Значи имево се реши за да ја заебат Србија ?
Незнам дали спорот за името се реши поради Србија, но факт кој мора сите да го признаеме е дека западот нема да биде мирен додека не се заокружи топтан во целост целиот Балкан да биде дел од НАТО пактот ... значи и Србија како територија ја сакаат во НАТО по секоја цена, а исто и Босна (цела Босна) неможе НАТОвците да ти оставаат тука цели толкави региони како Србија и БиХ надвор од НАТО чадорот па да може Русите тука да роварат, тоа веќе сите знаеме колку тоа "многу" Русите пукнале да роварат тука на Балканот, но сепак постои тој страв кај западњаците и сакаат да се осигураат дека засекогаш ги протерале Русите од Балканскиот полуостров инаку зошто толку напори со децении наназад во ослабувањето на Србија и Српските позиции, отцепувањето на Црна Гора во 2006, бесправното прогласување на Косовската независност во 2008 спротивно на таа резолуцијата во ООН, напорите за рушење на Вучиќ, напорите за рушење на Додик во Р. Српска, а сите знаеме и дека западните сили сакаат да го укинат Дејтонскиот мировен договор и Босна и Херцеговина повторно да биде унитарна држава т.е. да се укине ентитетот Република Српска, а потоа и оваа држава БиХ да ја земат во НАТО пактот секако како што ја зедоа преку ноќ Црна Гора, а и нас ![DOUBLEPOST=1552319675][/DOUBLEPOST]
Ispagja vaka po tvoe deka na izbori ke izlezat da glasaat ili onie sto se vekje drzavno na rabota pa si go cuvaat lebot ili onie sto im vetile rabota vo drzavno. Kolku rekovte deka ima vo javna administracija vraboteni? Za eden statisticar prasuvam. I da ne go tupam ili agitiram za da se izlezi ili bojkotira ke si go povtoram stavot od pred nekoja nedela. Ke glasav za Amdi onaka za cesit ama posto se otkaza totalno mi e nebitno koj ke bidi Pretsedatel na RSM ili so drugi zborovi nema da glasam. Ne e toa bojkot ili revolt tuku kurobol.
Па всушност и нема никаква разлика во тоа дали ќе се гласа за Југо Пендаровски или за бабичката Сиљановска, потполно исти ков на политичари млатачи на празна слама само завиткани во различен целофан СДС/ДПМНЕ ... ку* ги боли ДПМНЕ за се, си знаат они дека пак ќе дојдат на власт ама после 2020 год. бидејќи мора Зајко да си истера еден цел мандат од 4 години без никакви проблеми, а можеби и уште еден до 2024 исто така на раат, зависи како се договориле таму горе на Калето, но потоа сигурно Мицко и компанија се враќаат на Илинденска, па затоа сега си ќутат и си тераат лабаво, кобајаги опозиција некаква ти биле !