Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 август 2016
Мислења
506
Поени од реакции
580
Последно уредено:
Член од
23 јуни 2015
Мислења
13
Поени од реакции
30
Денес променет статус бев на дополнителна со рок до 30.03.2018 бројче 141хх/2015 сега се промени на :
По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.

Член од
4 ноември 2017
Мислења
341
Поени од реакции
379
Денес променет статус бев на дополнителна со рок до 30.03.2018 бројче 141хх/2015 сега се промени на :
По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.
Koj datum bese na intervju? Jas sum do 16.04.2018 so rok za dostava pa dase orientiram do kaj se stignati.

Член од
4 декември 2018
Мислења
14
Поени од реакции
5
jeeeeeeeee, smenet status vo: Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија . znae li nekoj kolku se ceka sega za ukaz ? blagodaram

Член од
30 јуни 2018
Мислења
74
Поени од реакции
53
jeeeeeeeee, smenet status vo: Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија . znae li nekoj kolku se ceka sega za ukaz ? blagodaram
Kolku vreme od finalna do polozitelna pomina

Член од
3 август 2015
Мислења
1.722
Поени од реакции
2.958
na dopolnitelna proverka bev mnogu epten mnogu moze godina i neshto, a odnesov dokument na 12.12.2018.za nedela dena me stavija na finalna i eve od vcera promena najposle. samo sea neznam kolku se caka za ova ukazov
kazuvaj te so sto dokumenti ste so odnese naknadno dkumenti iformacii se barat na forumot ne jeeeeeeee meeeeeeeeeeee oputi ce se obolam tuka zimi se

Член од
1 октомври 2011
Мислења
828
Поени од реакции
785
Очигледно ги чекаат сите заостанати преписки, па затоа некој чекаат и по 6-7 месеци за потпис. Сакаат изгледа сите наеднаш да ги исчистат.

tgdk

Go-Run
Член од
5 април 2017
Мислења
126
Поени од реакции
169
Очигледно ги чекаат сите заостанати преписки, па затоа некој чекаат и по 6-7 месеци за потпис. Сакаат изгледа сите наеднаш да ги исчистат.
Дај Боже да е така...јас бев на положително од 6ти декември до од прилика 10ти јануари...и од тогаш на проверка од вице...и јас и другар инаку јас со брат он со сестра.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
5 февруари 2018
Мислења
108
Поени од реакции
286
Prvo jas ne ti se obrativ so takov ton i ne dozvoluvam taka da mi se obracas na mene. Devojce sum i ne sum ti nikakov ortak.
....... a eve zosto e laga.
koga ne prekratvija, za site nas 17000, izleze vo site vesnici i mediumi so slika od minister, direktori na zdruzenija, bivsi direktori na dabc stanati advokati.....tekstt informacija...... prekratvenjeto ne vazit, taa sto ne prekratvi ja izbrkaa od rabota i ..... samo trebit prepiskite da se vratat nazad vo dabc za novi udostvarrenia da napravat ... tuka mozis da gi vidis ste slikani eden dodrug i da citash http://www.bkks.org/node/602
eve ovde imet zvanicno za sredbata na sajtot na mp http://www.justice.government.bg/117/9622/
a imase i od direktorot na dabc izjavi vo komisii kako sudot odlucil deka nemojt da se prekratvet prepiski vo mp i to mojt da go pravi samo vizceprezident na edna drzava. po takvi izjavi dadeni od drzavni institucii licnno ne vidovme pricina zs da podavame povtorno odpocetok.
tocno e ova ili ne e tocno?
ti ne si im verval na lagite i si podal povtorno a jas ete im vervav.... i to nemat nikakvi spojni tocki so srecata, ni tvoeto ni moeto.
i zs da se otkazam? ti se otkaza? i ti i jas uste terame..... ja terame od 2012... eve 7ma godina.
eve prvo da ti se izvinam zatoa sto ti se obrativ so ortak a si devojce,vtoro ne znam so kakov ton ti se obrativ eve izvini i za toa,tesko toa sto terame veke 7 godini,no mene mi bese namerata da ti kazam deka mora da se nadevas deka ke zavrsi uspesno ova nasevo.a za sreka mozam da ja stavam glavata na trupce deka se e sreka,poddadovme vo pogresno vreme,da bev 5 meseci porano ili 1 godina pokasno ke bev so pasosot vo race,poznavam eden kup luge sto zemaa pasosi i ne gi koristat,jas sum zaminat vo germanija veke 1.5 godina so mk pasos,no da go imam pasosot vo race momentalno kako da imam loto dobieno,se nadevam deka za 1,2 meseci najmnogu ke go imame.pozdrav ti posakuvam se najubavo.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom