Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Gledam po FB lajkovi i shares na nekoj gord Makedonec koj podnesuva ostavka od MVR, bil prvenec vo site generacii bla bla bla. Se zakolnal deka ke ja brani Makedonija a ne ovaa tvorevina ke platel i kazna od 3800 evra ke vadel ako treba i pasos od Tunguzija samo ne od Severna. Pisal deka zaminuva vo Kaizerslautren Germanija, :pos: Golemiot patriot zaminuva vo drzavata koja bese KUM na imeto:pos:. Drzavata koja licno i personalno se pogrizi imeto da bide smeneto. Od vakvi patrioti mi e preku glava.

Направи проста математика. Имаш три алтернативи, една е да победи Гога другата е бојкот и третата е Стево.
Што би добил ти лично во тие три случаи :toe:
Ништо од сите три. Што би добил ако Гордана стане претседател?

како америте ќе кажат така ќе биде. мислите дека народецов прост ќе има некакво влијаније? хаха смешки!
А да пробаме, што викаш?
Има еден принцип во универзумов се вика линија на помал отпор имај го ова у предвид секогаш.

Бољи е секако од Стево....ама од друга гледна точка не влегува во комбинација.....сега кога ја губиме државава уште шипо претседател ли да го ставаме?
Значи единствено ни останува за таа излапената да гласаме, само таа ќе ја брани државата. Демек од вмро е, исто како и сегашниов претседател кој пожртвувано ја бранеше државата. А вмро се патриоти.

Ќе бега, му секна изворчето, шипци сега ќе цицаат од неговото изворче

Ништо од сите три. Што би добил ако Гордана стане претседател?
Не,
кажи прво што би добил ако биде бојкот(а со тоа и избор на претседател во собрание) или што би добил ако е Стево. После ќе правиме муабет за Гордана.

Значи единствено ни останува за таа излапената да гласаме, само таа ќе ја брани државата. Демек од вмро е, исто како и сегашниов претседател кој пожртвувано ја бранеше државата. А вмро се патриоти.
Немаш секако друг избор, тоа ти е.[DOUBLEPOST=1555420743][/DOUBLEPOST]
Linija na pomal otpor = uci si shqipetarski
Грешка во перцепција!!!!!
Помал отпор не е = uci si shqipetarski , ама колку ти сече за да го свариш ова. Не е светот црно бел.

Немаш секако друг избор, тоа ти е.[DOUBLEPOST=1555420743][/DOUBLEPOST]
Грешка во перцепција!!!!!
Помал отпор не е = uci si shqipetarski , ама колку ти сече за да го свариш ова. Не е светот црно бел.
Како тоа сега немаме избор. Ај да живееме во Северна Кореја па да немаме избор, ама ова Северна Македонија е.
Овој пат најдобар избор е да не гласаш или да поништиш ливче, сеедно.

Како тоа сега немаме избор. Ај да живееме во Северна Кореја па да немаме избор, ама ова Северна Македонија е.
Овој пат најдобар избор е да не гласаш или да поништиш ливче, сеедно.
Како ве насанкале и вас бојкотирачите тоа е маестрално :)
Ти си гарант од тие што гласале против на референдум а сега ќе бојкотираат...во право ли сум?

Да Река е супер избор за остварување на големоалбанскиот сон.А пошто сме народ кој се води по девизата за инает на ближниот свој,ништо чудно и Река да победи.

Не,
кажи прво што би добил ако биде бојкот(а со тоа и избор на претседател во собрание) или што би добил ако е Стево. После ќе правиме муабет за Гордана.
Ако биде бојкот Заев во континуитет нема да обезбеди политички легитимитет на неговото владеење. Два изборни циклуси по ред народот ќе му рече одјеби.

Ако е Стево, апсолутно ништо. И не сакам да ги добие изборите.

Ајде сега, што би добил со Гордана како Претседател на Република Северна Македонија.

Ако биде бојкот Заев во континуитет нема да обезбеди политички легитимитет на неговото владеење. Два изборни циклуси по ред народот ќе му рече одјеби.

Ако е Стево, апсолутно ништо. И не сакам да ги добие изборите.

Ајде сега, што би добил со Гордана како Претседател на Република Северна Македонија.
Не,

Кого го боли кур кого ќе постави Заев за претседател.

Пробај да ја разбереш разликата:

1. Македонскиот народ изгласа Претседател на Република Северна Македонија.

2. Собранието на Република Северна Македонија избра Претседател на Република Северна Македонија, откако македонскиот народ одби да го направи истото.

Ќе изберел Заев во Собрание претседател, тоа било многу јака ствар. :D

Ќе изберел Заев во Собрание претседател, тоа било многу јака ствар. :D
Тоа што не ја гледаш опасноста од таа работа е веќе голем проблем.
Од друга страна истите тие(мислам на зајко) што те ебеле у здрав памет те натерале на крај и самиот да се заебеш(со бојкотот) :D ....тоа е веќе и жално, ако веќе одиме во оценка на целава оваа ситуација.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom