Ретка брада

За жал никош нема да добиеш брада каква што сакаш со препарати. Батали го тоа, не ти треба брада и нема смисла да се фрустрираш ради тоа.

Имам голема и густа брада која ја пуштам во зимниот период веќе 3 години уназад. Доста сум информиран за бради, и такви препарати нема, не фрлај пари за џабе.

Видеото што си го ставил е чиста реклама. А и со таа брада шо на крај ја израсна, изгледа како искубан петел. Незнам што е импресивно тука.

Единствена опција е пресадување, ама какви комплекси треба да имаш за да го сториш тоа?

Sent from my Shoot_1 using Tapatalk

Не лупај глупости жити се... Миноксидил и тоа како помага за промовирање на нови влакна ама кај секако е различно кај некој 3 месеца па дури и 9 месеца зависи до гените.

Тоа зависи од кожата, исто така хигиена нормално. Јас имам ептен чувствителна кожа, и секогаш кога ќе пуштев брада, ме чешаше периоднично... арно ама му најдов лек во продавниците на DM , секојдневно го користам гелот во среде на сликата тој што е, 3 евра кошта ..еве неколку месеци веќе шумата си расте без никакви маани :cool: .
bartpflege-teaserbild.jpg
Хигиена брат, имаш слични од Nivea Men гел за миење лице сигурно ги знаеш , ова е исто, само е специјално за одржување на брада/бркови ..
Ова гелот за одражување брада како се викаше го заборавив ? Преска проверив во ДМ неможев да го најдам.

Според мене прво треба хормонскиот статус да се провери ,а потоа да се ставаат разни уља.

недостаток на B6 (pyridoxal 5 phosphate), биотин, ниацинамид/никотинамид (100мг макс),витамин Е, и K2 MK4, имаат голем ефект на квалитет на влакно, густина, стимулација на раст.

Сепак еден од клучните фактори се проверка на репродуктивни хормони, како и целосен панел на тироида.

Ти порасна брада?

Имаше ефект но не продолжив да го користам.Кога ќе го нанесам печи малце лицето,но со подолготрајно користење ќе се намали но е нешто сериозно.Мислам дека со 4-5 шишенца ќе има огромен напредок.Јас го зедов 730 денари мислам.

недостаток на B6 (pyridoxal 5 phosphate), биотин, ниацинамид/никотинамид (100мг макс),витамин Е, и K2 MK4, имаат голем ефект на квалитет на влакно, густина, стимулација на раст.

Сепак еден од клучните фактори се проверка на репродуктивни хормони, како и целосен панел на тироида.
Во право си за витамин б6 , ја едно време по препорака на доктор пиев б-6 и приметив дека почнаа да ми растат влакна на брадата на места каде што претходно немав .[DOUBLEPOST=1549802192][/DOUBLEPOST]
Каде во Македонија може да се најде миноксидил? @Psyside
Прво провери си хормони мој совет , а после оди на миноксидил .

Имаше ефект но не продолжив да го користам.Кога ќе го нанесам печи малце лицето,но со подолготрајно користење ќе се намали но е нешто сериозно.Мислам дека со 4-5 шишенца ќе има огромен напредок.Јас го зедов 730 денари мислам.

Џабе ми кажуваш цена кога јас се молам да престане да расте од причина што не сакам брада. Јас сум у фазон на дедо ми, само бркови и мала козја брадичка испод. Ова другото со бикче матер му ебавам секоја втора ноќ. Ах, да има препарати за да запре растот. :)
Би ти препорачал и ти да престанеш да се замараш на оваа тема затоа што стварно нема поента у тоа да ја форсираш брадата да ти расте.
П.С. Колку години имаш?

Џабе ми кажуваш цена кога јас се молам да престане да расте од причина што не сакам брада. Јас сум у фазон на дедо ми, само бркови и мала козја брадичка испод. Ова другото со бикче матер му ебавам секоја втора ноќ. Ах, да има препарати за да запре растот. :)
Би ти препорачал и ти да престанеш да се замараш на оваа тема затоа што стварно нема поента у тоа да ја форсираш брадата да ти расте.
П.С. Колку години имаш?
Како што ти нејќеш да имаш брада така има луѓе што сакаат да имаат и секој со својот начин на размислување. За мене нема поента коа ќе видам некој со козја брадичка ама си премолчувам , кој сум јас да судам за изглед на поединецот ? Дај созрејте луѓе веќе ...

Како што ти нејќеш да имаш брада така има луѓе што сакаат да имаат и секој со својот начин на размислување. За мене нема поента коа ќе видам некој со козја брадичка ама си премолчувам , кој сум јас да судам за изглед на поединецот ? Дај созрејте луѓе веќе ...

Дај бе, со тебе комуницирам или со него?
Се некои адвокати тука на форумов. Фино лепо си го кажувам моето мислење, и му препорачувам нешто. Нема потреба ти да изиграваш Метју Нимиц тука.

И посебно ме интересираат неговите години. Јас до 22-23 немав две влакна на фацава, сега неможат да престанат да растат.

Дај бе, со тебе комуницирам или со него?
Се некои адвокати тука на форумов. Фино лепо си го кажувам моето мислење, и му препорачувам нешто. Нема потреба ти да изиграваш Метју Нимиц тука.

И посебно ме интересираат неговите години. Јас до 22-23 немав две влакна на фацава, сега неможат да престанат да растат.
Ова е форум и секој може да даде мислење и да се убаци , а да не е Метју Нимиц . Дечкото си има кажано дека сака брада и се труди да добие , а ти му идеш контра.

Ова е форум и секој може да даде мислење и да се убаци , а да не е Метју Нимиц . Дечкото си има кажано дека сака брада и се труди да добие , а ти му идеш контра.

Баш како што рече, ова е форум и секој може да даде мислење и да се убаци. Тоа го напраив и јас ама ти ме замараш со твоите глупи постови кај што изиграваш Метју.
Јас си имам конверзација со него, и да е контра, не му мислам ништо лошо и намерно го прашувам колку години има затоа што кај некој покасно расте онаа густа брада.
Така да, ако немаш ништо паметно да кажеш освен тоа дека ова е форум, молим те не паламуди и заобиколи ги моите коментари.
А момакот ако се осеќа навреден од тоа што јас му одам контра, може сам да пише, нема потреба од твоите испади.

Баш како што рече, ова е форум и секој може да даде мислење и да се убаци. Тоа го напраив и јас ама ти ме замараш со твоите глупи постови кај што изиграваш Метју.
Јас си имам конверзација со него, и да е контра, не му мислам ништо лошо и намерно го прашувам колку години има затоа што кај некој покасно расте онаа густа брада.
Така да, ако немаш ништо паметно да кажеш освен тоа дека ова е форум, молим те не паламуди и заобиколи ги моите коментари.
А момакот ако се осеќа навреден од тоа што јас му одам контра, може сам да пише, нема потреба од твоите испади.

Имам 19 години.Проблемот е што ми е нецелосна брадата малку на образите но со време се пополнува природно забележувам нов раст на влакна,а мустаќите и neckbeard веќе премногу влакна имам.Фали да ми биде погуста на образите и под устата уште малку да биде погуста.Сепак има време,млад сум сеуште.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom