Многу сте ми интересни со овакви видеа... Каква поврзаност имаат овакви ИНДИВИДУИ со феминизмот и борбата за еднакви права?Тоа што се случуваше на ова видео до 25 секунда со ова девојка е еден од најчистите облици на шизофренија...
Па тие индивидуи го промовираат тоа, нормална жена не се замара со тие ствари. Тоа се луѓе што патат за внимание, мислат преку тоа нешто вредат у општеството, сите тие се у еден кош сџв, лгбт, феминаци, антифа, алтрајт итн итн. Маргинални ликови кои преку форма на некаков протест сакаат да станат битни и да се идентификуваат преку некоја група, без разлика колку е тоа забегано.Многу сте ми интересни со овакви видеа... Каква поврзаност имаат овакви ИНДИВИДУИ со феминизмот и борбата за еднакви права?
Не прашав кое е твоето мислење за таквите движења, туку како некоја единка може да го претставува целото движење.Па тие индивидуи го промовираат тоа, нормална жена не се замара со тие ствари. Тоа се луѓе што патат за внимание, мислат преку тоа нешто вредат у општеството, сите тие се у еден кош сџв, лгбт, феминаци, антифа, алтрајт итн итн. Маргинални ликови кои преку форма на некаков протест сакаат да станат битни и да се идентификуваат преку некоја група, без разлика колку е тоа забегано.
Па кога множината е таква логично е во целина да го гледаш целото движење како такво. Пример зошто некои феминистки не речат, ајде да ги прибереме овие што не брукаат, не ни требаат таквите кај нас, има ли такви? НемаНе прашав кое е твоето мислење за таквите движења, туку како некоја единка може да го претставува целото движење.
Иако не се сметам за феминистка, еве, јас. Не прибирам јас никој, немам јас апсолутно никакво право да му сугерирам на некој, да го прибирам и да му кажувам како да се идентификува. Ти, рецимо, се сметаш себеси за Македонец? Ако јас имам ниско мислење за Македонците, дали под дифолт треба да те вклучам и тебе?Па кога множината е таква логично е во целина да го гледаш целото движење како такво. Пример зошто некои феминистки не речат, ајде да ги прибереме овие што не брукаат, не ни требаат таквите кај нас, има ли такви? Нема
И Ја сум маќедонец, бивш фиромјанин, како овие отепаните што ги караш тука. Нема ли да ме прибереш, да ме нахраниш, негуваш и стоплиш во овие тешки времиња?Иако не се сметам за феминистка, еве, јас. Не прибирам јас никој, немам јас апсолутно никакво право да му сугерирам на некој, да го прибирам и да му кажувам како да се идентификува. Ти, рецимо, се сметаш себеси за Македонец? Ако јас имам ниско мислење за Македонците, дали под дифолт треба да те вклучам и тебе?
Не спаѓа ова веќе во радикален феминизам, онаков како што гледаме во Ес А Де?Токсична машкост? Маженственост?
Од борци за правата на жените, почнаа да се занимаваат со машките однесувања
ОК, кога веќе решиле да не подучуваат, нека почнат од Чаир да држат лекции, племе им нивно ретардирано.
Во право е девојката ама судејќи по коментарите на видеото, не верувам некој со недостаток на интелигенција ќе разбере. Тоа е, јебига.Не спаѓа ова веќе во радикален феминизам, онаков како што гледаме во Ес А Де?Токсична машкост? Маженственост?
Од борци за правата на жените, почнаа да се занимаваат со машките однесувања
ОК, кога веќе решиле да не подучуваат, нека почнат од Чаир да држат лекции, племе им нивно ретардирано.
да скроз се тригнав