Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ќе има соопштение на страната на ФИНКИ. Можеш и да ја like-неш нивната страна и на Facebook за да ти искачаат новости. Инаку гледам си прашувал и за книги погоре. Нема книги на факултетов освен ако сам не ди ги купиш/испринташ или пак си најдеш pdf file на нет.Кога ќе биде отворен конкурс за 2019/20 година за уписи тоа знае некој?
Зарем не се потребни 180/240 кредити за дипломирање ?Дипломската студентот може да ја пријави доколку има освоени минимум 140 ЕКТС кредити на тригодишните, односно 200 кредити на четиригодишните студиски програми . Се проверува во системот или во досието дали е исполнет овој предусловот.
Здраво ќе може некој да го појасни ова.
Зарем не се потребни 180/240 кредити за дипломирање ?
1. Книгите можеш да ги најдеш на Интернет и се на англиски јазик.Zdravo
Cetvrta godina sum i planiram zapisuvanje na FINKI. Site 4 godini prosek mi e 5.00. Sakam da se zapisam na softverko inzinerstvo smer pa me interesiraat nekolku raboti
1. Dali ima knigi i na koj jazik?
2. Koi programski jazici se izucuva vo strukturno i vo objektnono programiranje?
3. Kako e orgnizacijata na Fakultetot?
4. Dali e potreben laptop za na fakultet(ako e potreben dali se nosi sekogas koa se odi na fakultet)?
5. Dali moze da mi pratite materijali za predmeti od strukturno programirane(preku leten raspust planiram da vezbam za na fakultet posle da mi bide polesno)?
Odnapred vi se zablagodaruvm za odgovorite
Колегата ти посочи главното, но ајде јас да потврдамZdravo
Cetvrta godina sum i planiram zapisuvanje na FINKI. Site 4 godini prosek mi e 5.00. Sakam da se zapisam na softverko inzinerstvo smer pa me interesiraat nekolku raboti
1. Dali ima knigi i na koj jazik?
2. Koi programski jazici se izucuva vo strukturno i vo objektnono programiranje?
3. Kako e orgnizacijata na Fakultetot?
4. Dali e potreben laptop za na fakultet(ako e potreben dali se nosi sekogas koa se odi na fakultet)?
5. Dali moze da mi pratite materijali za predmeti od strukturno programirane(preku leten raspust planiram da vezbam za na fakultet posle da mi bide polesno)?
Odnapred vi se zablagodaruvm za odgovorite
Дали е задолжително да одам по оцени во индекс ако ми ги има професорот веќе внесено во iknow?
Добро, а дали тоа значи дека пред дипломска ќе морам да одам да ги соберам сите оценки во индекс или нема врска што нема да ми се комплентирани?Не. Само хартиена пријава за испит мора да оставиш.
Добро, а дали тоа значи дека пред дипломска ќе морам да одам да ги соберам сите оценки во индекс или нема врска што нема да ми се комплентирани?
Фала многуНема потреба.
Јас уште не запознав студент што ги има сите оценки во индекс![]()