- Член од
- 27 март 2019
- Мислења
- 282
- Поени од реакции
- 270
Najverojatno novata postapka e so takov plan na realizacija, bidejki na intervjuto na segasnite kandidati im se kazuva takaZasto na intervjuto ni rekoa za 180 rabotni denovi iskacal ukazot
Najverojatno novata postapka e so takov plan na realizacija, bidejki na intervjuto na segasnite kandidati im se kazuva takaZasto na intervjuto ni rekoa za 180 rabotni denovi iskacal ukazot
Значи нема проблем да се однесе документ иако пред една недела е поминат рокот. Само што најдовме дека происходите сме заборавиле да ги подадеме со другите документи. Дали треба да се закаже или јавиме во министерство или само да се однесат документите со молба? Можеш да ми објасниш како е процедурата?Дополнете документи без разлика што е минат рокот. Мој пријател дополни документи после рокот и не му направија никаков проблем.
Imas li informacii na kolku vreme se menuvaat statusite so vasata procedura ? na pr. Od : obrazuvana prepiska > Zadolzitelno sglasavanje > Finalen pregled > Polozitelno od sovet > Potpis od Viceprezidenta vo smisol sekoj status kolku vreme kje trae ?Zasto na intervjuto ni rekoa za 180 rabotni denovi iskacal ukazot
Obrazovana mi bese 2 nedeli sega 1 mesecmi stoi zadolzitelno soglasuvanjeImas li informacii na kolku vreme se menuvaat statusite so vasata procedura ? na pr. Od : obrazuvana prepiska > Zadolzitelno sglasavanje > Finalen pregled > Polozitelno od sovet > Potpis od Viceprezidenta vo smisol sekoj status kolku vreme kje trae ?
Dali bese preku ambasada ili direktno vo Sofia? I ako bese preku ambasada dali na istiot den koga gi podade dokumentite ti bese intervjuto?Obrazovana mi bese 2 nedeli sega 1 mesecmi stoi zadolzitelno soglasuvanje
Ne treba zakazuvajne vo MP,treba da napises molba so brojot na tvojata prepiska i dokumentite koi gi dostavuvas, mozis i po posta da im gi pratisЗначи нема проблем да се однесе документ иако пред една недела е поминат рокот. Само што најдовме дека происходите сме заборавиле да ги подадеме со другите документи. Дали треба да се закаже или јавиме во министерство или само да се однесат документите со молба? Можеш да ми објасниш како е процедурата?
Фала
Поздрав
Preku sofija... Dokumentite gi predadov na4 maj 2018 mi zakaza intervju na 11 fevruari 2019 bevodgovorivna prasanjata imi rekoa za 180 rab denake iskoci ukazotDali bese preku ambasada ili direktno vo Sofia? I ako bese preku ambasada dali na istiot den koga gi podade dokumentite ti bese intervjuto?
Aj bash da vidime vie sto ste po nov zakon i ovaa godina imate intervju praeno koga ke vi se smeni na finalna spodelete pa kese vidi dali ima nekoe zabrzuvajne ako ima ke mora i so potpisvejne na ukazi mn brzo dase rabotit poveke prepiski vo den zada go fatat redot za novite aplikanti.Preku sofija... Dokumentite gi predadov na4 maj 2018 mi zakaza intervju na 11 fevruari 2019 bevodgovorivna prasanjata imi rekoa za 180 rab denake iskoci ukazot
Јас вчера бев на интервју,ја прашав службеничката и ми рече според моменталниот закон, 1 година.Aj bash da vidime vie sto ste po nov zakon i ovaa godina imate intervju praeno koga ke vi se smeni na finalna spodelete pa kese vidi dali ima nekoe zabrzuvajne ako ima ke mora i so potpisvejne na ukazi mn brzo dase rabotit poveke prepiski vo den zada go fatat redot za novite aplikanti.
Ok фалаNe treba zakazuvajne vo MP,treba da napises molba so brojot na tvojata prepiska i dokumentite koi gi dostavuvas, mozis i po posta da im gi pratis
a imas li bugarski pasosДали некој знае или има идено со Бугарска кола, а со Македонска возачка, дали навистина прават проблеми на Бугарска страна и бараат бугарска возачка?
Zosto ne odis na sluzbena adresa lege 6 koja sto ja davet od ministerstvo?Дали некој може да ми предложи човек за вадење (добивање) на адреса во бугарија
Zosto ti e posrednik za toa,zemi go ukazot na 100 m od MP ti e Opstina Sredec odi tamo dobivas adresa Lege 6, za se ne treba posrednikДали некој може да ми предложи човек за вадење (добивање) на адреса во бугарија
I jas bev pred tri dena na intervju i mi rekoa edna godina. Daj Boze da e za 3 meseci ama ne mi se veruva.Јас вчера бев на интервју,ја прашав службеничката и ми рече според моменталниот закон, 1 година.