Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
,,,a zoshto beshe baranjeto za dostapnost na UJP vo smetkite na gragjanite,,,
Тоа данок на доход, ова данок на имот и после данок на дождовна вода како во Њу Џерси. Колку ќе наврни на метар квадратен, пута на имот метар квадратен, пута денари :icon_lol:.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Кога се деси, можеш да ми се jaвиш. Западен Балкан и Източен Балкан са различни планети.
Хахаха абе како да пишуваш на норвешки форум па не знаат како стојат работите во Бугарија.Си тераш инает за џабе а знаеш и самиот дека е така ама не сакаш да признаеш.Циганите ќе завладеат насекаде за 20 години кај вас иако не влезат по институциите улиците се веќе нивни а тоа е најбитно за една држава кој е народот кој ги држи улиците.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Од рубриката скокотни ме да се насмеам:

ЕЛЕМ имаше распишано јавен оглас. Мојот син прво аплицирал, па потоа ми го соопшти тоа. Јас сум немала апсолутно никакво влијание во одлуката ЕЛЕМ да го вработи мојот син. Тој претходно работеше во приватна фирма, но работел и во Катастар за недвижнини што исто така е државна институција“, вели пратеничката Стојчевска за „А1он“.

Член од
30 јануари 2019
Мислења
82
Поени од реакции
107

ЕЛЕМ имаше распишано јавен оглас. Мојот син прво аплицирал, па потоа ми го соопшти тоа. Јас сум немала апсолутно никакво влијание во одлуката ЕЛЕМ да го вработи мојот син. Тој претходно работеше во приватна фирма, но работел и во Катастар за недвижнини што исто така е државна институција“, вели пратеничката Стојчевска за „А1он“.
Се е транспарентно.
Синот аплицирал и подоцна и кажал на мајка си, ја изненадил.
Мајката пак, го изненадила на синот така што му средила да го примат на работа.
Хармонија во фамилијата бе тоа е .....

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Хахаха абе како да пишуваш на норвешки форум па не знаат како стојат работите во Бугарија.Си тераш инает за џабе а знаеш и самиот дека е така ама не сакаш да признаеш.Циганите ќе завладеат насекаде за 20 години кај вас иако не влезат по институциите улиците се веќе нивни а тоа е најбитно за една држава кој е народот кој ги држи улиците.
Многу пати сум ви кажал, дека да сме соседни држави, а немате поим от што се дешава каj соседите. Многу лошо познавате состоjбите и процесите овде.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.722
Поени од реакции
31.812
Тоа данок на доход, ова данок на имот и после данок на дождовна вода како во Њу Џерси. Колку ќе наврни на метар квадратен, пута на имот метар квадратен, пута денари :icon_lol:.
,,,aeee e nemoit vo Denaro,,,oti sme bile kje ,,vo predvid za vlez vo eu,,,ke bidnit vo evriki,,,:oeoeoe:

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983

Тебе ти пречи ли што „детево“ сам гради успешна кариера. Градежен инженер бил, дефицитарна професија, фирмите сами го бараат. Од нас кои само ги критикуваме овие работи, не се на „раат“ квалитетните кадри кои деновиве интензивно се вработуваат во државните фирми. Сите знаеме дека роднините на СДСМ-овските функционери се најквалитетни и редно е да ги заменат анонимусите кои работат во државните фирми. Слично е и кај ДУИ.
Самата пратеничка кажа, не ни знаела дека син и конкурирал, па на непристрасен конкурс него го избрале. Препознале квалитет, без да знаат чиј син е. Само напред.[DOUBLEPOST=1549969502][/DOUBLEPOST]
Многу пати сум ви кажал, дека да сме соседни држави, а немате поим от што се дешава каj соседите. Многу лошо познавате состоjбите и процесите овде.
Јас кога купив кола пред 15-на години, во Софија, спиев вечерта кај мои блиски роднини. Ми рекоа да ја стават колата во дворот, да ја блокираат со нивна (послаба) кола... „оти ше ја откраднат 100%“. Цела ноќ не сум спиел и само ѕиркав дали колата е уште тука. А Бугарија штотуку беше добила безвизен режим, демек напредна земја. А за 4-5 години стана член и на НАТО, па и на ЕУ. Циганите на улица кај Илиенци и Битакот „продаваа“ фактури (за легализација на стоките набавени на црно). Е тие беа подобни, ние не.
Да, не ги разбираме процесите, каде владее аргументот на силата, а не на квалитетот.

Последно уредено:
Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Вистина муабетот, по председателските избори ќе се тргаат спомениците на бранителите од 2001?

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.685
Поени од реакции
88.643
Еве кој седат у прв ред на кревањето на знамето... десно до Бучко ако не се лажам седеше Љупчо.

IMG_20190212_122022.jpg

Толку треба да знаете за новата Република Северxhан :smirce:

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Еве кој седат у прв ред на кревањето на знамето... десно до Бучко ако не се лажам седеше Љупчо.

Прегледај го приврзокот 204507

Толку треба да знаете за новата Република Северxhан :smirce:
Амди за Претседател. Се гледа дека отскокнува. Видете му го „стајлингот“. Напреден е со години пред другите. А „тек“ (како претседател на држава) кога ќе облече „металик“ светло син костум, па на молитвен појадок кај Трамп... Класа.

Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.742
Поени од реакции
35.593
Оваа Мира Дизелашкава си го вработила и нејзиниот брат во Рек - Битола, (со еден удар две муви), ем за синот нема абер, ем за братот немала појма, не и се јавувал + бил фамилијарен човек :свиркам:.
А вчера Манчињо од петни жили не убедуваше дека две - три вработувања не значеле непотизам:свиркам:

Во МЕПСО ќерката на Александрова, синот на Бучковски, ќерката на Бејта,
- во ЕЛЕМ ќерката на Талат (море кадарен човек ), синот на Грчев, синот на Мира Дизел,
Синот на Мисовски во Агенција за супервизија на осигурувања, ќерката на Александрова во фонд за иновации.

А Мила Царовска со насмевка на лице објаснува дека ќе се зголемат платите во кожарската и текстилната индустрија. Како бе мајко му никој од овие мамини, татини синчиња и ќерки не се вработил баш таму, како сите толку писмени и способни цел живот да бидат обесени на државна цицка.

Македонски народе, Вие ќе си почекате :kuracc: да си ги довработиме нашите семејни стебла до 3 колено, после за вас ќе мислиме, вие и онака на воздух живеете:popce:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom