Koga bese ti na intervju i so kakvi dokumenti?Toj brojot ti e broj na molba ili na prepiska,zatoa sto jas sum 10xxx/2016 broj na prepiska i uste na dopolnitelna
Koga bese ti na intervju i so kakvi dokumenti?Toj brojot ti e broj na molba ili na prepiska,zatoa sto jas sum 10xxx/2016 broj na prepiska i uste na dopolnitelna
17 Noemvri 2016 so potvrda od zdruzenie staven na dopolnitelna i sega odnesena potvrda od V TrnovoKoga bese ti na intervju i so kakvi dokumenti?
16.04.2018[DOUBLEPOST=1550343644][/DOUBLEPOST]До кој Рок ти беше ?
Sredinata na noemvriKoj noemvri si jas sum 10 iste na dopolnitelna
NaToj brojot ti e broj na molba ili na prepiska,zatoa sto jas sum 10xxx/2016 broj na prepiska i uste na dopolnitelna
Na molbaToj brojot ti e broj na molba ili na prepiska,zatoa sto jas sum 10xxx/2016 broj na prepiska i uste na dopolnitelna
Cekaj promena ovoj mesecПрашање за оние што ја следат состојбата околу пасошите редовно и се запознаени одприлика како и што се случува !
За колку време од прилика да очекувам промена на статусот, моментално сеуште стои вака ?.
Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство. , в срок до 23.04.2018
Sto e so tie 140xx/2015 od dopolnitelna edna godina cekanje a sega eden mesec stoi deka treba da se razgleda od sovetot po grazdanstvo pred da bide staven na finalen pregledDaleku od cista e. Jas sum na zadolzitelna i sum 169xx/2016 i ne mrda nisto so prst. Pozdrav i se nadevame na brzo resavanje.
Da tocno e toa , zavisi kako gi zafatila masinerijata , ali najbitni se dobri i verodostojni dokumenti samo toa bi bilo prioritet da se sigurni deka ke zemat drzavjanstvo.....cekanjeto ne ubiva , no morame niv uvce ne gi boli nie barame[DOUBLEPOST=1550358783][/DOUBLEPOST]Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија EVE DO KADE SUM JAS 2 I NESTO MESECISto e so tie 140xx/2015 od dopolnitelna edna godina cekanje a sega eden mesec stoi deka treba da se razgleda od sovetot po grazdanstvo pred da bide staven na finalen pregled
Ova nema kraj ima nekoj sto cekat i po 5 godini zalno
Od koga odnesov dopolnitelen dokument za tatko mi tocno edna godina cekase za promena na status. Od januari 2018 do januari 2019Прашање за оние што ја следат состојбата околу пасошите редовно и се запознаени одприлика како и што се случува !
За колку време од прилика да очекувам промена на статусот, моментално сеуште стои вака ?.
Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство. , в срок до 23.04.2018
TOA ZNACI NERESENI SLUCAEVI , DAJ BOZE DA SE RESAT PA POSLE NAS KE GI IMA DRUGI , PA DRUGI, NEVERUVAM NEKOJ KOJ ZEMAL DRZAVJANSTVO TUKA DA SE NADMUDRUVA SO NASПо 2-3 години на форумот и темава 50% исти ликови.
И мене ова ме интересира,после позитивна промена со упатување на вицепрезидента за гражданство,чекам три месециЗнам дека ништо конкретно не се знае, но сепак да прашам.
Од моментот кога статусот ке се промени во "позитивен одговор од советот за гражданство..." уште колку би се чекало за потпис од вицепрезидентот (доколку се би било во ред) ?
Порано беше максимум 4 месеци и потпис. Ама ова сега е каша попара....Знам дека ништо конкретно не се знае, но сепак да прашам.
Од моментот кога статусот ке се промени во "позитивен одговор од советот за гражданство..." уште колку би се чекало за потпис од вицепрезидентот (доколку се би било во ред) ?