- Член од
- 12 март 2009
- Мислења
- 20.763
- Поени од реакции
- 16.983
не е само стечај, една фирмичка тргнаа од берза зошто НЕ направила финансов извештај за 2016 !!!@ Grim: Znaci po zakon kako akcioner ne ti pripagja nisto. Ako mnozinskiot resi da gi proneveri parite mozes da se slikas. Pa pola stopanstvo taka otide jabana, zaedno so akcionerite! Den denes po brokeraite doagjaat lugje prasuvaat za firmi koi otisle vo stecaj davno davnim, i ne ostanala ni banka za niv.
Taka da ne znam kade e problemot da bilo koj se bori za svojot sopstven imot???
Okolu PPIV...si gi najdov postovite od novac i istoto me macelo uste pred 5 godini. Ispagja deka genijalcive od PPIV vo revidiraniot prikazuvaat edna zbirna suma od amortizacijata i kapitalnite investicii, i zatoa gi nema ni ednite ni drugite...vsusnost, koga amortizacijata e pogolema, kapeksot im e vo pozitiva!
Za operativniot paricen tek, nizok e posto imaat zgolemen opeks, pred se' zaradi enormno namalenite pobaruvanja od dobavuvaci.
Taka da toj del e OK. Samo mene pak me macat nekoi nesta. Prvo i osnovno, zosto ne podelija dividenda, koga imaat cash & ekvivalenti 843M dens? Vtoro zosto kupuvaat hartii od vrednost? Pa zarem poveke veruvaat vo tugj biznis otkolku vo svoj? Treto sto vo narednite godini? Ke ima li dividenda? Ili mislat da se zamajavaat so prici za investicii? Tie investicii im se proektirani na 2,5-3M evra godisno, sto e na ili pod nivoto na amortizacija, znaci ne e nesto ekstraordinarno.
@ Zagrepcanec, nisto licno, ama se nerviram koga ne razbiram nekoi raboti. Akcijata ti e OK, samo dobro e da se doznae odgovor na gornive prasanja. Jas tamu ne bi vlegol ispod 50% diskont, posto mi se mnogu nepredvidlivi. A ako produzat so vakvi potezi, ne e cudo da se vidime i na takvi ceni
ја избришале од Регистар
Нема поголем лоповлук од нашиот закон кој дозволува со 51% ГЛАСОВИ менаџерот да праи
што сака...
акциите на малцинските акционери се позитивна НУЛА...