Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
Ве молам за одговор. За прв пат поднесов документи во септември 2018год. Проверував на ДАБЧ до прошлата недела ми пишуваше Обработава се, денес проверив ова стои:
"Нјама намерени зајавленија по посочените критерии"
Ќе може ли некој да ми објасни. Ви благодарам
Ова значи дека посредникот на кого му имаш дадено полномошно,ти го подигнал происходот.Прашај го него,требало да те исконтактира досега....

Член од
30 ноември 2018
Мислења
127
Поени од реакции
244
Ве молам за одговор. За прв пат поднесов документи во септември 2018год. Проверував на ДАБЧ до прошлата недела ми пишуваше Обработава се, денес проверив ова стои:
Taka bese kaj mene koga mi izleze proizhodot.Mislam deka ti e izlezen.Prasaj go posrednikot.

Член од
24 јануари 2019
Мислења
4
Поени од реакции
18
По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство. Intervju januari2015 od 2 nedeli stoi taka.Ako ima nekoj so isto i ima promeni neka pise da znam kolku se ceka odprilika poz.[DOUBLEPOST=1549963180][/DOUBLEPOST]
Промена денеска од дополнителна на "По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство".
интервју јуни 2016,на дополнителна од август 2017
документи од брат,плус потекло и потврда од клубот во Струмица

Последно уредено:
Член од
11 јануари 2019
Мислења
81
Поени од реакции
80
Mozno e na greska mesto da proveruvas proveri pak vo sekoj slucaj, jas cekam za proishod od mart2018[DOUBLEPOST=1549965387][/DOUBLEPOST]
Taka bese kaj mene koga mi izleze proizhodot.Mislam deka ti e izlezen.Prasaj go posrednikot.
Kolku vreme cekase za proishod i koga podnese dokumenti

Член од
19 декември 2018
Мислења
14
Поени од реакции
2
Mozno e na greska mesto da proveruvas proveri pak vo sekoj slucaj, jas cekam za proishod od mart2018[DOUBLEPOST=1549965387][/DOUBLEPOST]
Kolku vreme cekase za proishod i koga podnese dokumenti
Документите ги поднесов на 13.09.2018год. До денес 5 месеци.

Да да ќе проверам пак, а и ќе му се јавам на посредникот да видам што ќе каже.

Член од
10 октомври 2017
Мислења
57
Поени од реакции
79
И кај мене од денеска истото го пишува при проверка за просиход, Нјама намерени зајавленија по посочените критерии. Да провери и некој друг дали е системска грешка или ја забрзале работава

Член од
19 декември 2018
Мислења
14
Поени од реакции
2
И кај мене од денеска истото го пишува при проверка за просиход, Нјама намерени зајавленија по посочените критерии. Да провери и некој друг дали е системска грешка или ја забрзале работава
Кога поднесе документи

Член од
12 декември 2018
Мислења
12
Поени од реакции
3
Здраво, можно е тоа што го велат некои членови дека происходот е излезен, но кај мене пишуваше исто така (Нјама намерени зајавленија по посочените критерии) за по еден ден пак се врати на истото ’’обработва се‘‘. Денеска пак и кај мене пишува дека ’’Нјама намерени зајавленија по посочените критерии’’ па викам да не има некој проблем со страната. Документи имам подадено во јули 2018 само со потврда од здружение и преку изводи од прадедо. Пред некој ден кога се слушнав со посредникот пак ми рече дека сега одма се закажувало интервју од кога ке ти излезе происходот.

Член од
19 декември 2018
Мислења
14
Поени од реакции
2
Здраво, можно е тоа што го велат некои членови дека происходот е излезен, но кај мене пишуваше исто така (Нјама намерени зајавленија по посочените критерии) за по еден ден пак се врати на истото ’’обработва се‘‘. Денеска пак и кај мене пишува дека ’’Нјама намерени зајавленија по посочените критерии’’ па викам да не има некој проблем со страната. Документи имам подадено во јули 2018 само со потврда од здружение и преку изводи од прадедо. Пред некој ден кога се слушнав со посредникот пак ми рече дека сега одма се закажувало интервју од кога ке ти излезе происходот.

Кога бев во септември да ги поднесам документите, со нас имаше уште двајца на кои им беше излезен происходот. Тогаш мораше лично да се подигне од ДАБЧ и одма истиот ден лично одеа во една друга институција да закажат интервју. Интервју им закажаа за мај 2019.

Член од
19 декември 2018
Мислења
14
Поени од реакции
2
Kako toa proveruvate proishod?

Послато са TA-1033 уз помоћ Тапатока
Со бројчето што го доби при поднрсување на документите на следниот линк:
http://www.aba.government.bg/?legal=7[DOUBLEPOST=1549970142][/DOUBLEPOST]
Кога бев во септември да ги поднесам документите, со нас имаше уште двајца на кои им беше излезен происходот. Тогаш мораше лично да се подигне од ДАБЧ и одма истиот ден лично одеа во една друга институција да закажат интервју. Интервју им закажаа за мај 2019.

Ние сме две бројчиња едно по друго, и кај двајцата стои така:

Нјама намерени зајавленија по посочените критерии.

Член од
18 декември 2017
Мислења
16
Поени од реакции
8
Од денеска ми се смени
По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.
интервју 5 ноември 2016 , на дополнителна со рок 16.04.2018 , документи прв братучед и дополнително однесено потврда од Велико Трново.ѕа дедо Бг војник.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom