Терористички напади во светот

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Феликс е далеку од арогантен (антипатичен за тебе можеби) уште повеќе расист, фашист...туку напротив, доста скромен лик покрај таа популарност што ја има, голем филантроп...
После нападов, веднаш се обрати на јутуб и постави линк за донации.
PewDiePie20 hours ago
Not posting today out of respect for the many families in New Zealand that have been devastated by this terrible and sad news. You can donate to support the victims and families here: https://www.launchgood.com/project/su...
Моја претпоставка е дека очигледно не си го следел доволно т.е. си го гледал само површински (шо е сосем океј) или можеби си од постарите генерации па имаш потешкотии да го разбериш/да се адаптираш на неговиот хумор и content што го прави тој (meme review, pew news, lway и ред други)
Голем број од мејнстрим медиуми му јадат гомна за се и сешто да извлечат кликови и да профитираат на сметка на негово име чисто дека е најпопуларен јутубер и има огромно влијание врз истата платформа. Каде беа истиве медиуми да пишат статии за него дека has raised funds for charity од милионски суми?
Сите знаеме дека овој немил настан нема апсолутно никаква врска и допирна точка со Феликс.
Не ни реков дека има, ниту јас го обвинив дека е расист или сл. напротив реков дека не верувам во таквите небулози што доаѓааат од медиумите.

А тоа дека мене лично не ми се допаѓа како лик и неговото творештво, тоа си стои, не сум изгледал повеќе од 4-5 негови видеа, но едноставно не е за мене, што не значи дека не го ценам тоа што го постиганал сам и без помош од спонзори и корпорации.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Истите тие медиуми што го серат пјудипај кој патем фан базата му се состои од 9годишњаци треба да го свртат вниманието према InfoWars и нивниот секс роб soiboi Paul Joseph Watson, "интелектуалецот" Џордан Педерсон, Стефан Молино и сличните. Тие пропагираат и мантраат дека ќе се распадне западната цивилизација и сл. глупости на кои се пали одредена фан база која што за разлика од фан базата на пјудипај се работи за возрасни магариња а не 9годишњаци, обично дебили и кретени со попратни душевни состојби или растројства кои не се третирани туку напротив преку овие медиуми а и останатите социјални медиуми добиваат валидација и поддршка.

Еве, на форумот пример, имаме рамноземјаши кои се шетаат со ножеви ради страв од заговорот на кучињата бездомници или антиваксери и НЛО фанатици кои ти велат дека ќе има крах на светската економија и сл. истовремено тврдејќи дека животот во ЕУ не чини туку овде да ти бил подобар. Којзнае има цел подрум конзерви и се спрема за зомби апоклалипса. Ова се се фанови на Alex Jones, PJW и Миленко Неделковски.

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.573
Поени од реакции
4.566
Не ни реков дека има, ниту јас го обвинив дека е расист или сл. напротив реков дека не верувам во таквите небулози што доаѓааат од медиумите.

А тоа дека мене лично не ми се допаѓа како лик и неговото творештво, тоа си стои, не сум изгледал повеќе од 4-5 негови видеа, но едноставно не е за мене, што не значи дека не го ценам тоа што го постиганал сам и без помош од спонзори и корпорации.
Само се надоврзував со муабетот, не те обвинив/нападнав.

B

Bafra

Гостин
кои се шетаат со ножеви ради страв од заговорот на кучињата бездомници
Кучиња бездомници :pos: :tapp:, па уште напиша заговор,а не знае ни заговор за што...

Затоа среќа наша што на форумов и во општеството има љубители на комунистичко/социјалистички систем, на кои се им е рамно во животот, кои се на државна цицка, немаат мрднато со прст нешто да постигнат, чекаат и се надеваат друг да им среди проблемите.
Богатите (тајно пцујат по Западот) и рамноземјашите им се виновни, што во реалноста нивните тези не успеваат.

Ако ги нападне/ касне куче бездомник :pos: никому ништо, ама ако другиот кој решил да си подобри условите за живот, да напредува, да си се заштити, зашто службите кои се платени од негови и чукун внуци, не се замараат т.е. се им е рамно до косово :P е тој е лошиот. Како вицот за казаните во пеколот, само кај македонците нема чувар, самите го враќаат назад тој што решил да излезе.

Исто, ако налетаат на пациент како овој во Нов Зеланд или оној ретардираниот Брејвик, ќе молат и квичат ко свинчиња, ќе се надеваат на полиција :pos:, а можеби ќе им пролета мисла ех да имав со нешто да се одбранам.

