Гуми (пневматици)

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Za 16 " bandaž....minimum e 205 sirina

195 i da baraš...teško ke najdiš. 195 e najupotrebuvana dimenzija za 15" bandazi( Audi A4..Pasat....Megan)

Za 16 " bandaž....minimum e 205 sirina

195 i da baraš...teško ke najdiš. 195 e najupotrebuvana dimenzija za 15" bandazi( Audi A4..Pasat....Megan)
Да,гледам дека поретко ги има 195 за 16 бандаж. Ама јбг така пишува во официјалните фабрички податоци за колата (Пежо 207 караван).

2-3 deseti delovi pomalku da gi napumpaš gumite....go dobivaš toj 1 cm vo širina.

Vlezi vo wheel-size.com .....pobaraj za tvoeto vozilo i ke vidiš deka dijapazonot na širina na gumi za tvojata kola koja fabrikata gi.preporačuva e dosta širok

+/- 1цм поширока или потесна гума не е проблем за бандажот

Да,гледам дека поретко ги има 195 за 16 бандаж. Ама јбг така пишува во официјалните фабрички податоци за колата (Пежо 207 караван).
205 55 16 се позастапени така да и цените им се попристапни
https://www.wheel-size.com/size/peugeot/207/2014/
има доволно offset и поширока да ставиш

Некој да каже искуство за Petlas зимски, квалитет, цени.

Ako moze nekoj od sopstvenicite na Uniroyal Rainexpert da kazat svoe iskustvo za ovie gumi vo potoplite letni denovi. Dali ima nekoi problemi poradi toa sto se pomeki, pri vozenje (normalno domakinski ne sportsko) na otvoreno vo krivini i sl?

Ako moze nekoj od sopstvenicite na Uniroyal Rainexpert da kazat svoe iskustvo za ovie gumi vo potoplite letni denovi. Dali ima nekoi problemi poradi toa sto se pomeki, pri vozenje (normalno domakinski ne sportsko) na otvoreno vo krivini i sl?
Јас имав Rainsport 3 205/55/16 на голф 4, ако мислиш на нив и бев многу задоволен. И јас возам најнормално без лудувања и гумите се доста тивки и добро “лепат“ на патот и по суво и по влажно. Не се секирај за тоа колку се топли деновите, гумите се летни и сигурно се направени да издржат високи температури во лето на жежок асфалт. Ако најдам пак такви ќе земам сега и за пежото. (y)

Јас имав Rainsport 3 205/55/16 на голф 4, ако мислиш на нив и бев многу задоволен. И јас возам најнормално без лудувања и гумите се доста тивки и добро “лепат“ на патот и по суво и по влажно. Не се секирај за тоа колку се топли деновите, гумите се летни и сигурно се направени да издржат високи температури во лето на жежок асфалт. Ако најдам пак такви ќе земам сега и за пежото. (y)
Фала за одговорот, мислам дека Rainsport и Rainexpert имаат само мала разлика во шарата на последниот канал кон надвор структурата би требало да е иста.

Biten e procentot na kaučuk vo gumite.....samata šara pomalku e.bitna.
Ne sum vozel Continental i Good year gumi.....a drugite gi delam na dve vrsti na gumi:
1. Mišelin
2.site ostanati

Без да бидам пограшно сватен, ги разбирам оние кои купуваат брендови кои им се познати и на оние кои не се по автомобилите.

Исто така ја разбирам куповната моќ на нашиот народ.

Ама како ви се купуваат гуми од брендови кои прв пат ги читам на форум не ми е јасно :)

Без да бидам пограшно сватен, ги разбирам оние кои купуваат брендови кои им се познати и на оние кои не се по автомобилите.

Исто така ја разбирам куповната моќ на нашиот народ.

Ама како ви се купуваат гуми од брендови кои прв пат ги читам на форум не ми е јасно :)
повеќето од тие брендови се во сопственост на познатите брендови и се всушност буџет верзии
може лесно да се најдат податоци и ретко има мали непознати брендови кои функционираат самостојно и да не се во сопственост на некој од големите

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/who-owns-what-tyre-brands.htm
фалат доста непознати брендови на листата, ама и за тие може да се најде дека се во сопственост на некој од познатите

Последно уредено:
Јас преклани купив Сава зимски и летни, секако нови, и сум презадоволрн. Можеби бучноста на едните е малце повисока од тие на Мишелин, но мене не ми пречи воопшто.

Сава порано не беа добри, и јас не ги сакав. Но сега кога ги пробав да ги возам, испадна дека не сум во право за тоа што го мислев за нив.

Sаva Kranj се на Good Year, Tigar на Michelin
ќе им дадат некоја од технологиите, ќе ги подобрат гумите и ќе бидат добри за пазарите на балканот
во друг регион други брендови имаат и така 10ина фирми цел пазар го држат

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom