- Член од
- 23 јуни 2008
- Мислења
- 9.265
- Поени од реакции
- 5.045
Ќе ти реплицирав али бришеш постови ко пичка
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па,можеа да играат фудбал.Од 65та коа го дадоа голот од пенал играа(односно не играа ништо)чекаа да заврши утакмицата.Перишиќ у контра мисли на плејстејшн е со топка у гол ќе влага,корнери изведуваат задржуваат топка демек и ја губат за 10сек.Требаше да ја изгубиме,место дотепај ги 4-5 комада овие незнаат од контра гол да даат...Ништо ново за лигава.
Скандалозна одлука, посебно што 3 минути прегледуваше снимка. Мислам дека цел свет виде дека не е пенал. Се надевам дека и клубот ќе реагира со нешто, зошто ова е пресмешно. Очигледно тендециозна одлука.
Али што е тука е. Не беа воопшто лоши, треба да се обидат истиот менталитет да го задржат и понатаму. Нормално, сеуште треба да се подобруваат кога станува збор за контрола на натпревсрот кога имаат предност. Тоа се однесува и на играчите и на тренерот. Мада во ситуацијава не знам што можеа поразлично да направат. Еден еврогол и непостоечки пенал.
Toa na perisic i mene me izvadi od takt, amaaa, imaj u predvid deka vo cetvrtokot igraa vo LE, i u vtoro se znaese deka fizicki ke doziveat kolaps narocito pri krajot, od druga strana fiorentina brkaa golovi a ne inter, a sansi ne deka im se redea edna po druga, 2 gi imaa, prekin i poklonet penal, taka da ko sto rekov i pogore, vakvite stvari se von kontrola, visa sila.Па,можеа да играат фудбал.Од 65та коа го дадоа голот од пенал играа(односно не играа ништо)чекаа да заврши утакмицата.Перишиќ у контра мисли на плејстејшн е со топка у гол ќе влага,корнери изведуваат задржуваат топка демек и ја губат за 10сек.Требаше да ја изгубиме,место дотепај ги 4-5 комада овие незнаат од контра гол да даат...
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Се тоа стои, ако немаше ваков скандал на крајот.Па,можеа да играат фудбал.Од 65та коа го дадоа голот од пенал играа(односно не играа ништо)чекаа да заврши утакмицата.Перишиќ у контра мисли на плејстејшн е со топка у гол ќе влага,корнери изведуваат задржуваат топка демек и ја губат за 10сек.Требаше да ја изгубиме,место дотепај ги 4-5 комада овие незнаат од контра гол да даат...

Друже крајно лежерно понашање(аматерско)лаутаро у петерец го чека овој глуми лудило,тоа се шансите или ќе си дадеш голови или ќе го лапнеш.Пак ќе играат лига европа и следнава недела тоа е темпото,за пеналот нема плачење(мислам дела имаше допир по раката надоле)цела утакмица киеза мозокот му го пиеше на дамброзио...Toa na perisic i mene me izvadi od takt, amaaa, imaj u predvid deka vo cetvrtokot igraa vo LE, i u vtoro se znaese deka fizicki ke doziveat kolaps narocito pri krajot, od druga strana fiorentina brkaa golovi a ne inter, a sansi ne deka im se redea edna po druga, 2 gi imaa, prekin i poklonet penal, taka da ko sto rekov i pogore, vakvite stvari se von kontrola, visa sila.
Zasluzija denes triumf, ne zasluzija da bidat pokradeni u 100ta minuta, baska sto sudijava 7 min produzi so cel pamet.
Судијата доволно направи,запре контра/полуконтра на фиорентина и ни досуди пенал,во ситуација кога ниеден од нашите играчи во пеналтикот не побара рака.Не смее ситуација во 100та мин да ти решава утакмица коа имаш 2 гола предност,пак ќе кажам педерски игравме и тоа ни се врати(мое мислење).Време е на крај на сезона овој шут карта и нека дојде Конте/Мурињо да ги научи како се прават контри,како се смирува утакмица(да нагазиш на топка)и слични ствари.Се тоа стои, ако немаше ваков скандал на крајот.
Реално судијата го изгуби натпреварот, не тимот.
Не знам што можеме да им замериме во таква ситуација. Мене коментарот повеќе ми беше, генерално, за натпреварите на Интер.
Ова дојдов да го пишам. На 2:3 резултат во самата завршница место да одат на 4 гол и да го затворат резултатот, очигледно имаат капацитет за такво нешто, Перишич и Асамоа дриблаат кај корнер знаменце а Лаутаро паѓа на секој допир и глуми мртов.Ни се врати тоа што Перишиќ си го играше таквото на 2:3
На која основа продолжи 7мин? Голот на Бираги со вар и пеналот на Перо? 7мин? Озбилно? Чекај, стварно??? Срамота.
Заспав на 1 3 и се разбудив тачно за пеналов и не ми се веруваше дека и после вар го досуди ова.
Секоја сезона е исто момци... ќе направи судија грњшка а у ќе јаде суспензија 2 3 меча која веројатни му е надокнадена од друга страна и тоа е тоа... срамота...

да ти ебам старчето
Што е битно дали побарале или не рака, чист пенал беше. Исто како што оваа ситуација не беше.Судијата доволно направи,запре контра/полуконтра на фиорентина и ни досуди пенал,во ситуација кога ниеден од нашите играчи во пеналтикот не побара рака.Не смее ситуација во 100та мин да ти решава утакмица коа имаш 2 гола предност,пак ќе кажам педерски игравме и тоа ни се врати(мое мислење).Време е на крај на сезона овој шут карта и нека дојде Конте/Мурињо да ги научи како се прават контри,како се смирува утакмица(да нагазиш на топка)и слични ствари.
Да точно но кој го виде?Судијата,линискиот судија,играчите,јас,ти...никој само ВАР собата по репетиција,нивната ситуација судијата беше близу и свирна отиде и гледаше снимка и пак консултација со ВАР собата.Според мене имаше доволно за пенал,но небитно мене ме извади од такт односот на екипата при водство од 3:1 и нивното неиграње.Се слагам со тебе дека фиорентина е јака екипа поготово на домашен терен но денеска беше во нокдаун и требаше тоа да се искористи.Што е битно дали побарале или не рака, чист пенал беше. Исто како што оваа ситуација не беше.
Да, добро би било да дадеа и 4ти и 5ти гол, ама не е толку лесно и тоа, Фиорентина е добар тим, плус дома играат.
Како и да е, останува дека нерегуларен пенал беше разликата помеѓу 3 и 1 бод од утакмицава. Не ни може да се нарече грешка ова, оваа е намерно кратење 2 бода на еден тим.