Не ни реков дека има, ниту јас го обвинив дека е расист или сл. напротив реков дека не верувам во таквите небулози што доаѓааат од медиумите.Феликс е далеку од арогантен (антипатичен за тебе можеби) уште повеќе расист, фашист...туку напротив, доста скромен лик покрај таа популарност што ја има, голем филантроп...
После нападов, веднаш се обрати на јутуб и постави линк за донации.Моја претпоставка е дека очигледно не си го следел доволно т.е. си го гледал само површински (шо е сосем океј) или можеби си од постарите генерации па имаш потешкотии да го разбериш/да се адаптираш на неговиот хумор и content што го прави тој (meme review, pew news, lway и ред други)PewDiePie20 hours ago
Not posting today out of respect for the many families in New Zealand that have been devastated by this terrible and sad news. You can donate to support the victims and families here: https://www.launchgood.com/project/su...
Голем број од мејнстрим медиуми му јадат гомна за се и сешто да извлечат кликови и да профитираат на сметка на негово име чисто дека е најпопуларен јутубер и има огромно влијание врз истата платформа. Каде беа истиве медиуми да пишат статии за него дека has raised funds for charity од милионски суми?
Сите знаеме дека овој немил настан нема апсолутно никаква врска и допирна точка со Феликс.
А тоа дека мене лично не ми се допаѓа како лик и неговото творештво, тоа си стои, не сум изгледал повеќе од 4-5 негови видеа, но едноставно не е за мене, што не значи дека не го ценам тоа што го постиганал сам и без помош од спонзори и корпорации.