3 дена се средува.
Е сега ако не ти помине вака за 2-3 дена со одмор/масажи, би било добро да одиш на ортопед за секој случај.

последниве 15 дена сум турбо цело време дигам потешко и обично стално клекнат работам :D на под доле и така фала ви за ова ке одморам па ке видиме како ке биде

И мене исто ме болеше кичмата, но по 1 недела одмор ми пројде. Сега пред 2 недели кога ќе легнам исправено на грб и кога ќе сакам да се подигнам нагоре без помош на раце, само со тело имам мн јаки болки на средина на грбот,рбетот.:confused:

дечки отидов јас скроз на скроз сега едвај се движам иам огромни болки во половината кажете некој вежби и слично за да се исправам малце

дечки отидов јас скроз на скроз сега едвај се движам иам огромни болки во половината кажете некој вежби и слично за да се исправам малце
Ако си од СК, тркни до кај Туран. :)

кај е тој нешто подетално да ми кажеш

Zdravo. Imam bolki vo polovinata i bolkata po4nuva od polovinata a istovremeno me zaboluva i vo gradniot kosh kaj srceto.Bolkite mi se pojavuvaat 4esto nekogash i pri odenje mnogu me zaboluva edvaj izdrzuvam pa ke ve zamolam da mi kazete sto da pravam :)

Што да се прави ако боли половината од многу седење?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom