Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 мај 2016
Мислења
36
Поени од реакции
43
Дали при подигање на указ ги враќаат оригинал документите што се поднесени, на пр. изводи? За егн во општина бараат извод на родени како што знам, во полиција исто.. за другар прашувам

Член од
15 јуни 2014
Мислења
316
Поени од реакции
301
Дали при подигање на указ ги враќаат оригинал документите што се поднесени, на пр. изводи? За егн во општина бараат извод на родени како што знам, во полиција исто.. за другар прашувам
a na drugarot od koga mu e potpisan ukaz?

Член од
3 август 2015
Мислења
1.722
Поени од реакции
2.958
Што би се случувало ако на пример има случај како мојот:Јас и мојата сестра сме со стар документ крштеница од баба,двајцата имаме поднесено со истиот документ во дабч,добивме произход кога одевме во МП да понесеме за интевју на сестра ми и закажаа еден месец интервју пред мојот датум за интервју.На интервјуто сестра ми го однесе оргиналот документ а јас документот-копија заверена на нотар во Софија,посредникот во моето досие напиша дека оргиналниот документ се намира во досието со номер .... сега неколку месеци од интервјуто сме на задолжителна.Совети и искуства од некои членови со исто или слично досие.
I jaas sum ista situacija kaj mene e originalot kaj bratmi zaverena foto kopija eden mesec sum ponapred so intervjuto na zadolzitelna sum

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Процедурата е закочена одкако изби скандалот во бугарија, со фалсификувани документи и со подкуп од многу пари!
До тогаш не знаеа?
Не се гледаше или јавно беше и намерно се правеа слепи?

Член од
13 март 2019
Мислења
41
Поени од реакции
44
Jas cekam ukaz od pocetok oktomvri 2018 i uste nisto, a prethodno bev na dopolnitelna proverka skoro 3 godini, ima nekoj info uste kolku ke cekame. Na Intervju bev juni 2014...

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Што би се случувало ако на пример има случај како мојот:Јас и мојата сестра сме со стар документ крштеница од баба,двајцата имаме поднесено со истиот документ во дабч,добивме произход кога одевме во МП да понесеме за интевју на сестра ми и закажаа еден месец интервју пред мојот датум за интервју.На интервјуто сестра ми го однесе оргиналот документ а јас документот-копија заверена на нотар во Софија,посредникот во моето досие напиша дека оргиналниот документ се намира во досието со номер .... сега неколку месеци од интервјуто сме на задолжителна.Совети и искуства од некои членови со исто или слично досие.
Pa ti si napravil kako sto treba,eden dokument e original,sestra ti go ima podneseno a ti si navel deka ako sluzbenikot sto go resava tvojot predmet saka da go vidi originalot se naoga vo dosieto od sestra ti,se e kako sto treba.

Член од
18 август 2017
Мислења
276
Поени од реакции
260
Jas cekam ukaz od pocetok oktomvri 2018 i uste nisto, a prethodno bev na dopolnitelna proverka skoro 3 godini, ima nekoj info uste kolku ke cekame. Na Intervju bev juni 2014...
Zdravo isto i jas sum kako vas maj 2014 bef na itervijo i cekam potpis od 02 .oktovri 2018. Veke nemam nadez.

Член од
13 март 2019
Мислења
41
Поени од реакции
44
Zdravo isto i jas sum kako vas maj 2014 bef na itervijo i cekam potpis od 02 .oktovri 2018. Veke nemam nadez.
I jas pocnav da gubam nadez, a imam original dokumenti od dedo mi . Po cista situacija zdravje...

Член од
23 декември 2018
Мислења
11
Поени од реакции
52
Ima li nekoj sto mu e smenet statusot od zadolzitelna na finalna sto bil na intervju januari 2018?Kaj mene uste stoi zadolzitelna a bev na intervju vo Sofija krajot na januar

Член од
8 февруари 2016
Мислења
400
Поени од реакции
396
Koga e potpisan posleden ukaz?
Ili aj da prasam od tie sto se na polozitelno, na koja grupa e posledno potpisano?
Vaka po forumov razbrav deka od oktomvri nema potpisano, ili poveke vreme e?

Член од
19 јануари 2019
Мислења
123
Поени од реакции
202
До тогаш не знаеа?
Не се гледаше или јавно беше и намерно се правеа слепи?
се е можно , исто како шо се прави европа слепа за државјанствата на жими мајка... некоја политика е во игра, а ние можи да нагаѓаме!

Член од
1 април 2014
Мислења
285
Поени од реакции
186
Член од
14 јануари 2019
Мислења
28
Поени од реакции
8
Ne mi e jasno, celo vreme se cini odobruvaat molbi, a se trupaat na angro nepotpisani od VP molbi za koi nema ukazi za MK i SRB. Zar planiraat vo eden moment da pustat cunami od ukazi za 50.000 zaglaveni (varijanta kade EU bi gi raspnala)?! Ili planiraat da iscekame po uste 5 god za potpis?! Nesto epten ne stima.
Zosto eu bi gi raspnala

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom