Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
26 март 2019
Мислења
12
Поени од реакции
44
Ќе биде луѓе не се нервирајте и мене ме фати паника 8 месеци потпис чекав. Промена на име кај нас, лудило кај нив со веќе издадени документи. Секој ден бев на страната кај нив и овде и конечно бидна. Имам стар акаунт овде не знам пасворд ни маил, направив нов да пишам дека знам како е и јас секој ден чекав некој да се пофали дека тргнала работата.

Член од
26 март 2019
Мислења
12
Поени од реакции
44
Jas od ist den cekam na polozitelno samo na intervju bev pokasno 12.06.2017.
Da se nadevame promena denovive
Ќе биде неделава тука сме со датите и интервју и положително. Да не се закочеше работата уште во декември ќе ни ги потпишеа, луѓе со кои идев заедно а беа на интервју пред мене една недела ги потпишаа крај на ноември.Си почекавме малку ама битно бидна.

Член од
10 февруари 2019
Мислења
72
Поени од реакции
116
Zdravo, dokolku e nekoj informiran bi go zamolil da mi odgovori, dali dokolku si preku ambasada ima moznost da ti izlezi delot za zapisvane i na toj nacin da si rezerviras za vo sofija , ili vednas pisuva ukazo vi e praten vo ambasada ? dokolku ima nekakva moznost za preku sofija bi ve zamolil da spodelite pozz

Член од
4 ноември 2017
Мислења
341
Поени од реакции
379
Zdravo, dokolku e nekoj informiran bi go zamolil da mi odgovori, dali dokolku si preku ambasada ima moznost da ti izlezi delot za zapisvane i na toj nacin da si rezerviras za vo sofija , ili vednas pisuva ukazo vi e praten vo ambasada ? dokolku ima nekakva moznost za preku sofija bi ve zamolil da spodelite pozz
Imas 2-3 dena rok da zakazis datum inace ketigo pratet vo ambasada, zaebano e sho ako vidis pokasno mojs da go fatis veke ispraten da tie vo ambasada.

Член од
2 мај 2018
Мислења
136
Поени од реакции
142
Tie koi se bile na intervju pocetok na 2016 se na polozitelno nekade od pocetokot na noemvri, ke pockame uste nekoe vreme i jas sum vo tie. Intervju 26 januari 2016, na polozitelno od 4-5 noemvri
MNPGU BE PRIJATELE CEKANJE USTE , A ZAMISLETE IMAT ZEMENO UKAZI I PASOSI STO PODALE DOKUMENTI 2017 TOA SE MOI PRIJATELI I EDEN RODNINA[DOUBLEPOST=1553641888][/DOUBLEPOST]
Denes potpisani okulu 1000 ukazi ....so sreka na site .Proveruvajte si sekoj den ..Eve trgna rabotata so sreka na site
DAJ BOZE KE IMAT DEBELO CASTENJE

Последно уредено:
Член од
26 март 2019
Мислења
196
Поени од реакции
218
Zavisi od toa kade ti napisal preveduvacot ili onoj koj ti ja popolnuval molbata deka ke go podignes ukazot

Член од
10 февруари 2013
Мислења
191
Поени од реакции
106
I taka ke odis na intervju odnesi se sto imas od dokumenti ubavo prasaj gi uste sto od dokumenti ti trebaat za da bide se kako sto treba objasni im sto imas sto nemas i mozes vo rok od 2-3 nedeli da im odneses dopolnitelno da ti kazam iskreno nekoi zemaat ukazi samo so izvodi povrzani od dedo baba rodeni pred 1918god i plus potvda od blgarski kluvb BKKS e sega neznam pobaraj na forumot nekoe brojce od blgarski klub sigurno ke najdes ti posakuvam uspeh
Имам документи од бг друштво но ова ми е плус од прадедо ми јас ке им го дадам заверено на нотар па ако бараат умрениза незнам што ке правам али со тој документ се минува 1000% се зависи од нив...

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Mr.HyPNoTiC

UnTraceable Guest!
Член од
13 ноември 2007
Мислења
1.450
Поени од реакции
239
Здраво друштво,
и кај мене се смени од дополнителна во експертен преглед па најверојатно од вчера во
"Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија"

Поднесов дополнителен документ - потврда од Струмица - со линија од прадедо

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom