- Член од
- 25 август 2014
- Мислења
- 144
- Поени од реакции
- 225
Интервју Битола 2016, со документи од дедоова што го имаш пишано бројкиве и кајмене се истите,,кој си от кај си,интер.каде правеше со што док.си?!?
Интервју Битола 2016, со документи од дедоова што го имаш пишано бројкиве и кајмене се истите,,кој си от кај си,интер.каде правеше со што док.си?!?
целата процедура се на се трае 4/5 години никој да не те лаже.....[DOUBLEPOST=1550450206][/DOUBLEPOST]ПАТЕМ АЈДЕ ФАЦИ УТРЕ Е ПОНЕДЕЛНИК СО ГОСПОД НАПРЕД....КОЈ ПОЈКЕ КЕ ИЗДРЖИ БЕЗ ПОТПИС НИЕ ИЛИ ТИЕДО КОГА МОЖАТ ДА ТЕРААТ ВАКА?!Прочитајте што ми падна на ум..
Неам време инаку би ја "обработил" статистички темава, би собрал податоци кој кога напишал дека почнал со процедура, кој кога добил прв статус, па втор, трет, итн итн се до потпис од вицепрезидентот или бил одбиен... така што во најмала рака ке добиеме една база со податоци базирана на 3 форумски теми "Бугарски пасоши" со по над 3000 страни секоја, и врз основа на тие податоци ќе можеме да извлечиме некакви податоци со кои работите би станале појасни.
Секако тоа е работа што бара тим, заинтересирани членови кои ќе работат по моја директива и би требало за (макс) 1 недела да ги добиеме првичните резултати во бројки и проценти.
Ако има заинтересирани, пишете ми. Добивам впечаток дека идеава и не е толку лоша.. но може и да грешам.
Во постот претходно пиша да не се замараме.Саат време подоцна во друг пост почнуваш со замарање. Што ти е поентата?Подолго време нема потпишани укази,сите се нервираат ти за војска служење во Бугарија си си се фатил.Свесен ли си воопшто што се случува? Бог да чуваЗнам дека беше дискутирано на темава и сум сигурен дека многу луѓе ги интересира, ама некако беа поделени мислењата па дали има некој официјален податок околу овие прашања во врска со должноста на луѓе што извадиле БГ државјанство:
- Гласање на избори
- Одреден број на влезови во државата на годишно ниво
- Служење во војска
- Или ако има уште нешто што не ми текна да пишам, слободно додадете......
Благодарам!
Другар мешаш баби и жаби.....Во постот претходно пиша да не се замараме.Саат време подоцна во друг пост почнуваш со замарање. Што ти е поентата?Подолго време нема потпишани укази,сите се нервираат ти за војска служење во Бугарија си си се фатил.Свесен ли си воопшто што се случува? Бог да чува
Ја не чекам бе Северџан,нит ме боли к.р,ги дупиш овие што се нервираат.Другар мешаш баби и жаби.....
Пишав да не се замара со спам за датуми, а прашав нешто конструктивно што едвај еднаш е спомнато во групава.
Ти дали си свесен што се случува? Муслимани испокупиле произходи од ДАБЧ и направиле криминал, па сега ги чешлаат предметите во тој опсег, тоа не значи дека процедурата застанала!
Знаеш ли што воопшто значи новиот закон за Интервју веднаш на ист термин со поднесување на барање? Значи дека поради ново-настанатата ситуација со Северна Македонија, заинтересираноста за БГ Државјанство е намалена, па се олеснува процедура за да се асимилираат што повеќе македонци? Тоа ти е батка взаемна соработка, нив им одговара, нас ни одговара, никогаш нема да престане и нема да умрат указите, опушти се, не сечи вени, ќе добиеш документ, ако си го тераш редовно патот, без разлика дали си со потврди од здруженија, или дедо ти служел војска или баба ти била швалерка на татко му на Бојко....
1. Гласање на избори: Како и во Македонија а и насекаде низ светот, гласањето е граѓанско право, а не должност.Знам дека беше дискутирано на темава и сум сигурен дека многу луѓе ги интересира, ама некако беа поделени мислењата па дали има некој официјален податок околу овие прашања во врска со должноста на луѓе што извадиле БГ државјанство:
- Гласање на избори
- Одреден број на влезови во државата на годишно ниво
- Служење во војска
- Или ако има уште нешто што не ми текна да пишам, слободно додадете......
Благодарам!
Другар не ме вреѓаш со Северџан горд сум на името СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, сабајлето бев да галсам на референдум меѓу првите!Ја не чекам бе Северџан,нит ме боли к.р,ги дупиш овие што се нервираат.
Abe lampion dzabe ne dremis ovde ko nekoj misirЈа не чекам бе Северџан,нит ме боли к.р,ги дупиш овие што се нервираат.