А која е потрошувачката на Тундрата во јануари,може да ни кажеш?Кои се тие идеални услови? во август?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А која е потрошувачката на Тундрата во јануари,може да ни кажеш?Кои се тие идеални услови? во август?

А која е потрошувачката на Тундрата во јануари,може да ни кажеш?
во случаот на Горан немора да значи фалична клима .Се сложувам со тебе, ако ти е за освежување и само за ладење можеш од оваа https://klimi.mk/product.php?id=282Во дилема сум за клима.Дали да местам поскапа или поефтина.Ми треба да лади само да освежува во лето.Имам солидно изолирана куќа и се греам на парно.Сакам да земам MAX клима за 14 000 денари да не плискам пари за џабе.Ваше мислење::????На секој спрат по една да ставам и да не се замарам.Околу 55м2 ми е спрат со висина 2,5м

. се што е техничка стока од врвен бренд нема како ќе ти се погоди, мора да се погоди затоа е бренд. а ова другиве гриња и остали но нејм се баш како ќе ти се погоди.А која е потрошувачката на Тундрата во јануари,може да ни кажеш?
Така де, битно има опција таа да модулира со 120 вати ако е доволно топло. Колку топлина ќе испорача и со кој ЦОП е небитно во случајов.
Човекот немаше наведено на колку му е сетирана, дали ја оставил да работи 24/7 , ниту колку му се топлотни загуби.
Зато се прават Тестови на техничка стока без разлика дали е кинеска или јапонска германска .. јас ко го купував samsung s8 ко беше хит имаше розев екран горе али ако следиш мобилни знаеш што зборувам одма му го вратив ... во случај со климите што трошат многу над нормала неможат да сетат ако немат мерач ама на крајот од месецот ќе видат на сметкатоа е тој прав совет за кинеска стока. баш така како ќе ти се погоди. е сега замисли си го ова со сериозни марки на коли и да ти испадне како ќе ти се погоди бмвто аудито тојотата. се што е техничка стока од врвен бренд нема како ќе ти се погоди, мора да се погоди затоа е бренд. а ова другиве гриња и остали но нејм се баш како ќе ти се погоди.
Шо вика мерачот за Јануари?1-31 јануари..Тоа ми беше прашањето..Сметките за струја не се реални..имам пишувано за сметки и нивно читање од страна на инкасаторот..6000 денари пресметковен период од 15 декември до 15 јануари, исто толку и од 15 јануари до 15 февруари, а претходно сметките идеа по 2500 без клима. Отприлика трошела по 3500 во најладното во 35м2 без изолација
Шо вика мерачот за Јануари?1-31 јануари..Тоа ми беше прашањето..Сметките за струја не се реални..имам пишувано за сметки и нивно читање од страна на инкасаторот..
Извини пријател каков мерач имаш ? ај сликај ако не тие тешко многу 0 има 2500kwh? WTFНе следев зошто сега не се оптеретувам толку, плус стаса до 9999 и требаше да го рестартирам, знам така беше 3-4 дена, а сега е на 2500. Значи од 15 октомври до сега на мерач идат некаде 13000 наместено на 5.54 постојано. Реални потрошени околу 11000 би биле до сега.
Извини пријател каков мерач имаш ? ај сликај ако не тие тешко многу 0 има 2500kwh? WTF
подели со 5.54 ќе ги добиеш киловатите 

Земав веќе денес.12 500 ден,да прочитав порано ќе земев грее.Ама таа е.Маx како клима викаат арна е.5 години гаранција ми даваат и 3000 ден за монтажа.Па ќе видиме како ќе лади ...Не сум некој фанатик за фирма или било што.Знаеме дека што е поскапо е подобро,ама ако направам математика за фирма и што градам на куќата сега уште 15 бомбона не ме раскрстуваат у бонус од целата сума.Некаде ќе платиш а некаде ќе бараш да заштедишСе сложувам со тебе, ако ти е за освежување и само за ладење можеш од оваа https://klimi.mk/product.php?id=282
12000, позитивна страна е дека е попозната марка од Макс (бренд на Агротехна) и поголема гаранција. Ти го давам истиот совет што ми го дадоа мене. Ја инсталирав пред една недела.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk