Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Ако си за национални Македонски интереси се знае што треба да правиш на избори. Сега ќе не понижуваат целосно барем уште година и пол.
Mene mi e bas seedno. Ja veke si gi sobrav partalite i si go fativ patot. Za mene makedonija definitivno umre koga ogromen broj ednokletocni sogragjani padnaa na sareni lagi i lizafcinja servirani od najgolemiot izmet od luge vo istorijata na makedonskoto postoenje.

Јасно е како ден дека вмро влага со 100к гласа во минус, чим сдс иде у предизборна коалиција со дуи. Пошо неопределен љопка не гласа за вмро дур е жив. Па така идеалната ситуација за странците е постигната. Македонците отприлика да се пата пата поделени, или едната страна да има предност но не многу, а они со контрола на традиционално лојалните и послушни љопки да влијаат и донесуваат многу важни одлуки како во конкретниот случај.
Околу 355.ооо ќе има ВМРО, СДС околу 300.ооо + Дуи 50.000 + АА 70.ооо = 420.ооо, 30.ооо неважечи

Политичката елита( владеачка и опозициска) победи, Република ( Северна ) Македонија и нејзиниот народ изгубија.

Mene mi e bas seedno. Ja veke si gi sobrav partalite i si go fativ patot. Za mene makedonija definitivno umre koga ogromen broj ednokletocni sogragjani padnaa na sareni lagi i lizafcinja servirani od najgolemiot izmet od luge vo istorijata na makedonskoto postoenje.
Јас не бегам...тука ми е боље од туѓина. Но си имам јас па и ти право да зборуваме што мислиме. Барем овде...а за во реалниот живот има консеквеции, а нема да ме чуди да воведат и казненопоправни мерки ако не се и веќе воведени.

Заев премиер, Стево претседател.... Црни времиња се пред нас.... :(

А можеби тоа и си го заслужуваме...

И тоа како го заслуживме!

Нема (можеби има...) поголемо понижување, кога трчилаж и празнословец (ќе) ни ја водат државава видоизменета...

Заев премиер, Стево претседател.... Црни времиња се пред нас.... :(

А можеби тоа и си го заслужуваме...
Целото срање почна со Бомбите и Шарените...јас бев огромен противник на нив и знаев дека водат кон катастрофа.

Без разлика кој е денес победник на избориве, факт е дека повеќe oд 800 000 граѓани кои денеска излегоа на изборите му дадоа легитимитет на Преспанскиот договор и на новото име на нашата држава !

Последно уредено:
Без разлика кој е денес победник на избориве, факт е дека 800 000 граѓани кои денеска излегоа на изборите му дадоа легитимитет на Преспанскиот договор и на новото име на нашата држава !

...а добар дел од нив сигурно не излегоа на гласање на референдумот, ама гласаа за празнословецот!

Ќе да е лукав овој народ...

Без разлика кој е денес победник на избориве, факт е дека 800 000 граѓани кои денеска излегоа на изборите му дадоа легитимитет на Преспанскиот договор и на новото име на нашата држава !
Ај сега не тролај :) му зимаш на @Beric Dondarrion од лебот.:pos:

Само нерегулиран капитализам и неолиберализам може да ја покрене Македонија економски но за жал во основа и двете партии се против тоа а и мноштвото гласачи. Но сами си го бараат со години Македонците...нека бидат Северни и мизерни кога не мислат. И национално и економски тотално се не освестени.

Не се будали ни едните ни другите да си ја сечат гранката врз која што седат. Популизмот кај нас добива избори, не економските модели и реформи. Денес партиските стаорци фатени за рачиња гласаа за продолжување на договорите во јавната администрација, не за реформи засновани на мерит системот, за кој што на Заев устата пењи му фаќаше по митинзи.
Сега следно што следи е вештачко покачување на минималната плата и допирање на прагот од 500 евра просечна плата. Триумфална најава за "успехот" на економските реформи на оваа власт. А во суштина ќе предизвика замрзнување на идниот економски раст, стопирање на намалувањето на невработеноста, можеби и нејзин раст...

Факт е дека сами си ја ебавме мајката

Cestito pobeda. Mislam deka ti treba najmnogu da se raduvas na toa sto Stevo pobedi so glasovi na onie koisto od tebe bi napravile sapun.
Да, да, апсолутно. ВМРО ДПМНЕ во коалиција со ДУИ се добитната комбинација за таквите како мене, водат неверојатно левичарски и либерални политики и двете. Ти благодарам што ми ги отвори очите, да знам отсега кој е правилниот избор за мене и таквите ко мене.

Мартин (на близнакот од Ѓорче син му) одма позади Зајко и Пендарко стои...
Се очекуваше Пендарко да победи. Македонија сега уште понадоле ќе оди. А од другата година може и ќе се отцепи.
Папата денес рекол дека Кирил и Методиј Бугари биле, а вие одете му на литургија на сатаната педофилска.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom