- Член од
- 20 септември 2017
- Мислења
- 920
- Поени од реакции
- 1.347
Ќе ти земеше многу повеќе од 270 евра верувај, ти ја дал таа цена колку да се излажеш и да почнеш процедура преку него, потоа ќе те заколеше уште 100-150-200+ евра онака лабаво до државјанство и 200+ кога ќе ти излезе.Mene ako se bese kako sto treba ke mi zemese 270 evra so pominato intervju so moj prevoz do kriva palanka a od tamu prevozot do sofija e vo tie 270. Imav dve odenja do bg ednas za podnesuvanje na dokumenti za proishod i drugoto za intervju. Imav problem sto ne mi odobrija proishod so dokumenti od srbija pa morav da vadam novi so potvrda od bg klub i da gi prilozam kako dopolnitelni i toa me cinese 105 evra plus, a vo proishodot se navedeni i prvite od srbija i ovie od bg klubot prvite od na majka mi strana a vtorite od na tatko mi.
Zdravje boze ako dojde red za zemanje pasos ke vidime uste kolku ke mi pobara pari.
Znaci 270evra plus 105 koi ispadnaa kako ne planiran trosok ili vkupno 375 so pominato intervju.
Целата документација со се потврда, изводи, лекарско, потврда за неосудуваност, државна такса, преводи и заверки итн. е околу 170/190 евра. Се што е над таа сума е чист ќар за посредниците.
Бидејќи во таа цена ти вклучил и превоз излегува дек он за 50 евра ќар ти ја брка процедувата, тој филм не го гледаш