Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 ноември 2018
Мислења
122
Поени од реакции
128
Sega konecno mrdna li rabotata so potpisuvanje na ukazi?
Od 2014 pa navamu,dali ima mnogu podneseni sto i kako e

Член од
29 ноември 2018
Мислења
29
Поени од реакции
51
deneska promena od zadolzitelna vo ... По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.
dokumenti pra baba pred 1920 i od klubot vo strumica intervju 1.31.2018 broj 17xx/2016
DOBRO E ... MRDNA OD MRTVA TOCKA !!!! :D :D :D
Ајде честито и нека мрда кај сите :) Кажи ми само дали подаваше изводи и потврда и во Министерство за правосудие или само во ДАБЧ за происходот? Благодарам многу!

Член од
24 септември 2015
Мислења
30
Поени од реакции
31
Ајде честито и нека мрда кај сите :) Кажи ми само дали подаваше изводи и потврда и во Министерство за правосудие или само во ДАБЧ за происходот? Благодарам многу!
ne sum siguren idev so posrednik i mi dade 10tina dolumenti koj gi priloziv na intevjuto ... :/ i ni jas sam neznam dali izvodite i potvrdata bea vo niv :/

Член од
26 мај 2017
Мислења
280
Поени од реакции
225
Значи ги имаш доставено, да немаш, ќе одеше со едно папирче

Член од
31 мај 2014
Мислења
172
Поени од реакции
306
ПРАШАЊЕ: Сакам да поднесам документи во правосудие. Заборавив каков извод вадев за ДАБЧ,ж. Изводот требаше обичен како што е за користење во МК или од тој другиот за надвор од МК? Исто и од татко ми или сеедно е?. Посредников ми побара 30еу за 3 документа што треба да сватам дека по цената ќе бидат само преведени а не и на нотар? пошто погоре читав дека 5 еу за превод и 10еу за нотар. Да не ме зезне посредников па да си чукам главата после на дополнителна 1год +.??? Фала однапред

Член од
24 септември 2015
Мислења
30
Поени од реакции
31
Не се сеќаваш дали вадеше изводи по втор пат?
ne vadev po vtor pat :/ abe neli davaat edno malo livce i na na nego e napisano sto se treba da imas so tebe za na intervjuto ... mislam 10tina dokumenti ... nesto deklaracija ... izjava ... i sega za drugite raboti ne mi teknuva ... e sega dali gi imav so mene i izvodite i potvrdata od klub ... abe ic neznam ... ako me stavat na dopolnitelna ke baram care sega za sega od ova cekam valjda da se smeni vo naredna faza kakva i da e ... pa togas ke trcam ako zaglavi ... bitno mrdna ... :)))

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
ПРАШАЊЕ: Сакам да поднесам документи во правосудие. Заборавив каков извод вадев за ДАБЧ,ж. Изводот требаше обичен како што е за користење во МК или од тој другиот за надвор од МК? Исто и од татко ми или сеедно е?. Посредников ми побара 30еу за 3 документа што треба да сватам дека по цената ќе бидат само преведени а не и на нотар? пошто погоре читав дека 5 еу за превод и 10еу за нотар. Да не ме зезне посредников па да си чукам главата после на дополнителна 1год +.??? Фала однапред
Сега по ново во Софија е 10е превод со нотарска заверка. Порано требаше легализација но сега е само на нотар. Додека во амбасада прават легализација. Така да таман ти рекол, без да стави ништо за него за услугата. Извод треба обичен пошто ќе се преведува и така и така. За да бидеш сигурен кажи му да ти ја слика молбата кога ќе поднесува со архивски број од правосудие како доказ дека ги дал документите.

Член од
29 ноември 2018
Мислења
29
Поени од реакции
51
Значи ги имаш доставено, да немаш, ќе одеше со едно папирче
Мислам дека ги нема доставено бидејќи и јас доставив околу 10 документи без изводи и потврда. Ајде ќе видиме како ќе оди натаму!!!

Член од
3 август 2015
Мислења
1.722
Поени од реакции
2.958
Мислам дека ги нема доставено бидејќи и јас доставив околу 10 документи без изводи и потврда. Ајде ќе видиме како ќе оди натаму!!!
Kako i da e so potvrda do pasos bitno vazat

Член од
18 август 2017
Мислења
276
Поени од реакции
260
"Образувана преписка N:xxxx/2014/10.02.2014 г. Вашата преписка е вклјучена в Указ 30 от 2019 год. Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само ако сте пропуснали п'рвата резервација."
Денес
Zdravo cestito neka ti e pisi barem nekulko broja da znaeme do kaj se stasani

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom