Isto i jas statusot uste mi e v zadolzitelno soglasenieIntevju imav tocno pred edna godina april 2018. Dali ima nekoj na koj mu se smeni status na finalna koj bil na intervju mart/april 2018?
Isto i jas statusot uste mi e v zadolzitelno soglasenieIntevju imav tocno pred edna godina april 2018. Dali ima nekoj na koj mu se smeni status na finalna koj bil na intervju mart/april 2018?
Јас исто така на еднио документ беше јошески на другио јошевски,заверив на нотар дека се работи за ист човек ги однесов документите во бугарија и од пред една недела ме ставија на дополнителна за една букваFala ti na informacijata
Toa ne e validno na notar sto go pravite neka ne ve lazat se izdava uverenie vo maticno na koe pisuva deka vo maticnite knigi toj i toj se naoga so dve preziminjaa so pecat potpis od maticnoЈас исто така на еднио документ беше јошески на другио јошевски,заверив на нотар дека се работи за ист човек ги однесов документите во бугарија и од пред една недела ме ставија на дополнителна за една буква
Koga bevte na interwju ?Brza postapka i dobar posrednik drugar.[DOUBLEPOST=1553818086][/DOUBLEPOST]
Brza postapka I dobar posrednik drugar
Da ne znaes kogo da krivis,vo Bugarija si imaat normalni maticni sluzbi i ne razbiraat kako e mozno vo razlicni dokumenti isto lice so razliki vo ime prezime,vo Makedonija porano popovite a i maticnite sluzbi si pisele kako usno ke im kazes taka, taka tatko mi ima prezime bez V dodeka brat mu e so V,e aj objasniim vo Bugarija kako e toa mozno,a gubrinava denes vo maticno ne sakaat ni edna bukva da promenat.Јас исто така на еднио документ беше јошески на другио јошевски,заверив на нотар дека се работи за ист човек ги однесов документите во бугарија и од пред една недела ме ставија на дополнителна за една буква
Prijatel veruvaj se zavisi vo koj grad si,kaj mene vo maticno ni bukva menuvaat ni potvrda takva davaat,samo mi rekoja odi na notar da si dades izjava,a siguren sum deka se dolzni kako sto velis da davaat takvi potvrdi,ete i Skopje se javiv se zalev i pak ne davaat takva potvrda,ziveeme vo luda drzava,mafijaska,korumpirana do koska.[DOUBLEPOST=1553856485][/DOUBLEPOST]Toa ne e validno na notar sto go pravite neka ne ve lazat se izdava uverenie vo maticno na koe pisuva deka vo maticnite knigi toj i toj se naoga so dve preziminjaa so pecat potpis od maticno
Toa e normalno sto se cudis,treba da cekasNeznam sto e ova veke edna godina nikakva promena
Неколку пати имав пишано дека на дополнителна те имаат ставено дека ги немаш оригиналите однесено во Правосудие.Јас исто така на еднио документ беше јошески на другио јошевски,заверив на нотар дека се работи за ист човек ги однесов документите во бугарија и од пред една недела ме ставија на дополнителна за една буква
Не е една година.Neznam sto e ova veke edna godina nikakva promena
Posleden pat prijatel moj vadese mu rekoa deka mu zabranile da davaat uvereniaaa kucinjaaaa bratce a na notar nevazi taka mi kaza posrednikotPrijatel veruvaj se zavisi vo koj grad si,kaj mene vo maticno ni bukva menuvaat ni potvrda takva davaat,samo mi rekoja odi na notar da si dades izjava,a siguren sum deka se dolzni kako sto velis da davaat takvi potvrdi,ete i Skopje se javiv se zalev i pak ne davaat takva potvrda,ziveeme vo luda drzava,mafijaska,korumpirana do koska.[DOUBLEPOST=1553856485][/DOUBLEPOST]
Toa e normalno sto se cudis,treba da cekas
Notarskite akti ne se priznavaat uste vo pocetokot na.2017 godina bidejki vo sofija naucija deka tuka vikame.dvajca svedoci koj pojma nemaat koe e licetoza koe svedocat I na nasite notari ne mu e gajle koj se tie dvajca svedoci I deka na zimi majka se pravat notarskite akti.Јас исто така на еднио документ беше јошески на другио јошевски,заверив на нотар дека се работи за ист човек ги однесов документите во бугарија и од пред една недела ме ставија на дополнителна за една буква
Dali toa znaci deka ako intevjuto ti bilo porano a prepiskata ti stoi deka e so podoznezen datum vo takov slucaj treba da se vodis po prepiskata. Mene intervjuto mi bese vo februari 2018 ama na prepiskata mi stoi datum 10.2018Неколку пати имав пишано дека на дополнителна те имаат ставено дека ги немаш оригиналите однесено во Правосудие.
А не е проблемот во нотарската изјава.И таа изјава и сите други изводи/умреници со кои се поврзуваш ТИ со предокот,треба ПОВТОРНО да бидат во ОРИГИНАЛ доставени во правосудие.
Ако не е така,тогаш зошто луѓето кои поднесоа со копија од потврди,и само однесен происход ,или со копија од оригинални стари документи ги ставија на дополнителна проверка?????
А после откако ги доставија ИСТИТЕ документи во оригинал поврзани со изводи ,им потпишаа укази!!!!!
Човек колку сака да Ви помогне со информации,вие како да не сакате да верувате,а после ќе се утепате од чекање на дополнителна......[DOUBLEPOST=1553856781][/DOUBLEPOST]
Не е една година.
Преписката ти е од 31.07.2018 ,рачунај отприлика после 12 месеци ќе имаш промена на статус.
Рано ти е за промена сеуште,првото чекање е најдолго бидејќи се прават проверките од ДАНС,за криминално досие ,документација и сл.
Да ако си преку амбасада,тогаш се водиш по датум на преписка.Dali toa znaci deka ako intevjuto ti bilo porano a prepiskata ti stoi deka e so podoznezen datum vo takov slucaj treba da se vodis po prepiskata. Mene intervjuto mi bese vo februari 2018 ama na prepiskata mi stoi datum 10.2018
Orginal zadolzitelno ako podnesuvas za proizhod se dostavuva zaverena kopija a go nosis orginalot na uvid , a na intervjuto treba da go dostavis orginalot, dokolku si podnesuval dokumwnti po druga linija sega yreba da dostavis I izvodi da se povrzes so toj na dokumwntotСакам да прашам кон знае, поминав интервју и пред некој ден најдов оригинален бугарски документ кој што треба да го доставам, е сега ме интересира дали треба да го доставам оригиналот и да и доставам копија заверена од бугарски нотар?
Sent from my JSN-L21 using Tapatalk
Sto dokumentСакам да прашам кон знае, поминав интервју и пред некој ден најдов оригинален бугарски документ кој што треба да го доставам, е сега ме интересира дали треба да го доставам оригиналот и да и доставам копија заверена од бугарски нотар?
Sent from my JSN-L21 using Tapatalk