Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
На пример ова кај мене заебанција. вакво ако воведад во Прилеп че треба дедоми да го скориваме од Гроб да поддај документи за субвенции уште нее префлено на Стариов мој заебана работа ако бараат имотен лист да е се чисто и истата личност со го поседува имотот да поддај за субевенции
Секогаш ќе има трикови во овие работи, сепак јас мислам пак даваа субвенции нее многу по партиска/пријатеска основа до сега немам слушнато да биде некои обиен за ПВЦ .. сепак треба убо да се информираат граџаните за сите услови .. на пример еве да не беше на Стариов мој кујќава че требаше да платам 300-500еу за плефлање ами било префлено јас си мислев нее Замисли има такви мнгогу случаеви трикчина колку сакашЕпа како поинаку ќе ги натераат луѓето на додатни трошоци и плаќање даноци. Со вакви зафрканции се лажиме сите.
Истото беше и лани со субвенционирањето и за печки на пелети. Субвенциите важеа и за тие кои што имаат купено 4-5 месеци пред објавувањето на огласот.
Мој комшија директно со кола од Прилеп ги однесе документите во Скопје, таму стасал во 9:15 сабајлето (првиот ден).
Ми вика, кога ми го дадоја тој списокот да се потпишам имав реден број 283.
Значи 280 луѓе отидоа и се потпишаа за само 1час??
Тој што си има пријател ќе си намести 2-3 инвертери во неговите 2-3 станови/куќи, и да нема никаква потреба од нив ќе си добие субвенции за сите.
Инаку не мислам дека ова е субвенционирање, туку ослободување на данок на некој начин и тоа само за одредени луѓе(тие со пријатели).
Субвенционирање е кога луѓето ке платат 10-20% од сумата, а остатокот државата(како во нормални земји).
Кои се тие нормални земји со 90% субвенција? Линкови те моламЕпа како поинаку ќе ги натераат луѓето на додатни трошоци и плаќање даноци. Со вакви зафрканции се лажиме сите.
Истото беше и лани со субвенционирањето и за печки на пелети. Субвенциите важеа и за тие кои што имаат купено 4-5 месеци пред објавувањето на огласот.
Мој комшија директно со кола од Прилеп ги однесе документите во Скопје, таму стасал во 9:15 сабајлето (првиот ден).
Ми вика, кога ми го дадоја тој списокот да се потпишам имав реден број 283.
Значи 280 луѓе отидоа и се потпишаа за само 1час??
Тој што си има пријател ќе си намести 2-3 инвертери во неговите 2-3 станови/куќи, и да нема никаква потреба од нив ќе си добие субвенции за сите.
Инаку не мислам дека ова е субвенционирање, туку ослободување на данок на некој начин и тоа само за одредени луѓе(тие со пријатели).
Субвенционирање е кога луѓето ке платат 10-20% од сумата, а остатокот државата(како во нормални земји).
Секогаш ќе има трикови во овие работи, сепак јас мислам пак даваа субвенции нее многу по партиска/пријатеска основа до сега немам слушнато да биде некои обиен за ПВЦ .. сепак треба убо да се информираат граџаните за сите услови .. на пример еве да не беше на Стариов мој кујќава че требаше да платам 300-500еу за плефлање ами било префлено јас си мислев нее Замисли има такви мнгогу случаеви трикчина колку сакаш
Здраво,Здраво, нов сум на форумот и ми треба совет за купување на клима уред за греење во стан. Станот е во стара зграда градена 60-тите години, со полна цигла, на 2-ри спрат. Станот е со нова ПВЦ столарија Alphacan 3D 7комори. Не е битно кој е производителот на климата, битно е да грее за ладење не е проблем. Максумум дозволен буџет е 50.000 денари
Во спалната соба веќе има клима Samsung постар модел најверојатно обична ја пробав 2 пати додека беше ладно и се реновираше собата беше доста топла, а за спиење би била ок. Најголем приоритет е дневниот престојЗдраво,
Ако планираш да го грееш цел стан, ќе мораш да размислиш за повеќе клими 2 или 3
Fairy3,5 vo dnevnata, i LomoLC vo detskata ti vlagaat vo buget.Mitsubishi и Panasonic сериозно го надминуваат буџетот кој го имам, за останатите 2 се во ред во рамки на буџетот. Е сега помеѓу Haier Tundra и GREE Lomo кој има купено нека каже како е задоволен и како е потрошувачката. Други клими за препорака пример Vivax некои модели или останати брендови во таа цена

Претпоставувам станува збор за Hansol GWH12TB-S3DNA2D со моќност 3,5kw, ако е таа влегува во буџетотFairy3,5 vo dnevnata, i LomoLC vo detskata ti vlagaat vo buget.
No, so ogled deka e gradba od 60tite....na tvoe mesto ja bi zemal Hansol za dnevnata +hodnikot, a za detskata otom potom ke ja resam. a Montaza bi napravil kako pod 1 ili eventualno pod 2
Прегледај го приврзокот 204524
Претпоставувам станува збор за Hansol GWH12TB-S3DNA2D со моќност 3,5kw, ако е таа влегува во буџетот
Во Сетек, Нептун и останата екипа препораката беше 5,5kw.
Во однос на монтажата мислам дека нема доволно место за да ја собере ни на 1 ни на 2 но тоа ќе го проверам утре за сигурно.

Mitsubishi и Panasonic сериозно го надминуваат буџетот кој го имам, за останатите 2 се во ред во рамки на буџетот. Е сега помеѓу Haier Tundra и GREE Lomo кој има купено нека каже како е задоволен и како е потрошувачката. Други клими за препорака пример Vivax некои модели или останати брендови во таа цена
Od Gree lomo podaleku ako ti e za greenje od moe lichno iskustvo ti kazuvam ova. Za Haier Tundrata ima nekolku zadovolni clenovi sto ja koristat ovaa klima. Kontaktiraj go @DrZmigo neka ti kaze neso poveke za Tundrata on ja imaMitsubishi и Panasonic сериозно го надминуваат буџетот кој го имам, за останатите 2 се во ред во рамки на буџетот. Е сега помеѓу Haier Tundra и GREE Lomo кој има купено нека каже како е задоволен и како е потрошувачката. Други клими за препорака пример Vivax некои модели или останати брендови во таа цена