ТЕЛЕКАБЕЛ [мобилен оператор]

• Креатор на темата Креатор на темата alekjov
  • Време на започнување Време на започнување
Од каде ви е оваа информација дека и Неотел ќе станат мобилен оператор?
Имате доказ некој?
Незз некој погоре пишал, ко демек се шушкало нешто ова она, idk.

ау па да бе, овие од Телекабел немаат договори и такви глупости, па кога ќе се појават Неотел ако имаат некои топ понуди нема да има проблем за мењавање бидејки Телекабел се без обврзувачки договори. Така или вака, пак со Телекабел ќе завршиме, а за тоа што ќе понуди Неотел ќе видиме. Имам јас еден комшија пријател на моите, он е у бордо на директори у Неоком, па ќе го подпрашам за ова со Неотел како мобилен оператор, и ќе ви кажам.
Се убаво, ама многу е лошо што и двата се ВИРТУЕЛНИ ОПЕРАТОРИ.

Телекабел ќе биде за нијанса подобар од Lyca поради самото име и популарност во MKD. Ако сакаме добра конкуренција мора да влезе оператор како ONE (COSMOFON) што беше.

Телекабел ќе биде за нијанса подобар од Lyca поради самото име и популарност во MKD. Ако сакаме добра конкуренција мора да влезе оператор како ONE (COSMOFON) што беше.
која е разликата помеѓу обичен оператор, и виртуелен???
пак без разлика дали ќе е обичен или виртуелен барем нудат интернет, и позиви.

Ajde druze dokaz da ni dajs
So kogo razgovarase kade vo kolku saat :)
Kolku e verodostoen sogovornikot itn itd
Neotel prodazen salon, pri raskinuvanje na LTE dogovor koga ja zaprasav za sim kartickata da ne pravat mobile operator kaza na toa se teznee I naskoro ke imale. Inaku ne taa so pravata kosa drugata so vitkana I boja na kosa keramika*. Eve ke pocekame info od bordot.

Neotel prodazen salon, pri raskinuvanje na LTE dogovor koga ja zaprasav za sim kartickata da ne pravat mobile operator kaza na toa se teznee I naskoro ke imale. Inaku ne taa so pravata kosa drugata so vitkana I boja na kosa keramika*. Eve ke pocekame info od bordot.
Една ниска да не беше? малце така пуничка? пошо имам една комшивка шо работи у неотел, па за тоа.

Vitueleni se i Telekabel i Lyca ; no Telekabel e vo podobra pozicija kako virtuelen sprema Lyca....[DOUBLEPOST=1548402950][/DOUBLEPOST]
која е разликата помеѓу обичен оператор, и виртуелен???
пак без разлика дали ќе е обичен или виртуелен барем нудат интернет, и позиви.
MNO e Telekom i Vip
a Mvno e lyca i telekabel nemaat svoja mreza rentaat od postoeckite .... sto znaci deka i se zavisni za ceni/soobajkaj/uslugi od vip/telekom
za dobra konkurencija e potreben MNO i toa od podobar kalibar
gledate Italija iliad sto im napravi na ostanatite 3 operatori gi poremeti od koren*[DOUBLEPOST=1548403043][/DOUBLEPOST]
ZA neotel muabetot se provlekuva cela 2018 otkako pustija Lte signal ,no ne znam na koja frekfencija e bidejki mob, telefoni ne go najduvaat ,...
sto ke bide ostanuva da vidime!

Една ниска да не беше? малце така пуничка? пошо имам една комшивка шо работи у неотел, па за тоа.
Ti da ne zivees na zeleznicka? Cel komsiluk vo neotel ti raboti i sakas brojce na telekabel, sram te bilo. Inaku sednata bese bas bas ne ja zaprimetiv :D

Ti da ne zivees na zeleznicka? Cel komsiluk vo neotel ti raboti i sakas brojce na telekabel, sram te bilo. Inaku sednata bese bas bas ne ja zaprimetiv :D
Таму у близина сум,за телекабел размислувам да се сменам од телекомов не за домашен интернет туку за мобилна.
а за домашен интернет нека истече договорот одма на Телеком се мењавам.

Ne go opravija problemot so Lyca, od nekjni barem mozese od TK na Lyca da se dzvoni sega ni toa nemoze

btw imate nekoe info za Neotel mobilna?

Izgleda guzvata e jaka a brojcina im se malce ja zemale cela 2xx xxx serija
e sega so 100 000 br, e druga rabota

Attachments

• tk serija broevi.png
    tk serija broevi.png
    65,2 KB · Прегледи: 70
Izgleda guzvata e jaka a brojcina im se malce ja zemale cela 2xx xxx serija
e sega so 100 000 br, e druga rabota
Гужва е, исто така ми потврдија и од наплатен центар кога бев да прашам подетално за начинот на тарифирање и за пренос на број. :) Од први се селам и јас. :)[DOUBLEPOST=1548607514][/DOUBLEPOST]
upload_2019-1-27_17-33-38-png.203759

upload_2019-1-27_17-35-22-png.203760

upload_2019-1-27_17-36-18-png.203761

upload_2019-1-27_17-39-28-png.203762

https://www.telekom.mk/Documents/TMMK RAO za web 09.08.2016.pdf
https://www.vip.mk/documents/10521/176564/RAO_MVNO_DOOEL-01-June-18.pdf

Доколку ве интересира еве ги цените за изнајмување на мрежата на Вип и Телеком и колку наплаќаат за реализиран сообраќај. И двата оператори имаат целосно идентични цени. Сепак можно е и да е помалку, доколку некако успеале Телеком и ТК меѓусебно да договорат.

Според пресметкиве (според цените во документите погоре) мои 1200МКД за 10GB ќе ги чини Телекабел за реализиран интернет сообраќај.

Последно уредено:
Гужва е, исто така ми потврдија и од наплатен центар кога бев да прашам подетално за начинот на тарифирање и за пренос на број. :) Од први се селам и јас. :)[DOUBLEPOST=1548607514][/DOUBLEPOST]
upload_2019-1-27_17-33-38-png.203759

upload_2019-1-27_17-35-22-png.203760

upload_2019-1-27_17-36-18-png.203761

upload_2019-1-27_17-39-28-png.203762

https://www.telekom.mk/Documents/TMMK RAO za web 09.08.2016.pdf
https://www.vip.mk/documents/10521/176564/RAO_MVNO_DOOEL-01-June-18.pdf

Доколку ве интересира еве ги цените за изнајмување на мрежата на Вип и Телеком и колку наплаќаат за реализиран сообраќај. И двата оператори имаат целосно идентични цени. Сепак можно е и да е помалку, доколку некако успеале Телеком и ТК меѓусебно да договорат.

Според пресметкиве (според цените во документите погоре) мои 1200МКД за 10GB ќе ги чини Телекабел за реализиран интернет сообраќај.
Ne se gledaat slikite sto si gi stavil
kako i da e mi kazaa ili procitav ovde (vekje ne se sekjavam) deka TK ima svoj internet koj ke se nudi preku baznite stanici na Telekom, t.e. deka Telekabel ima postaveno optika do centralata na Telekom i preku taa optika krajnite korisnici dobivaat internet, TK gi renta samo baznite stanici na Telekom.
Ako tropam gluposti izvinjavajte :D, ama nema logika 1200 mkd za 10 GB da gi davaat vo paket od 500 mkd so neograniceni dogovori, avtomatski TK ide vo minus sto e van pameti da pocnuvas so rabota kako mobilen operator i sam sebesi da se kolis so neprifatlivite ceni.
Porealna mi e onaa prvata situacija kade samo gi rentaat baznite stanici na TK za net, a razgovorite e od Telekom. Mozebi i zatoa na mobiliniot koga proveruvam IP e vo stilot 89.xxx.xxx.xxx kako sto ima Telekabel

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom