Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
B

Bafra

Гостин
Добро ево просветлиме,шо се добива со неважечко ливче?Па крај крава подобра опција е бојкот од неважечко ливче.Така само даваш шанса за полнење на кутии.А ти по се изгледа за консензуалниот ќе гласаш,затоа не ми глуми!:P
Го дополнив претходниот пост, па одговори на последното прашање.
А ако сакаш да бидеш сигурен за кого ќе гласам, дозволи со селфи да гласам и ќе видиш. Еве Силјановска така бара, со селфи :D

Кога симпатизерите на сдс ќе ги критикуваат своите додека се на власт, а од дпне нивните, тогаш можда ќе имаме напредок.
Сдс сега за сега се малку подобри, оставки, па си ги критикуваат, па дозволено е јавно да се пљука (за сега). Дпне на чистачка не смееше влакно да и фали :P

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.591
И со Швајцарија да се разменеме ние пак ќе си останеме исти гомна. Не ни се виновни толку албанците колку што нас не не бидува. Не не бива за менаџирање бре! На овие нашиве политичари пиљара да им дадеш на управување има нареден месец да пропадне, не па држава.
Јас не ги обвинувам толку албанците колку што прстот го вперувам кон самите нас. Тие силом прилике си тераат нивна агенда затоа што наишле на плодна почва за тоа.
Работава иди ко Албанците да ги тераат овие нашиве да крадат, и тие да не се овие многу поштени ќе бидат.

Секако дека и албанската мегаломанија ја влече надолу државата, но оди заедно во спрега и со нашата корумпираност, неспособност за управување, немање на национална свест и свест за колективно добро и заеднички интерес.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Го дополнив претходниот пост, па одговори на последното прашање.
А ако сакаш да бидеш сигурен за кого ќе гласам, дозволи со селфи да гласам и ќе видиш. Еве Силјановска така бара, со селфи :D

Кога симпатизерите на сдс ќе ги критикуваат своите додека се на власт, а од дпне нивните, тогаш можда ќе имаме напредок.
Сдс сега за сега се малку подобри, оставки, па си ги критикуваат, па дозволено е јавно да се пљука (за сега). Дпне на чистачка не смееше влакно да и фали :P
Мијалков и Ангушев лапаат тендери заедно.Ганка не одговараше за СК2014.Исто така Грујо им избега со Пунтото.:cautious:19 милиони еу мистерјозно исчезнаа.Така да не ми раскажувај прикаски,јасно ми е се.Е сеа народот е во недоумица.Твојот став е неважечко ливче.Ево објасни ми шо добиваме со тоа?Ако е стварно добро решение,дека стварно нешто ќе смениме,верувај ќе го следам твојот светол пример.

Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
20.761
Поени од реакции
16.983
И со Швајцарија да се разменеме ние пак ќе си останеме исти гомна. Не ни се виновни толку албанците колку што нас не не бидува. Не не бива за менаџирање бре! На овие нашиве политичари пиљара да им дадеш на управување има нареден месец да пропадне, не па држава.
Јас не ги обвинувам толку албанците колку што прстот го вперувам кон самите нас. Тие силом прилике си тераат нивна агенда затоа што наишле на плодна почва за тоа.
Работава иди ко Албанците да ги тераат овие нашиве да крадат, и тие да не се овие многу поштени ќе бидат.

Секако дека и албанската мегаломанија ја влече надолу државата, но оди заедно во спрега и со нашата корумпираност, неспособност за управување, немање на национална свест и свест за колективно добро и заеднички интерес.
ОХИ...сега оној со забите почна да испитува колку има државни јасли од ДПМНЕ... а не му текнува со колку милки евра се збогатија они во време на 11 годишна опозиција ???
Сите овие популистички работи на Зајко, се прочитани како буквар ... убаво му кажа еден, не отказ за роднината туку оставка за функционерот..
А јас ДРУГО ќе кажам... треба Заев по примерот на словенечкиот премиер пред 10+ години, тој САМ си ја намали платата за 30%, па после да мораат и сите други...
Се додека не се деградира канцелариско стаорската работа која нема никаква одговорност и креативност, џабе е се.... Се додека владее квази Правосудство ќе има предимензионирана АРМИЈА адвокати и ќе се фрлаат огромни пари во нешто непотребно...
за време на предходниот режим имавме слободни критики,плус со амин од странски амбасади, Геро дури сам кажа, ќе објавувам се што ќе ми дојде, не сум јас МВР да испитувам дали е вистина...
сега рудникот ги гони екологистите а почнаа пак серии закани и тужби за клевета...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.452
Поени од реакции
84.865
ОХИ...сега оној со забите почна да испитува колку има државни јасли од ДПМНЕ... а не му текнува со колку милки евра се збогатија они во време на 11 годишна опозиција ???
Со колку милиони евра се збогатија СДСМ за време на 11 години опозиција?:vozbud:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.682
Поени од реакции
88.606
Изјавата на Бујарчо за оставките, е буквално мочање од керамиди врз СДС... по којзнае кој пат покажаа дека СДС се мочка партија, странски вазали кои во нитуеден момент од нивното владеење во овие 28 години независност не направиле ама баш ништо за македонскиот народ.
Никој од ДУИ не е осуден од грујовото време, Тиранската платформа ја спроведоа под команда на албанските партии на чело на ДУИ, 19 милиони од ПИОМ се закукулија, територијална поделба во 2004, ослободени затворениците од Монструм, и последново пушење кај Аљи, Села, Тачи и Касами барајќи консензуален претседател.

Секоја чест, не го може секој тоа :cuc:

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Кажав предходно, пак ќе кажам
1. Сдс е партија на албанците и на албанците со говорна мана. Нема северџани во неа
2. Од ова добиваат само албанците, нема да влезе во еу ни косово ни албанија, едина шанса е да влезат на грбачот на северџанија, и тоа нема да се случи
3. Еу не сака богати земји. Ова е неоколонијализам на Германија, Франција и Бенелукс, ништо нема да се смени, освем што северџамија ќе стане расадник за мигранти
4. Дојдено е дно дна, и кој е слеп за година две ќе прогледа

Член од
12 март 2009
Мислења
20.761
Поени од реакции
16.983
Продолжува комисиската расправа за одземање на имунитетот на Вељаноски

не знам како е точно кај нас, но во окружението е потребно одземање на имунитет на лице со имунитет за воопшто да може да се гони по службена должност... но тоа не значи дека треба да се притвара било кој, заслучки што се уште, по 2 години не се расчистени...

Кај нас последниве години прво оди притвор а после се бара правен основ и докази... незнам што ќе стане ако се соочиме со лавина тужби во Стразбург за повеќе децениска нестручната работа на ОЈО и МВР, треба нашите внуци се тоа да го отплаќаат... Друго беше во ехЈу, каква одштета, какви бакрачи... една што работеше во Германија и беше неоправдано затворена 7-8 месеци, уште тогаш доби на меѓународен суд... но комуњарските мангупи од обештетувањето и одбија 80%, и го пресметаа лежењео во ЗАТВОР како престој во најлуксузен ХОТЕЛ со 5*, па и остана да земе од државата само трошки, 5-6000 дојч марки..

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.474
Поени од реакции
24.213
Јас ова така го протоколкував, ако не си мислел, ондак извини.
Како и да е никаде не те ни навредив, туку зборев за едно глупо сценарио кое тука го форсирате а се базира на претпоставки.
Ја стојам на све што сум кажал тука на темава, ако се копа, сигурно ќе ми се најде и постот за Павле, кого исто погрешно го имам проценето, моментално би го плукнал во фаца иако и тоа не го заслужува, нити пак сум можел да претпоставам дека типот е зависник, или дека ќе биде, зашо периодов шмрка ко луд, не за џабе е деформиран и на тв делува ко што делува.
Не ми е срам што сум правел некои погрешни проценки на темава и сум се надевал дека некои работи ќе се подобрат во земјава, така да ова нит е прв нит пак ќе биде последен пат како одредена политичка гарнитура ме разочарува, среќа во цела несреќа со мене конкретно а и мојата фамилија е што не зависам ниту од едните, ниту од другите, што не може да се каже за повеќето граѓани во земјава кој на ваков или онаков начин се под директно влијание од политиките на властите.

Ко што не треба ни вас да ви биде срам, на 90% од оние кои останаа на темава, да признаете дека индиректно и несвесно учествувавте во едно од сценаријата на власта кои и одговараа а се однесуваа на промената на името, а тоа беше бојкотот, и тоа со полна пареа учествувавте у истото.
Не ми текнува пред некој ден кој од политичариве чинам, или критичариве нивни се изјаснија на таа тема со муабетот, абе знаеш, боље ќе беше да се излезе и да се гласа против.

Ко и иницијативава од тука што се потегна, сите да гласаат за Амди наместо бојкот, всушност, ко што тоа ќе е шамар и за позицијата и за опозицијата, истото ќе се случеше и со гласање Против на референдумот со оглед на фактот дека сдсм беа да се излезе и да се гласа За, а мицко и компанија беа за бојкот ( на никој тука не му текна зашто не беше ставен акцент на уште едно можно сценарио за реферндумот ), нешто за кое Јас на темава всушност и пишував, како единствено можно решение за да не помине референдумот.
Еве од сегашна перспектива видовме колку е способен еден народ, со седење дома, нешто да промени, или, колку се валидни ставовите на Апасиев на кои повеќето тука се повикуваа и крстеа, ставови кои до душа и држеа вода, ама за некоја нереална земја во нереален свет, Утопија, а не и за ваква вујкојебина каква што сме, каде неуспешниот ( консултативен ) референдум на крај изнуди промена на име. Aли ние, општо, како народ, не сме способни тоа да го изведеме, толку сме за никаде, и по не знам кој пат паднавме на тестот.

Oва последново, @Казаки, се однесува и на тебе и оној пост од поназад каде што си ме цитирал.
Izvineto ti e i da pogresno si pretpostavil. Jas samo probav onaka malce ne tolku direktno da ti kazam ona sto @Казаки ti go plesna vo lice i tebe i na eden kup drugi kako tebe sto ne tolku oddamna se pravevte kako mnogu pametni a site drugi koi ne go delea vasiot stav i mislenje gi napravivte glupi, nebanjati, zatucani. Mene za razlika od nego ete nekako mi e maka da vi vadam postovi od naftalin, ne za drugo posto nema nikakov efekt sega, sekako stetata e napravena. A tie barem povekjeto vklucuvajki me i mene samo sakavme da vi objasnime kolkava greska pravite sto pretpostavuvam i sam ja imas uvedno . Menuvanjeto na stav ne te peri od gomnata, ne ti ja cisti sovesta, a dali toa te zadira, te predizvikuva kurobol ili stoznam tamu jas sto zavisi od covek do covek.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.761
Поени од реакции
16.983
Изјавата на Бујарчо за оставките, е буквално мочање од керамиди врз СДС... по којзнае кој пат покажаа дека СДС се мочка партија, странски вазали кои во нитуеден момент од нивното владеење во овие 28 години независност не направиле ама баш ништо за македонскиот народ.
Никој од ДУИ не е осуден од грујовото време, Тиранската платформа ја спроведоа под команда на албанските партии на чело на ДУИ, 19 милиони од ПИОМ се закукулија, територијална поделба во 2004, ослободени затворениците од Монструм, и последново пушење кај Аљи, Села, Тачи и Касами барајќи консензуален претседател.

Секоја чест, не го може секој тоа :cuc:
Да, но работата е уште од пред груевото време, па и 19милки од ПИОМ се од 2003 - 2008, така кажаа од ПИОМ...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.452
Поени од реакции
84.865
I... a site drugi koi ne go delea vasiot stav i mislenje gi napravivte glupi, nebanjati, zatucani..
Но, ако ти ја премолчам вистината, тоа би делувало негативно за твојот психофизички развој, кој би се темелел на розови облаци и кули од карти. Еден ден ќе ти се сруши и после депресии, самоубиства, срања....
Не, подобро е да те соочам со вистината, а ти ќе се избориш, ќе се избањаш, ќе прочиташ некоја книга, филм ќе изгледаш и ќе се опраиш, евентуално.

(се шегувам, и ја и ти знаеме дека нема да се опраиш)

B

Bafra

Гостин
Мијалков и Ангушев лапаат тендери заедно.Ганка не одговараше за СК2014.Исто така Грујо им избега со Пунтото.:cautious:19 милјони еу мистерјозно исчезнаа.Така да не ми раскажувај прикаски,јасно ми е се.Е сеа народот е во недоумица.Твојот став е неважечко ливче.Ево објасни ми шо добиваме со тоа?Ако е стварно добро решение,дека стварно нешто ќе смениме,верувај ќе го следам твојот светол пример.
Ти кога ќе ме просветлиш...
Кога повикуваше на бојкот за името, викавте ќе полнеле кутии. Што е и издржано.
Е сега зашто за избори не ти важи истово, дека нема да гласаш, оти сдс ќе полнат кутиите и нивниот ќе победи, туку велиш да се излезе на избори :D

Не треба многу памет, туку прави обратно што ти велат партиите, т.е. една партија сдс-дпне.
За името едните велеа гласајте ЗА, другиве велеа бојкотирајте. Најисправно ќе беше ПРОТИВ.
Сега кога велат гласај за мојот, треба само неважечко (за да не го злоупотребат)

Ве мешам со scirea (не знам зашто :toe: ) па затоа претходно сум напишал на секоја страна на темава има твој пост :D.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.452
Поени од реакции
84.865
Ве мешам со scirea (не знам зашто :toe: ) па затоа претходно сум напишал на секоја страна на темава има твој пост :D.
Не се исти, едниот е пораспекмезен, а другиот е поутепан.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.474
Поени од реакции
24.213
Владе ти префрлаш на ангро цело време. Пишуваш за работи што не сум ги напишал и ставови кои никогаш не сум ги имал, без ниеден цитат. Смешно е како баш ти да се жалиш за ова.
Znajme be vojvodo. Ete i da ne znaevme ti tuka na site ubavo ni objasni. Site ovie dolgi godini od koga si aktiven na forumot si pisuval gluposti, si se zaebaval, si tresel zeleni, si tepal vreme ili sto i da si pravel osven kako sto rekov onie 0.1% od postovite koi ete sam se potrudi da gi iskopas od kojznae koga koga si bil prizemen i stvarno si gi mislel. Vo red e sfativme, samo sledniot pat stavaj nekoj nisan, nekoj beleg vo postot za da ostanatite znaeme dali samo se proseravas niz temite ili mislis seriozno. Jbg ne citame misli i vo kakva psihofizicka sostojba si koga go pisuvas postot.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.761
Поени од реакции
16.983
Со колку милиони евра се збогатија СДСМ за време на 11 години опозиција?:vozbud:
ете ти пример, Ружо Нанин, 2002 се возеше во спачек, се заебаваа со него самите комуњари, сега ролекси од 15000 евра и злато 300.000, за Вцето и Зајчеви да не кажувам..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom