Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
има теории дека и Словените потекнуваат од Средоземието, но подоцна ги избркале на зимување и скијање во Русија... а руски научници го открија дискот од Крета, а еден откривал врески меѓу Феникијскиот говор и словенскио

Целава работа е да се направи Голема Албанија. Ете Република Чамерија веќе постои како држава (слично како Косово) и имаат пасоши и државјанства од таа земја. Ципрас е истото како Заев. Целата работа е дефокус на нивното и нашето население за мирно да се одорми голема албанија. Грците чудно ми е што сеуште ништо не изреагирале. Најверојатно нема ништо во медиумите кај нив, исто како што се крие и кај нас.

Некој погоре рече дека сега ќе се цица буџетот и ќе им дадат на ш.иптарите се. Почна со Министерство за Култура и нема да запре само таму. Уствари кај нас беше најтешко за да им се даде територија.

Грците многу лесно им ја дадоа Република Чемерија, а не е баш мал дрл од Грција како што гледам на мапа.

На крај ќе им се сврти цел Балкан и пола Европа на Албанците. Така ми стои работата.

Еве ја и тазе веста:
https://expres.mk/premierot-na-chemerija-prodava-pasoshi-za-250-evra/

има теории дека и Словените потекнуваат од Средоземието, но подоцна ги избркале на зимување и скијање во Русија... а руски научници го открија дискот од Крета, а еден откривал врески меѓу Феникијскиот говор и словенскио
да де, така и мислев

addtext_com_MDIyMTAwMzk2NQ.jpg

Поздрав до Мила Царовска со песната, и во иднина нека не трча како прле пред магаре...

Каков мајтап бе, ем државата се распадна, ем ја укинаа македонската раса. Следува бомбардирање од страна на Грција и Бугарија. Мислам дека Марик тоа убаво го предосети, тогаш го заебавав, али сега гледам дека бил у право.

Инаку, твојата грижа ме стаписа. Јас си мислев дека си обичен глуп шабан, али ти си имал и човечки особини.
Дај бе кажи нешто за Мијалков,ќе си лежи или ќе крка тендери?Или за 19 милиони евра шо ги лапна дуи од пензискиот фонд.Не знам до кога планираш да глумиш корисен идиот?Едно време досетките со Сорос ти беа омилени,сеа пак грција ќе не бомбардирала ово оно.Абе оди скрисе таму.

Последно уредено:
Членовите на албанскиот театар од се срце и се заблагодаруваат на Македонија за парите добиени од Министерството за Култура

51495983_2314683021876407_7866172713600024576_n.jpg
Е па русофили. Го имитираат рускиот герб со кунките. Како го гледаам составот, сигур ке играт "Три сестри".

Дај бе кажи нешто за Мијалков,ќе си лежи или ќе крка тендери?Или за 19 милиони евра шо ги лапна дуи од пензискиот фонд.Не знам до кога планираш да глумиш корисен идиот?Едно време досетките со Сорос ти беа омилени,сеа пак грција ќе не бомбардирала ово оно.Абе оди скрисе таму.

Ако некој мислел дека Mијалков или Груевски ќе си лежат бил многу наивен. Не верувам дека некој со здрав разум тоа го мислел.

Не контам зашто мене ме прашуваш дали ќе лежат. Ваљда мислиш дека сум од СЈО.

Тоа дека Грција и Бугарија ќе не бомбардираат е од проверени извори, од твојот соборец Марик. Сигурен сум дека и ти немаш издржано и имаш истресено таква некоја мудрост, али неам намера да барам. А ова од Марик го помнам бидејќи кога го прочитав се загрижив за судбината на Македонија. Ти не се загрижи и сеедно ти е?[DOUBLEPOST=1549798405][/DOUBLEPOST]
Членовите на албанскиот театар од се срце и се заблагодаруваат на Македонија за парите добиени од Министерството за Култура

51495983_2314683021876407_7866172713600024576_n.jpg
Увек кај што има слика од албански средини, дали е некое село или театар или штаб на учк,дуи, ал каеда...., увек има на сликата градби без фасади. Тоа премина во албански архитектонски стил. За тие што не знаат - Дур е без фасада, е у изградба и не се плаќа годишен данок.

Последно уредено:
addtext_com_MDIyMTAwMzk2NQ.jpg

Поздрав до Мила Царовска со песната, и во иднина нека не трча како прле пред магаре...

Царовска се премисли: Никој не ги украл парите од пензиите - се работи за системска грешка!

ќе попуши и качак сега, дојде од горе друга наредба...
а соросоидните медиуми веќе беа почнале со предизборно јадење гомна, дека министри биле од ВМРО, а всушност ова неплаќање почнало од 2003

Целава работа е да се направи Голема Албанија. Ете Република Чамерија веќе постои како држава (слично како Косово) и имаат пасоши и државјанства од таа земја. Ципрас е истото како Заев. Целата работа е дефокус на нивното и нашето население за мирно да се одорми голема албанија. Грците чудно ми е што сеуште ништо не изреагирале. Најверојатно нема ништо во медиумите кај нив, исто како што се крие и кај нас.
На Грците им криеле у медиумите дека Чемерија е независна држава со свои пасоши.

Да имаш надимак Прорус, замисли, човече...додека Русиjа никоj не jа ебе два посто, кога Груевски бега како пичка, а Македониjа станува земjа-членка на НАТО преку договори за добри односи, вклучително со Бугарите...ти реков дека си кловн коj постои да биде понижуван и да jаде ќотек, за друго не чиниш, али и тоа е доволно на некоj начин...

Да имаш надимак Прорус, замисли, човече...додека Русиjа никоj не jа ебе два посто, кога Груевски бега како пичка, а Македониjа станува земjа-членка на НАТО преку договори за добри односи, вклучително со Бугарите...ти реков дека си кловн коj постои да биде понижуван и да jаде ќотек, за друго не чиниш, али и тоа е доволно на некоj начин...
Има неколку работи кои неутрално сакам да ги забележам
Груевски избега како кур, грешка во полот имаш.
Со Бугарите и Грција имаме договори каде се сложуваме да сме се она што тие сакаат, односно, не се договори, туку „капитулантски“ документи.

Овие неспособниве оградава ја извадиле само од напред, останатиот дел си стои нечепнат. Али важно се изнасликаа и се испофалија по медиумиве, мала театарска претстава за народот.

Овие неспособниве оградава ја извадиле само од напред, останатиот дел си стои нечепнат. Али важно се изнасликаа и се испофалија по медиумиве, мала театарска претстава за народот.
Ја колку што знам беше донесена одлука за целата ограда да се вади.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom