- Член од
- 8 октомври 2015
- Мислења
- 409
- Поени од реакции
- 1.135
- Локација
- Ul.Vladimir Polezinovski br.9
- Веб-сајт
- www.gree.com.mk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Слична да.Gree ja pustile na promocija- lomo lc 3.5kw 20990mkd,
ne sum mnogu upaten no ova nee istata klima so gree lomo economical ?
inaku istata cena e i na klimi.mk ne znam dali se ista kompanija
Decki najnova informacija. So ogled na toa sto klimata mislev da ja zemam pregu GEFF programata, zaedno so PVC proizori, mi spomenaa deka i pokraj toa sto dvata proizvodi imale certifikati vo GEFF (tehnicki povrat trebalo da se napravi za sekoj proizvod so sertifkat) povrat na klimi ne se pravel.
Utre ke treba da se informiral podetalno, a dotogas dokolku nekoj ima informacii za ova neka spodeli.
Тука гледам некоја цена...Pocituvani,
Kako i sekogas, GREE e postojano so Vas.
Super promocija na GREE INVERTER LOMO LC R32 WI-FI.
Прегледај го приврзокот 208810
А што значи ако рандом се јавиш на некој мајстор да ти ја монтира, и ти каже дека се добри Vivax?Со здравје да те служи и грее..
Мајстор ако ти монтира Грее ќе кажи дека е супер..Ако монтира Вивакс и има поголема маржа на него(ако си купил од него) ќе ти каже дека е супер,и се разбира мора да има некој бренд јапонски за кој ќе каже дека е супер,пошто се јапонски и поскапи!Остај то осетливи тука, што чини за колку квадрати и со кои топлотни загуби пишано е тука,тие што читаат знаат,а знаат и дека не се верува на мајстори..Не ти ја спорам ни климата ни брендот..Се надевам ќе пренесеш искуство на зима!
еве ова е копиран текст од линкот на ГЕФФ, е сега како можен проблем би бил тоа ако климата не е А++ а нашиве трговци лажат дека е па оп нема поврат ама ова е само претпоставка и не мора да е точна
"Критериуми за техничка прифатливост
Технологии од домаќинството кои ги исполнуваат следните стандарди на изведба се подобни за финансирање според GEFF во Северна Македонија:
Фрижидери (фрижидери, замрзнувачи, комбинација фрижидер/замрзнувач): енергетска ознака A++ или повисока
Клима уреди: енергетска етикета A++ или повисока....................
Тоа рандом не ме бендисува..Ако читаше ќе видеше дека и кога се монтира треба да се запазат некои работи,цевки 3метра вакумирање и слично..Ако одеше на рандом не се зачленуваше на форум одеше во продавница (рандом) ти нудеа рандом до 30000 ден и завршена приказна...Во твојот случај пошто си во нова зграда ако истата има и енергетски пасош ќе беше многу лесно...Без рандоми..А што значи ако рандом се јавиш на некој мајстор да ти ја монтира, и ти каже дека се добри Vivax?
Ке пренесам искуства зимото секако.![]()
Inverter klima uredite ne vnesuvaat vozduh od nadvor vnatre tuku vnatresniot vozduh go vrti vnatresnata edinica i so pomos na filtrite vo klimata go filtrira taka da toj procistuvac sto go imas ke i pomaga na klimata vozduhot da bide najdobro filtriranНешто др ми текна да прашам. Тоа рандом батали го лошо се изразив, човекот беше препорачан од Елипсо. Дали зимно време, пошо планирам да се греам на климава, значи дека мене прочистувачот на воздух сега ми е узалуд фрлени пари, пошо стално јас ке филтрирам воздух кој доаѓа од надвор и е загаден доста![]()
Страната е значитено подобрена од предходно кога беше само капацитетот на +2 и кога сите беа енергерска класа G. Вратени се сите останати информации за капацитетите на билавелентна температура, -7, +2, +7....заедно со COP и енергетската класа.mnogu glupa e stranava od Eurovent napraena. Ne znam civa odluka bilo da se promeni starata, ama nemu treba od glaata da mu se udri edna ubava 47 kilska nadvoreshna Gree 3,5ka!!
Sho klima e ova?Ај и тука да прашам, има ли подобри перформанси од овие за 54-55000 денари?
Прегледај го приврзокот 208945