@Казаки
Не бегам јас од напишаното, знам многу добро што сум пишувал и какви ставови сум имал.
До утре моеш да собираш лајкови со копање на стари постови на тема за политика, не си свесен каков курчобол предизвикуваш со тоа кај мене, не сум нит прв нит последен на темиве што имале одреден став во минатото за да подоцна целосно истиот го променат ( хинт, членот трнУоко ), така да конкретно за политиката, нема ништо страшно во тоа да имаш одреден став и верување за одредени работи, а подоцна истите да те демантираат ( што всушност е страшното зашто од тоа сите патиме ).
Просторот за грешки у проценки, нарочито на рандом член од форум е прилично голем, што во конкретниов пример е и случај со мене, зашто овие за кур не ги бива и тоа е факт.
Али ајде, да ти го направам меракчето со еден долг пост каде меѓудругото ќе кажам што мислам и за моменталната власт, па таман после да ме снема на извесен период зашто ќе опфатам све.
За села, ако некој плачи и пишти ко што викаш, тоа се тие што го клоцаа, и тоа јавно, пред тв камери, у судница, за дел медицинска помош викаа, све тоа документирано, па сеа искалкулирај у тоа ограничената глава што ја имаш, дали вредело тоа што го напраиле или не, ќе изгнијат у најдобрите години од животот во Затвор, со педофили, терористи, убијци. Али тебе за нив кур те боли зашто си класичен себичњак, битно меракот ти е напраен, го изгазиле села а за епилогот кур те боли, а истиот е ваков, Села моментално здрав и жив, сеуште ја тера истата агенда, а овие у Затвор, потиштени, угнетени, и животот практично им завршил со оглед дека повеќе од декада мора таму да поминат.
Али ти не глеаш од таква перспектива, ти застануваш на крвавата глава на Села.
Тие да можат сега времето да си го вратат назад, наместо клоци у глава, имаше нозете на Села да му ги бацуваат и да го гушкаат, дур он пее песни за голема албанија, али јебига, после ебење нема каење, ги насанкаа тие за кој тука се плаче на темава дека биле шамарани у затвор.
Конкретно за периодот кога паѓаше ДПМНЕ и бомбите, темава беше најактуелна на форумов ко никад до сеа, бев еден од многуте што тука дискутираа не е дека само мене ме снемало, секој ден по 100 дискутанти имаше и со еден refresh 2 страни се исполнуваа со постови, денес има по 6-7 члена, едните исти кои секојдневно постираат што не чини кај нас.
Така да, да, бев со ставот дека тоа зло треба целосно да испари од политичката сцена од Македонија, и до ден денешен стојам на истото, дека таа гарнитура мораше да исчезне од власт и нивниот циклус на владеење мора да заврши и за тоа самите се виновни, а не некој друг, стилот на владеење им беше таков што под дифолт беше осуден на пропаст. Резултатот од таа промена можеше да биде еден и единствен, сдсм, друга опција нит постоела нит ќе постои во догледно време, осудени сме на или(сдсм)-или(дпмне) и тоа е одамна установено тука
Никогаш нема да поддржувам гарнитура која постави стандард на владеење ко оној на ДПМНЕ, нити пак ќе поддржувам гарнитура која ги форсира моменталните стандарди на владеење. И, ова дека не сум го напишал до сеа, тоа ли ти сметаше тебе ? Ќе ти се навлажнеше дополнително курето ако и јас покрај 10те луѓе што секој ден пишуваат тука, пишував контра есдеес ? Ќе останеше ли устанвното име ? Ќе го затвореа грујо ? : )))
Ако е тоа случај, извини што ја игнорирав темава и што терав на делови од форумов каде од мое прво влагање на истиот до ден денешен поминувам 90% од форумското време.
Конкретно
директно сум засегнат од владеењето на Српче у Центар кој заедно со аларова е можеби и најлошото нешто што можеше на Центар да му се деси, па пак не драмам на форумов и темиве и всушност замисли
Ништо немам напишано, а имам 1 тон работи да кажам, зашто е бесцелно и само залудно ќе трошам време и уз пут ќе ми се закачат пар пациенти што ќе ме цитираат како тоа он напраил 4 велосипедски патеки а притоа апсолутно ништо нема да променам.
Ова не значи дека молчам, али критиките и дејствувањата ги насочувам онаму каде екшли може и ќе имаат некакво влијание, иако и тоа слабо се одразува па ми остануе да чекам избори со надеж дека србинот ќе биде бутнат, јебига, тие ми се можностите, тој е мојот политички импакт ( избори ), нит сум инфлуенсер, нит имам твитер, нит имам 40000 следачи на фејсбук.
До тогаш, терајте, член плус или минус на темава ништо нема да промени моментално.
А ја чат пат ќе се убацувам, мое право, нарочито коа ќе видам као некој плаче што одредена фаца што матер и ебавала на земјава, попила шамар у затвор а притоа и ви ја исцртав големата слика, за 3-4 шамари од платеник, си лапаа вип соба у затвор и домашен притвор, џабе драмењето, глумењето лудило и бламирањето, и во притвор у бољи услови живеат од нас.
au revoir