Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Замина возот со решенија одамна а со него и излитените надежи за соживот. Остана само ова што оџата го кажа, како потсетник за оние утописти кои сеуште веруваат во еднаквост, права и соживот или барем тоа им е работа, да продаваат ветар и магла.
Соживотот никад не зависел од нас, со овие болесници немало никад ни изгледни шанси за такво нешто.....ама кој ги ебе, ние што да правиме?

Овоа митинзиве на сдс наликуваат на собири на нововерци.

Исто помислив и ја. Имаат некоја чудна култистичка вибрација тие језиви беседи во кои Стево низ тикови и чудни гестикулации им кажува басни на пристуните седнати во круг, за после се тоа да финишира со мал стенд-ап перформанс од Заев.

Ако изгуби на овие избори зајко тоа ќе биде почетокот за крајот за него, и можност за каква таква нормализација во државава.

Почеток на крајот требаше биде вечерта на 30ти септеври. Теоретски, секоја озбилна опозиција после такво фијаско напушта и собрание и инсититуции и креира криза што неминовно носи до избори.
Тоа што ВМРО дозволи месец и пол после тоа да им бидат пред очи на цела држава ловени и врбувани тие 10 несреќници, додека они се бавеа со тривијални теми како цените на малините е доволно за секој паметен да сфати дека нема никаков почеток на крајот, туку само Курто и Мурто.
Што може повеќе денес, а не можеше есента да направи вмро, освен цената на малините

Почеток на крајот требаше биде вечерта на 30ти септеври. Теоретски, секоја озбилна опозиција после такво фијаско напушта и собрание и инсититуции и креира криза што неминовно носи до избори.
Тоа што ВМРО дозволи месец и пол после тоа да им бидат пред очи на цела држава ловени и врбувани тие 10 несреќници, додека они се бавеа со тривијални теми како цените на малините е доволно за секој паметен да сфати дека нема никаков почеток на крајот, туку само Курто и Мурто.
Што може повеќе денес, а не можеше есента да направи вмро, освен цената на малините
Не си запознаен доволно......се чекаше на таков потег од власта за да се дотолчи опозицијата до максимум. Мицковски у принцип се плаши од такви надвор од устав методи....до душа беше доволно наивен за да дозволи непречено да се одвива 30 сеп. тоа е факт....како и да е, јас мислам дека не е се изгубено.

Дојде ред у сопствената држава ние да молиме за соживот и еднаквост.Па ја мислам дека ова и во најцрните сценарија неможел некој да го предвиди.И не 2001ва,туку 98ма ја изгубивме државата кога Рефет Елмази го ставија заменик министер за внатрешни и Доста како министер на истиот ресор кажа од Групчин натаму не ме интересира што се дешава.Само 4 години порано,шипците имаа само 3-4 пратеници и по некој небитен заменик по министерства за култура,економија и толку.Ах продадени души за власт што се нафатија се и сешто да им дадат на шиповите,огин да ги изгори.Ехеј,да прифатиш канцер да добиеш само на власт да бидеш,поколенија да им страдаат

Последно уредено:
Соживотот никад не зависел од нас, со овие болесници немало никад ни изгледни шанси за такво нешто.....ама кој ги ебе, ние што да правиме?

We just go with the flow...ова не е одржливо на долг рок. Ова ти е нешто ко Титаник, му треба време да потоне, секоја власт ти е оној оркестарот што свири додека бродот тоне. Е сега ние дојдовме до фаза да веќе не го ни слушаме оркестарот, секој гледа да спаси жива глава. За Албанците не е проблем, имаат тие уште два резервни брода што пловат во океанот и уште еден куп места резервирани по други луксузни крузери за не дај Боже. Туку што прајме ние? Го менавме дури и името на бродот, али јебига, како сакаш речи го не е до името, па ни до бродот не е, екипажот не ни чини.
Глупа метафора, али јебига. Муабетот ми е дека дојде време секој за себе, баш ко што вели слоганот "за живот се работи" само не тука, некаде на друго место, за тој што може да го најде.

ВЕРСКИОТ ПОПГЛАВАР ВО АКЦИЈА

Сулејман Реџепи, поглаварот на ИВЗ: Македонскиот народ е див, затоа нема идентитет

Ваква изјава да даде поглаварот на МПЦ или некој од владиците, до вечер УЧК се мобилизира. Еба*е вештер.
They hated HIM because HE told them the truth. Gal 4:16

Дојде ред у сопствената држава ние да молиме за соживот и еднаквост.Па ја мислам дека ова и во најцрните сценарија неможел некој да го предвиди.И не 2001ва,туку 98ма ја изгубивме државата кога Рефет Елмази го ставија заменик министер за внатрешни и Доста како министер на истиот ресор кажа од Групчин натаму не ме интересира што се дешава.Само 4 години порано,шипците имаа само 3-4 пратеници и по некој небитен заменик по министерства за култура,економија и толку.Ах продадени души за власт што се нафатија се и сешто да им дадат на шиповите,огин да ги изгори.Ехеј,да прифатиш канцер да добиеш само на власт да бидеш,поколенија да им страдаат

По твоево излегува дека да не дојдеше ДПМНЕ на власт во 98, албанциве ќе си беа под контрола на Бранко.
@Bodhidharma арен?

