Сите овие чудни имина на клими се Ребредирани ... Пример : Виваксот е ребредирана Мидеа ... Coоper Hunter е Gree за да ти биде појасно пиши на google Vivax Aevi Midea Vertu ќе видеш исти се ... во Светот на бизнисот сее можно мислам и Carrier беше ребредиран од некоја голема киненска фирма не сум сигурен која бешеУспат да ви ги решам маките во поглед на тоа кој ги произведува вивакс , гледав уназад дека има многу препукувања. Во прилог : вивакс аеки , вивакс аеми и спецификација од надворешната(mоже да проверите на било која страна каде што се продава вивакс и да споредите) . Поздрав и секое добро. Прегледај го приврзокот 205298 Прегледај го приврзокот 205299 Прегледај го приврзокот 205300 Прегледај го приврзокот 205301 Прегледај го приврзокот 205302 Прегледај го приврзокот 205303
Use mnogu imas za citanje...Успат да ви ги решам маките во поглед на тоа кој ги произведува вивакс , гледав уназад дека има многу препукувања. Во прилог : вивакс аеки , вивакс аеми и спецификација од надворешната(mоже да проверите на било која страна каде што се продава вивакс и да споредите) . Поздрав и секое добро. Прегледај го приврзокот 205298 Прегледај го приврзокот 205299 Прегледај го приврзокот 205300 Прегледај го приврзокот 205301 Прегледај го приврзокот 205302 Прегледај го приврзокот 205303
H11 и кај мене (Z12-SKE), проблем со електроника. Само најди си асален сервисер (бегај од контакт 2000), ако мајсторот ти кажал ВЕРОЈАТНО се рањботи за електрониката, барај си друг што ќе ти каже пто точно е проблемот. Барем за мојава има упатство како да се тестираат електрониките (која е проблемот).Имам Panasonic CS-E12BKP (indoor) со CU-E12BKP5 (outdoor).
После 17 тина години верно служење, (греење секоја сезона) пред некој ден откажа со код H11. Според упатството, се работи за: indoor/outdoor abnormal communication, а во препораката стои : check internal/external cable connections, check indoor/outdoor PCB.
Беше мајстор и констатира дека веројатно се работи за електрониката.
Прашањето до вас ми е - дали можеби некој има исправна електроника за овој модел?
Имаш да препорачаш некој добар мајстор можеби?H11 и кај мене (Z12-SKE), проблем со електроника. Само најди си асален сервисер (бегај од контакт 2000), ако мајсторот ти кажал ВЕРОЈАТНО се рањботи за електрониката, барај си друг што ќе ти каже пто точно е проблемот. Барем за мојава има упатство како да се тестираат електрониките (која е проблемот).
Немам, некои од членовите на форумов фалеа сервис па може ќе напишат контакт и име.Имаш да препорачаш некој добар мајстор можеби?
Јас имам ломо еко истото го прави, лоша модулација тоа е. Не знам за потрошувачката немам мерач.Здраво.Имам Gree Fairy инвертер клима.На подесена температура од 25-30 степени дува понекогаш млак воздух и од постигнати 23 степени почнува да паѓа на 22 степени.Исто така ако ја намалам на 21 степен понекогаш дува млак воздух при што троши отприлика 700W и во тој случај работи постојано, а понекогаш дува топол воздух и прави вклучи исклучи и тогаш троши многу помалку околу 300-400W.Климата е 3.5KW,просторијата е околу 28 квадрати.Поздрав.
Што има потреба де на 22, де 21 де на 25-30Ц да ја работите?Здраво.Имам Gree Fairy инвертер клима.На подесена температура од 25-30 степени дува понекогаш млак воздух и од постигнати 23 степени почнува да паѓа на 22 степени.Исто така ако ја намалам на 21 степен понекогаш дува млак воздух при што троши отприлика 700W и во тој случај работи постојано, а понекогаш дува топол воздух и прави вклучи исклучи и тогаш троши многу помалку околу 300-400W.Климата е 3.5KW,просторијата е околу 28 квадрати.Поздрав.
Почекајте да заврши зимата, во лето ќе е подобро, особено кога се користи топлината од сонцето.и остави ја 2-3дена...штом и задаваш 25~30 значи дека и многу си играте па ја гасите и палите по потреба...