Супер е таков живот да си живееш, со ништо не се замараш, си клатиш врата, а земаш плата, патем си лепиш етикети и се ти е рамно.
Интелектуална величина нема што, само ништо не им трга од рака поради богатите и рамноземјашите, иначе рај ќе направат :D

Ти и пријателчето што те лајка сите јутуб филмчиња сте ги гледале од Џоунс, Миленко и слични, се знаете за нив, да не сте опседнати со нив :cautious:.
Кажете чие клипче да гледа народ, предложете некој автор, книга.... дајте и ние да се образоваме како вас, па ќе направиме еднакво општество за сите :cool:

Член од
30 август 2011
Мислења
1.106
Поени од реакции
1.364
Истите тие медиуми што го серат пјудипај кој патем фан базата му се состои од 9годишњаци треба да го свртат вниманието према InfoWars и нивниот секс роб soiboi Paul Joseph Watson, "интелектуалецот" Џордан Педерсон, Стефан Молино и сличните. Тие пропагираат и мантраат дека ќе се распадне западната цивилизација и сл. глупости на кои се пали одредена фан база која што за разлика од фан базата на пјудипај се работи за возрасни магариња а не 9годишњаци, обично дебили и кретени со попратни душевни состојби или растројства кои не се третирани туку напротив преку овие медиуми а и останатите социјални медиуми добиваат валидација и поддршка.

Еве, на форумот пример, имаме рамноземјаши кои се шетаат со ножеви ради страв од заговорот на кучињата бездомници или антиваксери и НЛО фанатици кои ти велат дека ќе има крах на светската економија и сл. истовремено тврдејќи дека животот во ЕУ не чини туку овде да ти бил подобар. Којзнае има цел подрум конзерви и се спрема за зомби апоклалипса. Ова се се фанови на Alex Jones, PJW и Миленко Неделковски.
Како овие луѓе придонесуваат за ова што се случува и што конкретно треба да направат медиумите,како да "го свртат вниманието",да го обвинат алекс џонс,да побараат одговорност или што?

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Како овие луѓе придонесуваат за ова што се случува и што конкретно треба да направат медиумите,како да "го свртат вниманието",да го обвинат алекс џонс,да побараат одговорност или што?
Следи ги, прочитај нешто од нив и се ќе ти стане јасно како бел ден.

Член од
30 август 2011
Мислења
1.106
Поени од реакции
1.364
Следи ги, прочитај нешто од нив и се ќе ти стане јасно како бел ден.
А наместо да ги следам и да ми се разјаснува зошто ти не разјасниш,бидеќи тврдиш дека има поврзаност јас само барам да објасниш како тоа Паул Џозеф Вотсон или Џонс или Питерсон го валидизираат ова што се случува и што ме интересира уште повеќе како го предизвикуваат?

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
А наместо да ги следам и да ми се разјаснува зошто ти не разјасниш,бидеќи тврдиш дека има поврзаност јас само барам да објасниш како тоа Паул Џозеф Вотсон или Џонс или Питерсон го валидизираат ова што се случува и што ме интересира уште повеќе како го предизвикуваат?
Не планирам да држам лекции, ској кој гледал знае, сега друго е ти што си им фанбој па се пронајде во муабетот.
Па ставил аватар don't tread on me. Патетика.

Член од
30 август 2011
Мислења
1.106
Поени од реакции
1.364
Не планирам да држам лекции, ској кој гледал знае, сега друго е ти што си им фанбој па се пронајде во муабетот.
Па ставил аватар don't tread on me. Патетика.
Патетични се ад хоминем напади,јас само прашав која е корелацијата меѓу едното и другото?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.369
Поени од реакции
43.179
Што сте закачиле за Џордан Петерсон, па и Педерсон од фрустрации го викате:D, човекот ништо лошо не збори ни па пропагира некакви ствари збори за ствари како што он ги толкува и место да имате респект за неговото мислење вие го оцрнувате, со самото тоа нешто идете против вашите постулати, нели секој има право на свое мислење, или не?:unsure:

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.489
Поени од реакции
18.517
Што сте закачиле за Џордан Петерсон, па и Педерсон од фрустрации го викате:D, човекот ништо лошо не збори ни па пропагира некакви ствари збори за ствари како што он ги толкува и место да имате респект за неговото мислење вие го оцрнувате, со самото тоа нешто идете против вашите постулати, нели секој има право на свое мислење, или не?:unsure:
Ова што му го прават на Петерсен е чиста фрустрација, т.е. kill the messenger.

Петерсен си кажува што мисли и тоа на база на неговото големо искуство.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.453
Поени од реакции
23.366
Малограѓанство. Ко деца со измислени навредливи имиња.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Ова што му го прават на Петерсен е чиста фрустрација, т.е. kill the messenger.

Петерсен си кажува што мисли и тоа на база на неговото големо искуство.
Не глуми дека си го читал Педерсон или психологија воопшто.[DOUBLEPOST=1552759272][/DOUBLEPOST]
Малограѓанство. Ко деца со измислени навредливи имиња.
Исто и ти.

Kajgana Shop

На врв Bottom