А зошто? Си избрале име. Зошто со закон да се забрани?
Само името е проблем според тебе? Многу се поважни злоделата на партијата, тогаш КПМ, отколку името. На многу семејства им го зацрниле животот, некои убиени, некои ограбени, одземени имоти, бизниси, недемократија...

Комунизмот бил/е тоталитарен, едноумиски и недемократски систем, исто како и Фашизмот се сложувам со тебе тука, но ама истиот тој СДСМ партија наследничка на Комунистичката партија на Македонија во последниве 30 години, значи во период на плурализам и демократија освои неколку изборни циклуси ... далеку се од идеални како партија да, но сепак тежат неколку стотици илјади гласови и имаат победувано на повеќе избори, без разлика дали станува збор за претседателски, парламентарни, локални... голем дел од Македонските граѓани се поддржувачи на оваа политичка опција, исто како што голем дел од Македонските граѓани се поддржувачи и на најголемата десничарска партија во државава ВМРО-ДПМНЕ !

По твоево излегува дека да не дојдеше ДПМНЕ на власт во 98, албанциве ќе си беа под контрола на Бранко.
@Bodhidharma арен?
А не беа? У Гостивар и Тетово не ги прегореа?На бит пазар исто.Од 98ма почнаа тие пиздарии со шипците,коалицирајте со нас ние ке ви дадеме повеќе

Мукоски го уценувале за да прејде. Најверојатно со децата, како Груевски што го уценуваа, иначе он никад не би прешол на нивна страна.
Не му е лесно на Мукоски, да не си му у кожа. Како пиштол на слепоочница да има 24 часа.
Ова тендерите со сила му ги упикаа. Мораше да ги прифати..

Пратеникот Мукоски во повеќе наврати е уценуван со тендери тешки и по неколку милиони евра кои ќе ги лапне неговата фамилијарна фирма ... за греота чоекот, ни крив, ни дужен, а такви закани, уцени и притисоци, не е лесно да ти се закануваат и уценуваат со тендери ... :lut:

А не беа? У Гостивар и Тетово не ги прегореа?На бит пазар исто.

Види во ред е тоа, ако гледаме така, но реално јас само правам паралела на глупавиве тези од @Bodhidharma дека ДПМНЕ биле поарни и попатриоти и ако недошле СДСМ на власт ќе било поарно.

Еве гледаме да не дојдеа ДПМНЕ на власт во 98 ќе беше уште поарно, Бранко ем си ги работеше албанците ем не го даваше името, по патриот амин :pos:

Па така е ,збирштина на олигарси и се друго . И што со тоа ?? Не ја разбираш суштината и коренот на ВМРО како се освестивме пред 100 години од основачите и аманетот што ни даде и за што се бореа? Не не бе сдс хунта сакаат да го доуништата ВМРО според бугарскиот договор ВМРО ќе биде бугарско

Зависи од кој агол и како ги гледаш работите ... еве на пр. Мицковски и неговата партија отворено кажуваат дека лицата кои се за бојкот на изборите се инструменти и колаборационисти на Заев и власта ... јас тука не се согласувам и како вистински опозиционер кој не се согласува со политиките на оваа власт се залагам за опцијата бојкот и сум цврсто уверен дека не се никакви колаборационисти на Заев и инструменти на власта оние кои се за бојкот, туку баш напротив оние граѓани кои ќе одат да гласаат за Мицкоски т.е. за неговата кандидатка Гога потполно исто како својот глас да го дале за власта т.е. на контото на З.Заев !
Мене искрено токму Мицковски ми изгледа како најголем колаборационист на Заевата хунта на власт и нивните политики, не се заебавам, најозбилно ова го кажувам и затоа сум за тоа дополнително да се казни ДПМНЕ на овие избори со тоа што опозициски ориентираните граѓани не треба да го даваат гласот за оваа партија, туку треба воопшто да не излегуваат на избори и да не даваат легитимитет никому !

Овој ако не зема втора плата од државава (од дип стејтот што би рекол Миленко) јас кур сечам. Тоа очигледно сите го знаат, затоа не реагираат.
Ja не реков ништо за него, јас ги критикував невладините и нивните двојни аршини, првенствено онаа на Џабир Дерала, која не реагираше на оваа ваква изјава на поглаварот на ИВЗ, ама се осети повикана да реагира за вчерашниот потег на ВМРО нивни лустери да ги донира по цркви.

Види во ред е тоа, ако гледаме така, но реално јас само правам паралела на глупавиве тези од @Bodhidharma дека ДПМНЕ биле поарни и попатриоти и ако недошле СДСМ на власт ќе било поарно.

Еве гледаме да не дојдеа ДПМНЕ на власт во 98 ќе беше уште поарно, Бранко ем си ги работеше албанците ем не го даваше името, по патриот амин :pos:
Што сакаш викај, ама да не дојдеа дпмне 98ма ќе ги немаше овие гомнарии денес. И војна донесе дпмне и се.
сдс со приватизацијата невиден криминал направија, ама дпмне прокрај криминал има и поголем грев. предавство.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom