Носи ја обавезно,мој совет ти е ако несакаш на дополнителна да те стават.Заедно со изводите преку кој си се поврзал ,преведени и нотаријално заверени.Немора лично,може и некој друг место тебе да носи ,со молба .drugari dali vo finalna faza treba da se odnesi potvrdata za poteklo so ja imav odneseno vo DABC ili nema potreba ????
Toa od deneska ima promena na ovaa prepiska?na nekok bi mu bilo korisno .... na na intervu 24.02.2018 od zadolzitelno na 19.04.2019 smenet status vo finalana so dok od bratuced i podvrda od lazar
Treba da se poceka a za edna bukva nikoj ne ti pravi problem ne vnesuvajte dopolnitelna nervoza vo forumot ako nemate dokumenti e edna rabota a ako imate samo bidete strplivi i cekaj te ce dojde i vasiot moment site imaat greska vo bukvite koj prezime koj ime koj data na raganje mesto davame izvodi pred 100 god sto ocekuvas se da e tocno za vreme na najgolemata vojna vo istorijata? Taka ako e treba nikoj da ne dobie bugarsko drzavjanstvo ..... Ne zaboravajte zemaaa luge pasosi i toa mnogu luge so edna obicna posrana deklaracija koj sekoj moze da ja isprinta na laptopot i ne zaboravajte deka bugarija e najkorumpiranata i najsiromasnata drzava vo evropskata unija .... GRESKA VO BUKVITE??? SO KRIMINALNO DOSIE ZEMAAA PASOSIII ALOOOO I MOMENTALNO PECALAT VO EU TI KOJ DO VCERAA KRADEA ZA DA PREZIVEAT TOA STO GO GLEDAM I GO SPODELUVAM SO VASНема врска дали зборуваш на мк или бг ниту пак образование. Јас зборував бугарски + имам мастер (а и плус докторски сакав да упишам во софија), доставив препораки од компании бугарски со кои сум соработувал, соработки со професори и декани од факултети во бг итн итн. Исто така доставив оригинал бугарска воена книшка, изводи све. Џабе е све еве чекам точно 10 месеци на потпис од вице, една згрешена буква во тоа изводите ќе е попресудна од било што да си направил.
ne tuku od petokot pisav datumToa od deneska ima promena na ovaa prepiska?
Благодариме, користи да.. од прилика да знаеме дата. Интервју имав Јуни 2018, така да уште некој месец, ваљда ќе се смени на финална. позз, со среќаna nekok bi mu bilo korisno .... na na intervu 24.02.2018 od zadolzitelno na 19.04.2019 smenet status vo finalana so dok od bratuced i podvrda od lazar
Трикови нема. Одговарај само кратко и јасно. По мене нема врска дека бугарски треба да зборуваш. Има некој и двајцата родители имаат бугарско државјанство, поради икс причини не живееле во бугарија и детето не знае бугарски и што?Здраво на сите,нов сум на форумот!Нареден месец сум на интервју во Софија...Ке ве замолам веке луѓе сто завршиле во догледно време чисто информативно да ми кажат некои Tips&Tricks ако воошто треба.Дали прашањата е важно да се одговараат на Бугарски,дали има прашања што ги измислуваат самите вработени што прават интервју и слично.
Поздрав до сите и фала
Прашањата се шаблон и ги поставува од формулар кој го пополнува како ти одговараш службеникот пишува на компјутер , Јас зборував македонски! само опуштено и со среќа!Здраво на сите,нов сум на форумот!Нареден месец сум на интервју во Софија...Ке ве замолам веке луѓе сто завршиле во догледно време чисто информативно да ми кажат некои Tips&Tricks ако воошто треба.Дали прашањата е важно да се одговараат на Бугарски,дали има прашања што ги измислуваат самите вработени што прават интервју и слично.
Поздрав до сите и фала
А јас тебе ќе те следам дал ќе има промена пошо сум август 2018 со интервјуБлагодариме, користи да.. од прилика да знаеме дата. Интервју имав Јуни 2018, така да уште некој месец, ваљда ќе се смени на финална. позз, со среќа
Sent from my SM-G955F using TapatalkА јас тебе ќе те следам дал ќе има промена пошо сум август 2018 со интервју
?znae li nekoj da kaze koja e procedurata i koi se dokumenti potrebni za da se izvadi duplikat proishod,i kolku vreme se ceka?
Најмногу пази кога ќе те прашаат гражданство со националност да не се збунишЗдраво на сите,нов сум на форумот!Нареден месец сум на интервју во Софија...Ке ве замолам веке луѓе сто завршиле во догледно време чисто информативно да ми кажат некои Tips&Tricks ако воошто треба.Дали прашањата е важно да се одговараат на Бугарски,дали има прашања што ги измислуваат самите вработени што прават интервју и слично.
Поздрав до сите и фала