Samo sto uspeav da go najdam kompresorot kaj Panasonic Z50-TKE. Modelot e 9RD132XAA21 koj se vgraduva vo 5ki i 7ki, i barem spored slikata izgleda deka dvostepen https://industrial.panasonic.com/ww...r2p-series-rotary-variable-speed-r32/9RD132XA
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Како замрзнала надворешната? Мислиш на дефрост дека правела или се замрзнала целата како санта мраз? Или пак нешто трето.
Samo sto uspeav da go najdam kompresorot kaj Panasonic Z50-TKE. Modelot e 9RD132XAA21 koj se vgraduva vo 5ki i 7ki, i barem spored slikata izgleda deka dvostepen https://industrial.panasonic.com/ww...r2p-series-rotary-variable-speed-r32/9RD132XA
Амбер 18ка со греачи на тацна се направила санта мраз? Де бре...Како санта мраз. По некоклу пати денот. Па на одмрзнување (од око) по десеттици литри вода да течи. А знајме колку троши кога ќе треба цела да одмрзне па да ја брка температурата од почеток.
Преуба клима е. Кој ќе ти речи спротивно те лажи![]()
Имам пишувано, негде 2011-12 комшиката (забарска ординација имаше) купи Вивакс 3,5 ка , не помнам модел! Кај нив надворешната кога ќе замрзнеше, со леткоми не ја размрзнуваш! Жената само жално гледаше на неаАмбер 18ка со греачи на тацна се направила санта мраз? Де бре...
Нешто ме ми штима.
Едно е дефрост. Тоа е нормална работа и така функционираат топлинските пумпи. И после еден дефрост циклус надворешната единица е солза чиста.
Друго е санта мраз, кога и покрај дефрост и покрај се надворешната неможе да се одмрзне без надворешна помош.
Како санта мраз. По некоклу пати денот. Па на одмрзнување (од око) по десеттици литри вода да течи. А знајме колку троши кога ќе треба цела да одмрзне па да ја брка температурата од почеток.
Преуба клима е. Кој ќе ти речи спротивно те лажи![]()
Амбер 18ка со греачи на тацна се направила санта мраз? Де бре...
Нешто ме ми штима.
Едно е дефрост. Тоа е нормална работа и така функционираат топлинските пумпи. И после еден дефрост циклус надворешната единица е солза чиста.
Друго е санта мраз, кога и покрај дефрост и покрај се надворешната неможе да се одмрзне без надворешна помош.
Sekako deka ke se nudi kako super opcija, kako soodnos CENA/KVALITET/MOKNOSTСо свој очи ја видов, не еднаш туку многу пати.
Дури одмрзнуваше надолу поплава правеше.
Да помислев тогаш да ја сликам, ќе прикачев и слика.
Ако наредната сезона сеуште се нуди како подобра опција од Mitsubishi/Toshiba/Daikin/Panasonic ќе имам на мукает да ја сликам и да ја постирам.
Се разбира ако Грее не измислат некоја уште понова Г20 технологија па таа да ја нудат како „најсоодветна“ во тој период![]()
После поплавата, дали беше стакло чиста климата? Ако да, тогаш не гледам проблем.Со свој очи ја видов, не еднаш туку многу пати.
Дури одмрзнуваше надолу поплава правеше.
Да помислев тогаш да ја сликам, ќе прикачев и слика.
Ако наредната сезона сеуште се нуди како подобра опција од Mitsubishi/Toshiba/Daikin/Panasonic ќе имам на мукает да ја сликам и да ја постирам.
Се разбира ако Грее не измислат некоја уште понова Г20 технологија па таа да ја нудат како „најсоодветна“ во тој период![]()
После поплавата, дали беше стакло чиста климата? Ако да, тогаш не гледам проблем.
Па мора да плука по други брендови, како поинаку ќе го издигне грее?еве го се јави овој со сликичка некоја. па како можеш да напаѓаш бренд без разлика што е произведен во Турција. знаеш што е тоа и која контрола на квалитет ја има за разлиока од оние твоите галичките што ги штанцаат за 50$. па за мене треба да имаш многу вуна да дадеш за грее повеќе од 200 еуро и тоа многу вуна.