- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.778
- Поени од реакции
- 85.817
11 години беше правна држава, сега веќе не е.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Aje sega site členovi ovde što sekojdnevno " ejakuliraa proliv" so izrazot idat migranti...glasajte za Grujo...Стево за мигрантите...
Северна Македонија постои неколку месеци, не постои 11 години.11 години беше правна држава, сега веќе не е.
Имаш ли некого на ум?[DOUBLEPOST=1555502027][/DOUBLEPOST]... или волонтер за стручно и навремено отварање на вратата кога ќе им доаѓаат туристи...
Ајде сега, не се правдај. Јас ништо од ова горе не сум, ама ти „свршуваш“ на „договорот“ (читај: прифаќањето на барањата) со Бугарија.Zajakot koj ne e moj lider ne te dade na Bugarite, potpisa dogovor za dobrososedstvo. A toa deka cela partija predavnicka na celo so Ljubco bugarot, Antonio Kurpusevski i Grujo sto izbega so BG pasos odite vo Sofija I izjavuvate deka ste Bugari I iimate bugarski koreni e toa ja dade drzavata. Strancite gledaat I zatoa sprovedoa vakvo menuvanje na imeto. Cim dedovcite si gi pisavte Bugari ovoj narod lesno ke prifati se. A toa deka si gi gledate familiite pa zatoa si barate care i toa vi e kako izgovor, 'demek jas ne ja menuvam cela nacija kako Zajko samo sebe se pisuvam I toa nema nikakvo znacenje za mene jas sum Makedonec' e isto kako torbesite za vreme Tursko sto za vrekja brasno se prodavale. Evtin vi e gazot vie ne ste patrioti...
За доаѓањава малку прочешлај да видиш што е точно. Не верувај на се' што се пишува.[DOUBLEPOST=1555502435][/DOUBLEPOST]Кои патриоти бе Грујо дошол во ВМРО-ДПМНЕ од партијата ДА на Циле Тупурковски, Мицко дошол од Социјалистичката партија на Ѕинго Кратовски, Гога Сиљановска потекнувала од СДСМ, некои други од сегашното високо раководство од ВМРО-НП пак се преубациле назад во ВМРО-ДПМНЕ и кога ќе видиш таму во тоа дувло повеќе има идеолошки гледано социјалисти, социјал-демократи, либерали и други идеологии отколку вистински десничари вмровци !
Не може се' да се забрани. Сонцето од Кутлеш не е нацистички симбол па да се забрани. Да, се може да се изгласа, ама нека си го почитува институционално, не може приватно да се забранува, тоа е фашизам, комунизам и диктатура.Закон си е закон другар ако таму во законот без разлика кој го донел тој закон дали некој нормален или ретардиран човек стои дека тој и тој симбол на пр. нацистичка свастика (кукаст крст), или на пр. социјалистички симбол срп и чекан или црвена петокрака, или пак во случајов говориме за 16кракото сонце, ако со закон се забранети овие симболи или некои/некој од нив тогаш ако џандар те види на јавно место со знаме со таков симбол, или мајца, џемпер, блуза, јакна, капа, или пак тетоважа ќе мора да те повика, легитимира, казни и плус секако опомени да во иднина го отстраниш тој симбол и да не го истакнуваш повеќе на јавно место !
Делува глупо да ама тој што е џандар мора да спроведува закон така да ако пишува казни за плукање на улица, фрлање на отпушок или отпадок на тротоар ќе мора и за ова чудо да казнува некого/некои !
Не, нема доживотни сигурно да бидат. Доживотни се даваат за повеќекратни смислени убиства, со намера. Мислам дека децава ќе добијат по 7-8 години, па со тек на време ќе се намалат. Не се овие терористи па да добијат 15, 18 години. Имаме ние судство на кое ништо не може да влијае.
А веројатно и времето поминато во притвори за време од судскиот процес, ќе им го пресметаат во „рокот„ од казната.
Ех, што ти значи да бидеш разводен ормар од ЕВН...
Мене не ми смета договорот нит БГ, ми сметаат патриоти како тебе со Бугарски пасоши што се прават дека би дале се за Македонија, а први отишле и се пишале Бугари на чело со ВБРО.Имаш ли некого на ум?[DOUBLEPOST=1555502027][/DOUBLEPOST]
Ајде сега, не се правдај. Јас ништо од ова горе не сум, ама ти „свршуваш“ на „договорот“ (читај: прифаќањето на барањата) со Бугарија.
Пак ќе те прашам, што ти пречи Бугарија кога сега твојон не здружи заедно да славиме. Што мајка бараме заедно да славиме? Може некогаш, заради пријателство, ама зошто да мораме?
Се палиш на Бугарија, а? Ни Љубчо, ни Грујо, ни Антонио не го сторија овој твојов што го стори, на дело, не на зборови.[DOUBLEPOST=1555502098][/DOUBLEPOST]
За доаѓањава малку прочешлај да видиш што е точно. Не верувај на се' што се пишува.[DOUBLEPOST=1555502435][/DOUBLEPOST]
Не може се' да се забрани. Сонцето од Кутлеш не е нацистички симбол па да се забрани. Да, се може да се изгласа, ама нека си го почитува институционално, не може приватно да се забранува, тоа е фашизам, комунизам и диктатура.
Исто вака цел свет се "сплоти и донираше" кога гореа Трескавец и Бигорски. Тенеќина, муфљузи првокласни како некои недораснати дечиња.
Тоа секако.[DOUBLEPOST=1555506406][/DOUBLEPOST]А веројатно и времето поминато во притвори за време од судскиот процес, ќе им го пресметаат во „рокот„ од казната...
Види, мене ми пречат (се смета во математика) криминалци ко тебе, а дојдени овде да кажуваат приказни. Кажи дека имаш лежено в затвор за дела кои се срам за еден човек, да не ги кажувам јас.Мене не ми смета договорот нит БГ, ми сметаат патриоти како тебе со Бугарски пасоши што се прават дека би дале се за Македонија, а први отишле и се пишале Бугари на чело со ВБРО.
Тоа секако.[DOUBLEPOST=1555506406][/DOUBLEPOST]
Види, мене ми пречат (се смета во математика) криминалци ко тебе, а дојдени овде да кажуваат приказни. Кажи дека имаш лежено в затвор за дела кои се срам за еден човек, да не ги кажувам јас.
Ти си видовит изгледа. Велиш, женет сум, а? Убо..Пропука овој. Ти лежеше за полошо ајде не криј кажи за какво дело лежеше ти. Жена ти колку пати доаѓаше цигари да ти носи јадната. Еднаш ја тешеа 4 мажи.
Правната држава не функционирала...Северна Македонија постои неколку месеци, не постои 11 години.
Го промашуваш контекстот, валда намерно. Јас само прашувам како Ѓорѓе кој се уби од жалење за тенковите на Буле сега одеднаш почна да ја правда Гордана со правна држава оправдувања.Правната држава не функционирала...
Не ме заебавај.
Речиси 1 милијарда долари биле собрани до денес, се чекаат уште нашиве![]()