Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Дек. 2018 положително, а почната процедура 2015 се изначекавме.
Истото и јас, почната процедура 2015-та, положително декември 2018. Кога ке биде ке биде за двајцата.

I jas isto
Postapka 2015
Inetrvju 2016
Na polozitelno od dekemnvri pa od januari na proverka od VP
10854/2015
Зошто си на проверка од ВП? Братучед нешто документи или?

Pozdrav svima. Pratim vas već neko vreme. Nadam se da će se stvari ubrzati i da će što pre svi dobiti pasoše. Ja sam imao Decembra 2018 Intervju tako da joooos treba da čekam, ali pratim situaciju i nadam se ubrzavanju.
Npr. Prepiska 3380/2018 , 6.mart 2018. je još na zaduzitelno dok je prepiska 3381/2018 na finalnoj. Nikako da pohvatam kojim redom ova ludnica ide.

Pozdrav svima. Pratim vas već neko vreme. Nadam se da će se stvari ubrzati i da će što pre svi dobiti pasoše. Ja sam imao Decembra 2018 Intervju tako da joooos treba da čekam, ali pratim situaciju i nadam se ubrzavanju.
Npr. Prepiska 3380/2018 , 6.mart 2018. je još na zaduzitelno dok je prepiska 3381/2018 na finalnoj. Nikako da pohvatam kojim redom ova ludnica ide.
So sto dokumenti si imas za cekanje najmalku edna godina

Истото и јас, почната процедура 2015-та, положително декември 2018. Кога ке биде ке биде за двајцата.

Зошто си на проверка од ВП? Братучед нешто документи или?
Dokumenti od brat

Затоа и си на проверка од ВП. Брат не се смета како предок. Барем не по златна/сребрена линија што тие ја бараат. Мада ништо не се знае. Знае да се протне некој со братучед и да земе указ.

За кратко би требало да има нови потпишани државјанства.
Преписка 7252/2017 до пред 1 саат беше на Проверка од Вице ,сега е на положително,кај и да е ќе се смени во указ.
Ќе ве известам.....[DOUBLEPOST=1558091501][/DOUBLEPOST]Еве сега се смени Указ број 53
Ајде проверувајте со среќа на сите;)

Преписка 7252/2017 до пред 1 саат беше на Проверка од Вице ,сега е на положително,кај и да е ќе се смени во указ.
Ќе ве известам.....[DOUBLEPOST=1558091501][/DOUBLEPOST]Еве сега се смени Указ број 53
Ne proveruvam. Ke cekam ti da pises za nov ukaz pa posle ke proveram. Kaj tebe e srekjata

Ne proveruvam. Ke cekam ti da pises za nov ukaz pa posle ke proveram. Kaj tebe e srekjata
Па ете има нов Указ Бр.53 пишав.....хахаха ,ајде провери,стигнати се заклучно со преписка Но 7264/2017 од 04.07.2017

koga bese na intervju?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom