Трендови во МК медиумите од кои ни се кења

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Што очекуваш од сдсмовскиот еквивалент на Инфомакс... Тука негде се со Политико глупердата.

Уште не им ги знам панданите на курир република и инфомакс. Од телевизииве ми се чини или стварно нема шител канал5 и алфа?[DOUBLEPOST=1555257717][/DOUBLEPOST]
Шо сум ја овде, дежурен за јадење г***а? :D

Не ја пратам многу таа....ете ти си у форма, посебно со "семинарската" од прееска :D

Треба да се најди поприкладен збор за оваа професија :D[DOUBLEPOST=1555258467][/DOUBLEPOST]
хит ми е денес ова. 45:50

Водителката: Имам уште едно изненадување, да не бидат нели две три, дали сте подготвени?
- Секако одговара во хор брачниот пар, кој се обврзал да биде заедно во добро и лошо. Но повеќе со стан во париз.
Водителката: Мислам дека ова многу ќе ви се допадне (вади од торбата една слика,ко оние шо ги купуваме од се за едно евро за поклон кога сакаме да изгледаме дека имаме и додир со уметност, не само за гомна јадење)
Кловнот: Ваууу...
Млада космонаутка со двете венери извадени напред: Најубавиот подарок
Кловнот -Вауууу...ооофффффф.....вауууу (продолжува во позадина да офка,како да добива оргазам после долготрајна пенетрација)
Жената со нежните планети: Леле какво изненадување....
Кловнот: -ваауууу (продолжува со апсрактен поетски извик,кој ние оперирани од уметност,не го разбираме)
Цицлата: Ова е вистинско изненадување.... (и прави гримаса како прв пат да пробала лимон)
Водителката: Ви се допаѓа ли?!
Цицлата: Совршено! Вие сте прекрасна личност. Со ваков гест..не може секој..никој нема толку убава душа...за да..ваков најубав гест и ваков подарок...
Кловнот: Ваууу...совршено...(добива долготраен оргазам)
Цицлата: Секогаш ќе се сеќаваме на емисијата....

После долгото стенкање на кловнот, сублиминално водителката ја потсеќа на ебење од соседната соба кога си на одмор со друштво, па според асоцијацијата добива идеја и да праша културно дали ви се ебе:

Водителката: Размислувате ли сега пред самиот крај за проширување на семејството константин,марија?
Кловнот: Да и тоа на многу неочекуван начин..
Цицлата: Ќе ве изненадиме, можеби пак ќе не поканите во емисија,тоа изненадување ќе го оставиме малце мистериозно (ко небаре ќе зачни на оргија)
Кловнот: Но да, ќе прошириме! (или во превод сакајќи да кажи, дека вечер нема да го вади)

Последно уредено од модератор:
@џимеј а јас со цел памет сега попладнево со слушалици седнав, пошо денеска сфатив дека не знам детаљи од шоуво, а сите околу мене се ваљаа по патос од смеење.
Бтв, коментарите на парижанецов на youtube се дел од целиот пакет заедно со пар неповторливи цитати: ".....аааааааа она беше многу позната глумица и манекенка....ја знам од бинго со Игор Џамбазов и од спот за една политичка партија.......аааааа, која е сега на власт." :facepalm:
20190416_183456.jpg

Па и википедија е некој медиум. Иако е open-source и ја уредуваат волонтери, не мора да значи дека треба да биде тотален чкарт. Многу луѓе се исмеваат ако ја користиш како извор за информации, што е точно...ако спремаш докторат со нејзе - за лабава, секојдневна употреба треба да е ок....треба. Со колегиве нешто зборевме за "албанска голгота" - повлекувањето на српската војска во Прва светска војна и за да провериме некои детаљи (во стилот на петпарачкиве кликбејт сајтови) ЕВЕ ШТО ОТКРИВ: катастрофално лошог превод од српског јазик....драфт е тежок збор за ова.

Untitled.jpg

Еве уште од репертоарот текстови за мали деца. Веројатно со гоогле преведувач. И порано сум гледал вакви текстови, но со овој не знаеш што е глагол, што прирок, членување и воопшто основна граматика и градба на реченица.
Еве го целиот текст
https://lokalno.mk/novo-ime-stari-stravovi-severna-makedonija-pred-pretsedatelskite-izbori/
"преведен" од блгарскиот БГНЕС
https://bgnesagency.com/nocomment/ново-име-стари-страхове-северна-макед/
овие од слична интернет страна, преку АФП
https://www.france24.com/en/20190419-new-name-old-worries-north-macedonia-holds-presidential-vote
и така
Неколку најочигледни примери од текстот. Има еден куп, има и друга страна, битно "превеле" и постирале.
Untitled.jpg

Самиот чин на поддршка (или дудлање, што и да е ова...) е патетичен.
Мене конструкцијава на текстов ми е психоделична - обраќање кон дотичниот со caps lock ДРЖИ СЕ КИРАЦ, ТИ СИ ГОЛЕМ БОРЕЦ (па следат две точки, за набројување или цитат, кој курац, ни сам не знае) : и после следуе петпарачки муабет у кој ВМРОВСКИ е пишан со caps lock и финишира со три извичници !!!
Ова по самата форма, без да читаш шо е напишано, јасно ти е за каква елементарна неписменост се работи. Ако добро се сеќавам, истиот тој режим, склопи еден закон за медиуми, у кои интернет-сферата не беше регулирана, а веќе има голем удел у информативната сфера. Поентата им беше КУРир у тоа време (и говната од тој калибар) да добијат бришан простор за спамирање, ширење фејк вести, психоза и лаги....шо сега го злоупотребуе ретардава кратовска. Со тоа што, никад не дознавме кој стои зад тие повраќаници на КУРир (мислам на импресум: уредник, новинар исл.), а говедово сите го знаат.
Еден фин закон ќе му стаеше крај на овој привитимизам. Барем ќе средеше у оваа граматичко-лингвистичко-литературна форма, кога веќе нема што да ги одвикне од полтронство и бацување газови. Веќе и пензионериве цепаат смартфони на големо и у пар ситуации сум влегувал у дискусии, за после да сконтам дека "изворот" им е некој ваков скот ко АНАЛитико.

Меркел му даде „лајк“ на Заев

До кога бе со вакви ретардирани наслови? А во текстот понатаму пишува:
Премиерот Заев објави и фотографии на кои се гледа дека е во друштво на Макрон и Меркел, а на една од фотографиите, канцеларката на Германија е свртена кон него, и случајно или не, со раката му гестикулира „лајк“.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom