Ilumious
Патник, педер, поет, администратор, масон
- Член од
- 29 јануари 2007
- Мислења
- 84.962
- Поени од реакции
- 195.500
Дури и мило ти станува.Па баш и не ми е жал за нив.
Дури и мило ти станува.Па баш и не ми е жал за нив.
Што е работава?МВР потврди дека денеска околу 13 часот во бездна во Нерези е пронајден мртов 35 годишниот скопјанец, Горан Атанасовски, кој синоќа пред полноќ беше пријавен за исчезнат од неговиот татко.
Неговото возило било оставено на патот, а телото е пронајдено неколку метри подолу во бездната покрај патот.
Обдукцијата треба да ги утврди причините за смртта, соопштуваат извори од полиција.
Не тоа, не е убава сликата, после Грујо ќе вика „ете затоа избегав“. И да, ова можда им е порака да не зборат многу.Па баш и не ми е жал за нив.
Да, ама во ист краток период да има толку многу исчезнувања?Медумите напињаат со овие исчезнувањата, како сите да се поврзани, нема недна релевантна (па и нерелевантна) информација дека се работи за мафија, органи и сл. Секој случај си е посебен, кај постари луѓе е деменција, кај некои е депресија, кај некои е лихва, коцка, долгови, нема шанси сите овие неколку исчезнувања да имаат заеднички причинител.
Така е, ама стварно баш за овие двајца не ми жал. Миле веќе не може да си ги изброи обвиненијата оти глупакот во се го ставале како извршител, а овој покорно прифаќал.Не тоа, не е убава сликата, после Грујо ќе вика „ете затоа избегав“. И да, ова можда им е порака да не зборат многу.
Сумњиво, а читам по ФБ коментари и на форумот, се спомнува често трговија со органи посебно при исчезнување на малолетни Роми, но засега нема ништо официјално ни за исчезнување ни за мафија..Да, ама во ист краток период да има толку многу исчезнувања?
Не ли ти е малку сумњиво?
Не можеме да одговориме Да или Не ние. Треба реални аргументи да вкрстат инвеститорите и институциите. Се' загадува денес, но има пропишани норми. Ако мислиме дека може да постои светот без рудници, ќе се вратиме во каменото време.Нивото на ментален развој што ти вика, околу можноста да живееш до рудник за злато и онаква брана за јаловина, како селаните од Штука, Босилово и сл. Дали би прифатил?
Што сакаш поголем заеднички причинител од нефункционалност на систем, на МВР?Медумите напињаат со овие исчезнувањата, како сите да се поврзани, нема недна релевантна (па и нерелевантна) информација дека се работи за мафија, органи и сл. Секој случај си е посебен, кај постари луѓе е деменција, кај некои е депресија, кај некои е лихва, коцка, долгови, нема шанси сите овие неколку исчезнувања да имаат заеднички причинител.
Колку се реално многу? Ако ги тргнеме настрана бабата што ја нашле денеска и тој старецот од минатата недела, за кои факт е дека се исчезнати заради алцхајмер и сл. болести, имаме три сумњиви случаи, Пино за кој има триста верзии, жената што ја најдоа мртва во Вардер пред некој ден и дечково од денес.Да, ама во ист краток период да има толку многу исчезнувања?
Не ли ти е малку сумњиво?