Kakva e postapkata za da gi odnesam originalnite dokumenti? Dali treba da zakazam termin i dali moze nekoj drug namesto mene da gi odnese? (Brat na primer) I sto treba da kazam koga ke otidam tamu? Kade da gi predadam dali kade sto bese intervjuto? Fala mnogu
Kade sto gi odnese dokumentite prviot pat na salter,ne treba zakazuvanje,mozi i brat ti,mozis i po posta,treba samo edna molba da napisis eve primer
МИНИСТ'РА НА ПРАВОС'ДИЕТО
НА РЕПУБЛИКА Б'ЛГАРИја
М О Л Б А
От
XXXXXXXXXXXX с ЕМБГ XXXXXXX ,паспорт No XXXXX , роден в град XXXXX, Р. Македонија, с Образувана преписка за б'лгарско гражданство
XXXXXXXXXX. ;Молба вх.номер XXXXXXXX
УВАЖАЕМА ГОСПОЖА МИНИСТ'Р
Молја да б'дат приложени доп'лнителни документи к'м преписката ми за получаване на б'лгарско гражданство.
Прилагам:
1.) Удостоверение за наследници на ветерани от војните от Д'ржавнијат военноисторически архив –Велико Т'рново за прадјадо ми XXXXXX
2.) Преведен и легализиран акт за см'рт на башта ми XXXXX
3.) Преведен и легализиран акт за раждане на баба ми XXXXXX.
4.) Акт за раждане на баба ми XXXXXXXX.(нотариално заверено копие вјарно с оригинала)
5.) Преведено и легализирано Удостоверение от Службата за управление на гражданско с'стојание-XXXXX
6.) Преведено и легализирано нотариално изјавление от двама свидетели които лично го познаваа прадјадо ми
7.) Копие от паспорт
Дата : ПОДПИС НА МОЛИТЕЛја: