a na drugarot od koga mu e potpisan ukaz?Дали при подигање на указ ги враќаат оригинал документите што се поднесени, на пр. изводи? За егн во општина бараат извод на родени како што знам, во полиција исто.. за другар прашувам
I jaas sum ista situacija kaj mene e originalot kaj bratmi zaverena foto kopija eden mesec sum ponapred so intervjuto na zadolzitelna sumШто би се случувало ако на пример има случај како мојот:Јас и мојата сестра сме со стар документ крштеница од баба,двајцата имаме поднесено со истиот документ во дабч,добивме произход кога одевме во МП да понесеме за интевју на сестра ми и закажаа еден месец интервју пред мојот датум за интервју.На интервјуто сестра ми го однесе оргиналот документ а јас документот-копија заверена на нотар во Софија,посредникот во моето досие напиша дека оргиналниот документ се намира во досието со номер .... сега неколку месеци од интервјуто сме на задолжителна.Совети и искуства од некои членови со исто или слично досие.
До тогаш не знаеа?Процедурата е закочена одкако изби скандалот во бугарија, со фалсификувани документи и со подкуп од многу пари!
Pa ti si napravil kako sto treba,eden dokument e original,sestra ti go ima podneseno a ti si navel deka ako sluzbenikot sto go resava tvojot predmet saka da go vidi originalot se naoga vo dosieto od sestra ti,se e kako sto treba.Што би се случувало ако на пример има случај како мојот:Јас и мојата сестра сме со стар документ крштеница од баба,двајцата имаме поднесено со истиот документ во дабч,добивме произход кога одевме во МП да понесеме за интевју на сестра ми и закажаа еден месец интервју пред мојот датум за интервју.На интервјуто сестра ми го однесе оргиналот документ а јас документот-копија заверена на нотар во Софија,посредникот во моето досие напиша дека оргиналниот документ се намира во досието со номер .... сега неколку месеци од интервјуто сме на задолжителна.Совети и искуства од некои членови со исто или слично досие.
Zdravo isto i jas sum kako vas maj 2014 bef na itervijo i cekam potpis od 02 .oktovri 2018. Veke nemam nadez.Jas cekam ukaz od pocetok oktomvri 2018 i uste nisto, a prethodno bev na dopolnitelna proverka skoro 3 godini, ima nekoj info uste kolku ke cekame. Na Intervju bev juni 2014...
Jas cekam ukaz od pocetok oktomvri 2018 i uste nisto, a prethodno bev na dopolnitelna proverka skoro 3 godini, ima nekoj info uste kolku ke cekame. Na Intervju bev juni 2014...
I jas pocnav da gubam nadez, a imam original dokumenti od dedo mi . Po cista situacija zdravje...Zdravo isto i jas sum kako vas maj 2014 bef na itervijo i cekam potpis od 02 .oktovri 2018. Veke nemam nadez.
се е можно , исто како шо се прави европа слепа за државјанствата на жими мајка... некоја политика е во игра, а ние можи да нагаѓаме!До тогаш не знаеа?
Не се гледаше или јавно беше и намерно се правеа слепи?
Бумп
Може ли некој да ми каже која е разликата меѓу овие два статуса?
Во исти ден имав интервју со жена ми, кај мене е првиот статус кај неа вториот.
Фала!
https://prnt.sc/mwxzm7
https://prnt.sc/mwxebu
Staro eeve uste nesto interesno
https://www.youtube.com/watch?v=SBx3URlPnJU
Zosto eu bi gi raspnalaNe mi e jasno, celo vreme se cini odobruvaat molbi, a se trupaat na angro nepotpisani od VP molbi za koi nema ukazi za MK i SRB. Zar planiraat vo eden moment da pustat cunami od ukazi za 50.000 zaglaveni (varijanta kade EU bi gi raspnala)?! Ili planiraat da iscekame po uste 5 god za potpis?! Nesto epten ne stima.