Исчезнати лица

• Креатор на темата Креатор на темата apmkd
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
Луѓе ова не е шала, која е веројатноста 4ца во рок од 15 дена да исчезнат? Нешто ми е многу сомнителна работава, ај ќе речеш исчезнале постарите и можеби се работело за некоја си болест што они ја имаат, ама овие што имаат по 34, 39 години не е можно (бар според мене) да исчезнат и двајцата толку брзо.

Или се работи за киднапирање, со која главна цел е трговија со органи (гледаат дека полицијава не се замара воопшто) или луѓево се стварно со некоја енормна депресија па одлучуваат да се фрлат од Вардар... Иако мене лично ова ми мириса на трговија со органи каде што девојките и жените се главна и попривлечна мета.

Да ти е страв од дома да искочиш ноќно време, нцц...

Не ја исклучувајте и можноста за задолжување по лихвари. Исто е зачестена е појавата на мачо мени по ноќниве клубови (акцент ставам на она дувлоно Lоft) каде што мажи задужени до гуша ловат лековерни женски и потоа „спонзорушки“ им изнудуваат финансии.

Pretepan e ovoj Goran Atanasovski, bi trebalo i ova info denes da bide pusteno.
Kojznae sto e rabotava u picku mater, mnogu luge isceznuvaat periodov, i obicno gi naogaat mrtvi, so ogled deka mnogu slabo informacii kruzat u javnost kako isceznale i koja e pricinata za nivnata smrt, covek da pomisli deka stanuva zbor i za seriski ubiec.
Znam deka e preterano ova ama eve posle isceznuvanjevo i na Goran, pocna vise golema panika da vladee kaj lugjevo, sekoj vtor gleam denes zborese za Goran, veke ne e na ona, ajde be bolen e, sizofrenija, demencija a u, toa e koga protokot na informacii za isceznuvanjava e mnogu slab.

Од кај ова претепан?

Ако е целава случка со конкретна намера, лична, па да има насилство е една димензија, а ако е random човек одбран и убиен, тоа е веќе скроз нешто друго.

Има разни групи и луѓе на кои им иде у прилог одредени лица да "исчезнат". Сега е подобен момент за тоа. Да биде у склоп со масовната параноја.

Од кај ова претепан?

Ако е целава случка со конкретна намера, лична, па да има насилство е една димензија, а ако е random човек одбран и убиен, тоа е веќе скроз нешто друго.
Od drugar sto se poznaval licno so Goran, uste pred da izleze u mediumive mi dae info deka e najden mrtov taka da imam osnova da mu veruvam i za ova zasto dobar izvor ima, ali eve neka iskoci i oficijalno info.
A za toa sto kako zasto, doprva ke vidime od istragata, ja uste ne nacekav za taa od Dracevo sto e pricinata za nejzinata smrt, taka da i ova moze da se odovlekuva. Kako i da e, neka pociva vo Mir deckovo.

Vreme e MVR posle i ova isceznuvanje koe zavrsi tragicno, malce poazurno da reagiraat i potransparentno, veke pocna panika da ima pomegju narodov, ovoj pat mislam i opravdano, zasto ne ni ima nekoj pattern kaj isceznuvanjava, onaka random, a i veke ne stanuva zbor za postari lica.

Баталете го тоа органи, пошто нема инфо дека ни на овој, ни на жената што ја извадија од Вардар им фали орган.

Страшно стана ова. Мора да се реши што побрзо.
Мене ме чуди само што не се збори баш за ова на телевизија. Или па јас може и не следам доволно.
Дали се ќути со цел да не се наштети на истрагата или пак воопшто и не се заинтересирани Мвр.
Јас мислам дека треба да се запали алармот бидејќи сред бел ден човек да го нема е многу страшна работа.

Веќе втор пат пред нашиот офис во К.Вода, станарка од зградата бара помош од дуќаните кои имаат камери! Имено по нејзино кажување, нејзините деца на двапати пробуваат да ги киднапираат! Прв пат мислев бубачки има жаната, ама во контекст на сево ова што се случува, станува сериозно.

Изгледа тие двајцата од Мексико дошле да киднапираат деца или оние со опел астра што киднапираа низ цело Скопје. :D

Се шпекулира дека овој Горан се самоубил. Повеќе ми личи и мене на нешто вакво по што и колата е пронајдена во негова близина.

Непотребно се шири страв и повеќето исчезнати или се болни кои залутале, лица кои извршиле самоубиство или побегнале од дома. Причина за самоубиство се знае депресија, долг итн.
Никакви органи и сериски убијци.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

od kade ti se spekulaciite deka se samoubil ?
Од она што кружи по социјалните мрежи. Причина депресија.

Исто и за жената што ја најдоа во Вардар демек имала проблем со сопругот. Иначе депресијата не се сфаќа како сериозен проблем и после сите се чудат кога на некој ќе се случи нешто и кога ќе кажат дека е од депресија.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom