Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

E2E

Член од
11 март 2017
Мислења
79
Поени од реакции
47
После дополнителна ставена сум повторно на финален преглед. Интервју Ноември 16, 2016. Рокот за доставување доп. Документи беше до 23.04. Според искуства кога да очекувам промена на статус. Благодарам, поздрав

Член од
30 септември 2015
Мислења
323
Поени од реакции
435
После дополнителна ставена сум повторно на финален преглед. Интервју Ноември 16, 2016. Рокот за доставување доп. Документи беше до 23.04. Според искуства кога да очекувам промена на статус. Благодарам, поздрав
2-3 месеци за одлука

• Ми се допаѓа
Reactions: E2E
Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
4 do 6 nedeli od redenje na finalen

• Ми се допаѓа
Reactions: E2E
Член од
27 декември 2018
Мислења
35
Поени од реакции
34
Дали некој знае , кога е со потекло од члена на факилијата ,од брат , па процедурата после интервјуто до добивањето државјанство има некоја олеснителна околност или си тече нормално,

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Дали некој знае , кога е со потекло од члена на факилијата ,од брат , па процедурата после интервјуто до добивањето државјанство има некоја олеснителна околност или си тече нормално,
HAHAHA,kakva olesnitelna okolnost baras ako si so brat ne znam,ako gledaat strogo po zakon duri ne ti ni sleduva drzavjanstvo,bidi sreken sto sega davaat i nadevajse deka nema da se premislat vo idnina

Член од
13 декември 2017
Мислења
103
Поени од реакции
338
Дечки, ве молам за совет. Коментарите на некои членови тука ме ставија во мисла. Аплицирам за државјанство врз основа на стар документ од дедо од бугарска егзархија. На интервјуто го понудив оригиналниот документ да го земат, меѓутоа службеничката рече дека нема потреба и тој остана кај мене, а тие имаат само копија. Поминаа месеци од интервјуто и статусот ми е задолжително согласување. Е сега, прашањето ми е, дали морам да одам да им го носам документот ако сакам да избегнам дополнителна или можно е и со копијата да си оди процедурата по ред и да не ме стават на дополнителна? Какви се вашите искуства? Многу време чекав за происход, година и фазла, па за интервју уште без малку година, и сега уште ако ме стават на дополнителна, ми ебаа матер, ќе ме фати 5 години процедурата... Сега по ново каде се носат дополнителни документи, бидејќи читам дека во друга зграда се правеле сега интервјуата? Дајте ми совет што да се прави? Ви благодарам на одговорите ☺

Последно уредено:
Член од
29 септември 2018
Мислења
39
Поени од реакции
14
Moze nekoj da mi posoci koj se %% za zemanje na drzavjanstvo so segasnata situacija so dokumenti preku cicko i + potvrda od BKK ??
Mene posrednikot mi im kazano deka davale od cicko bidejki i jas go prasav da podnesam potvrda toj mi kaza deka nema potreba ako treba togas ke nosm potvrda

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
Дечки, ве молам за совет. Коментарите на некои членови тука ме ставија во мисла. Аплицирам за државјанство врз основа на стар документ од дедо од бугарска егзархија. На интервјуто го понудив оригиналниот документ да го земат, меѓутоа службеничката рече дека нема потреба и тој остана кај мене, а тие имаат само копија. Поминаа месеци од интервјуто и статусот ми е задолжително согласување. Е сега, прашањето ми е, дали морам да одам да им го носам документот ако сакам да избегнам дополнителна или можно е и со копијата да си оди процедурата по ред и да не ме стават на дополнителна? Какви се вашите искуства? Многу време чекав за происход, година и фазла, па за интервју уште без малку година, и сега уште ако ме стават на дополнителна, ми ебаа матер, ќе ме фати 5 години процедурата Сега по ново каде се носат дополнителни документи, бидејќи читам дека во друга зграда се правеле сега интервјуата? Дајте ми совет што да се прави? Ви благодарам на одговорите ☺
Мораш веднаш да го носиш оригиналот,затоа што ќе те стават на дополнителна и ќе изгубиш плус една година.

Член од
9 јуни 2018
Мислења
43
Поени од реакции
38
Дечки, ве молам за совет. Коментарите на некои членови тука ме ставија во мисла. Аплицирам за државјанство врз основа на стар документ од дедо од бугарска егзархија. На интервјуто го понудив оригиналниот документ да го земат, меѓутоа службеничката рече дека нема потреба и тој остана кај мене, а тие имаат само копија. Поминаа месеци од интервјуто и статусот ми е задолжително согласување. Е сега, прашањето ми е, дали морам да одам да им го носам документот ако сакам да избегнам дополнителна или можно е и со копијата да си оди процедурата по ред и да не ме стават на дополнителна? Какви се вашите искуства? Многу време чекав за происход, година и фазла, па за интервју уште без малку година, и сега уште ако ме стават на дополнителна, ми ебаа матер, ќе ме фати 5 години процедурата... Сега по ново каде се носат дополнителни документи, бидејќи читам дека во друга зграда се правеле сега интервјуата? Дајте ми совет што да се прави? Ви благодарам на одговорите ☺
Не мораш мислам, исто ми го вратија оригиналот, чекам потпис 6 месеци, без дополнителна.

Член од
3 август 2015
Мислења
1.722
Поени од реакции
2.958
Не мораш мислам, исто ми го вратија оригиналот, чекам потпис 6 месеци, без дополнителна.
Za sekoj slucaj odnesi si go da ne rizikuvas uste edna godina jas posle intervjuto go odnesov vo MP vo sofia licnoo[DOUBLEPOST=1552300328][/DOUBLEPOST]
Prvin se kazuva so sto dokumenti si da imame prectava site na forumot za spodeluvajte detalno po koj pat kazano veke

Последно уредено:
Член од
12 септември 2018
Мислења
132
Поени од реакции
201
Mene posrednikot mi im kazano deka davale od cicko bidejki i jas go prasav da podnesam potvrda toj mi kaza deka nema potreba ako treba togas ke nosm potvrda
pa dokumenti + mislam deka moze da ti se samo od korist - da ti nastetat ne mozat . A so 30eur sto ke gi dades za potvrda nema da stanes ni pobogat/a ni posiromasen/a....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom