Не може светот да постои без вакви рудници,а сепак во САД минатава деценија направија државна комисија, која по неколку годишно испитување (на влијанието врз средината, здравјето и сл.) донесе одлука од дваесет вакви рудници, како тој Штука/Иловица, да остави само еден. Сите други ги затворија, односно е донесена одлука да се затворат..Не можеме да одговориме Да или Не ние. Треба реални аргументи да вкрстат инвеститорите и институциите. Се' загадува денес, но има пропишани норми. Ако мислиме дека може да постои светот без рудници, ќе се вратиме во каменото време.
Барањето од Кривичниот суд во Скопје за одземање на пратеничкиот имунитет на поранешниот собраниски спикер Трајко Вељаноски, стигна во Собранието на Македонија. Поради повикување на погрешен член од законот, претседателот Талат Џафери истото барање ќе го врати назад до Кривичниот суд.
Дека беа за ќотек, беаЌе има прослава на коалицијата едно опшество за сите пред споменикот на словенот Скендер Бег по повод тепањето на миле ми текна од страна на качаците?
Хмм, ме интересира каков став имаш за претепувањето на пратениците во Собранието? Пошто ете ова не било во ред (за што се согласувам).Во која бре тунгузија опозициски политичари и бивши министри се апсат и претепуваат во затвор?
Тоа го има само во најдолни диктатури, каква што Северна полека ама сигурно постанува.
Сите што се ситат на форумов, можам да ви кажам за жалење сте.
Право имаат само членови на семејство ако не се лажам, дотолку повеќе што станува збор за притворени лица.Ова беше најагресивно видео и однесување на пацифистот Мицко кое сум видел ....Абе тргај се она-ова ,кој си тиОвој да ти е лидер ?!
Абе куртон,улетај се агресивно,напрај драма,имаш право да видиш сопартиец,свој чоек,а не ко пиченце со нежни зборови,абе тргај се и толку ....Чоек грабај се и буткај се ....![]()
До толку не,за ќутек се Сдс од Заев,Радмила,зошто толку подмолни и ниски удари на државава и немат напраено,што ни Црвенковски не сменил име на држава ,,,, Правиш остапки,претрпевме понижувања и малтретирања од Албанците,бугарите и највеќе грците ....Чекај,нели деноним ќе остане Македонец,зошто сега е Северно Македонец ....Дека беа за ќотек, беа
Истите тие што убиваат кучиња,убиваат и луге.,,,na nekoi,,,povazhni im se kuchinjata od lugjeto,,,
Во притвор се, мислиш ти на кој му текне има право да се види со нив, м?Ова беше најагресивно видео и однесување на пацифистот Мицко кое сум видел ....Абе тргај се она-ова ,кој си тиОвој да ти е лидер ?!
Абе куртон,улетај се агресивно,напрај драма,имаш право да видиш сопартиец,свој чоек,а не ко пиченце со нежни зборови,абе тргај се и толку ....Чоек грабај се и буткај се ....![]()