Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
Mene ako se bese kako sto treba ke mi zemese 270 evra so pominato intervju so moj prevoz do kriva palanka a od tamu prevozot do sofija e vo tie 270. Imav dve odenja do bg ednas za podnesuvanje na dokumenti za proishod i drugoto za intervju. Imav problem sto ne mi odobrija proishod so dokumenti od srbija pa morav da vadam novi so potvrda od bg klub i da gi prilozam kako dopolnitelni i toa me cinese 105 evra plus, a vo proishodot se navedeni i prvite od srbija i ovie od bg klubot prvite od na majka mi strana a vtorite od na tatko mi.
Zdravje boze ako dojde red za zemanje pasos ke vidime uste kolku ke mi pobara pari.
Znaci 270evra plus 105 koi ispadnaa kako ne planiran trosok ili vkupno 375 so pominato intervju.
Ќе ти земеше многу повеќе од 270 евра верувај, ти ја дал таа цена колку да се излажеш и да почнеш процедура преку него, потоа ќе те заколеше уште 100-150-200+ евра онака лабаво до државјанство и 200+ кога ќе ти излезе.
Целата документација со се потврда, изводи, лекарско, потврда за неосудуваност, државна такса, преводи и заверки итн. е околу 170/190 евра. Се што е над таа сума е чист ќар за посредниците.
Бидејќи во таа цена ти вклучил и превоз излегува дек он за 50 евра ќар ти ја брка процедувата, тој филм не го гледаш ;)

Член од
31 август 2012
Мислења
320
Поени од реакции
184
Ќе ти земеше многу повеќе од 270 евра верувај, ти ја дал таа цена колку да се излажеш и да почнеш процедура преку него, потоа ќе те заколеше уште 100-150-200+ евра онака лабаво до државјанство и 200+ кога ќе ти излезе.
Целата документација со се потврда, изводи, лекарско, потврда за неосудуваност, државна такса, преводи и заверки итн. е околу 170/190 евра. Се што е над таа сума е чист ќар за посредниците.
Бидејќи во таа цена ти вклучил и превоз излегува дек он за 50 евра ќар ти ја брка процедувата, тој филм не го гледаш ;)
Celata procedura od pocetok do kraj ke me cini 450 evra plus ovie 105 so ispadnaa kako ne predviden trosok znaci vkupno 555evra maksimum. Jas intervjuto go pominav i daj boze da ispadne drzavjanstvoto po lesno e togas.
Znaci jas veke pominav intervju i imam dadeno 270+105 evra i sega samo mi ostanuva da cekam za drzavjanstvo.

Последно уредено:
Член од
22 јуни 2016
Мислења
119
Поени од реакции
204
Do koj mesec se stignati so finalen ekspertski pregled?

Член од
12 септември 2018
Мислења
132
Поени од реакции
201
Januari 2018
Dokumenti izvodi moj majka tatko preku zdruzenie so proishod. Od 05.2016 pocnata postapka cekav 15 meseci za intervju 10 mesec 2016 bev da zakazam, mi go zakazaja za 01.2018
Imaat majka ti i tatko ti ? ili tvoj predok roden pred 1920god.? Na koj osnov ti e dobien proishodot i dali povtorno gi imas odneseno dokumentite od BKKS vo Ministerstvo za pravda ?

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
Imaat majka ti i tatko ti ? ili tvoj predok roden pred 1920god.? Na koj osnov ti e dobien proishodot i dali povtorno gi imas odneseno dokumentite od BKKS vo Ministerstvo za pravda ?
Демек причината што го ставиле на дополнителна е дека не ги однел повторно документите во МП? Ова си го мантрате секој ден? :facepalm:

Разбудете се бе луѓе...До кога ќе верувате во лаги и манипулации не знам...

Член од
5 мај 2019
Мислења
8
Поени од реакции
1
I majka i tatko izvodi. bez poredok pred 1920. Togas ne bese taa procedura. Proishodot mislam po zdruzenieto vo sofija. Jas sum prv od semejstvoto sto aplicira za drzavjanstvo. Povtorno nemam noseno dokumenti nikade. Od intervju do sega nisto

Член од
12 септември 2018
Мислења
132
Поени од реакции
201
Dali tvoite roditeli imaat grazdanstvo ??

I majka i tatko izvodi. bez poredok pred 1920. Togas ne bese taa procedura. Proishodot mislam po zdruzenieto vo sofija. Jas sum prv od semejstvoto sto aplicira za drzavjanstvo. Povtorno nemam noseno dokumenti nikade. Od intervju do sega nisto

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
Ти многу пoмниш што документи си извадил. Ако си аплицирал 2016г. сигурно си однел потврда поврзана со предок пред 1920г. ама не се сеќаваш. Како и да е ако можеш провери си какви документи си вадел за да знаеш што понатака. Во меѓувреме побарај некој стар документ дали имаш по дома.

Член од
5 мај 2019
Мислења
8
Поени од реакции
1
Ти многу пoмниш што документи си извадил. Ако си аплицирал 2016г. сигурно си однел потврда поврзана со предок пред 1920г. ама не се сеќаваш. Како и да е ако можеш провери си какви документи си вадел за да знаеш што понатака. Во меѓувреме побарај некој стар документ дали имаш по дома.
Nemam sigurno vadeno za pred 1920 poredok se sekavam dobro. Po dva izvodi od majka tatko i mene. I standard deka ne sum osuduvan i slicno. A moite roditeli imaat samo MK drzavjanstvo.
Sto znaci ova dali treba odnovo drugi dokumenti za ova so mi e pisano do 05.07.2019

Attachments

Член од
9 февруари 2019
Мислења
85
Поени од реакции
123
Дечки, во исчекување на нови информации поврзани со укази и промена на статуси, би сакале ли да споделите колку ви наплаќаат посредниците за целата постапка? Јас на мојот досега му имам дадено 700 евра, плус трошоците за превоз башка му плаќам, и здравје ако бидне државјанството, ќе ме "израдува" со уште 200 за подигање, некако многу ми доаѓа, ама ајде си викам, веќе си се фатила на орото. Има ли некој информација колку реално чини постапката за бг државјанство ,со сѐ преводи, со сѐ комплет ако си одиш сам без посредник? Ај споделете ваши искуства со посредници, чисто колку за споредба ☺
Јас имам платено 700 евра ама происходот го земав за 2 дена наместо да го чекам година дена или месеци сеедно.
Од почеток на документација до интервју 7 месеци процес.
Поздрав

Член од
12 септември 2018
Мислења
132
Поени од реакции
201
Nemam sigurno vadeno za pred 1920 poredok se sekavam dobro. Po dva izvodi od majka tatko i mene. I standard deka ne sum osuduvan i slicno. A moite roditeli imaat samo MK drzavjanstvo.
Sto znaci ova dali treba odnovo drugi dokumenti za ova so mi e pisano do 05.07.2019
Baraj pod hitno star dokument od tvoj predok ili rodnini so BG grazdanstvo inace nisto...

Член од
4 ноември 2017
Мислења
341
Поени од реакции
379
Ne veruvam deka ti imet izdadeno proishod vrz osnova na deklaracija vo 2016, toj sho ti brkal rabota pobarajgo pak i dati objasnit so kako i dasi nosit potvrda ako veke nemas stari dokumenti podoma.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom