Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Па јас не се кандидирам па да се споредуваме, а ако споредуваме друго тогаш јас не се резилам ко овој. Само знае да збори многу а да не каже ништо, кога ќе биде прашан нешто го врти одговорот и не одговара на прашањето туку сосема друго. Знае само да кажува благодариме Кичево, Дебар, Свирипичино, куров ми.
Исто како и ти, се контриш и си пукаш во нога.
Добро бе кој уште му верува на овие? Ќе те разберам доколку треба да добиеш некое вработување или си добил. Не знам под кои услови ве ценат по партиите, вака само ветер во магла е муабетот со тебе, нема никаква тежина само се деградираш како личност.
Најискрено, вемерофците ги гледав како багра арамиска, најблаго, но овие претераа златен, ако не им стапнеме на нога без гаќи ќе се шета

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.969
Наместо да се расправате со лоботоми и да му реплицирате како папагали... земете еден два поста од пред година две и треснете му ги од глава. Едноставно бојкотирајте ги со нивни постови.

Вау баш сега крв? Немој жити се крв да се дава. Малку ли се даде тогаш кога Грујо амнестираше терористи и кога го стави Талат за министер. Па после кога ни прати полиција на Кале ауу колку крв падна тогаш. Добро тогаш полицијата по погрешни маваше ама ако битно крв имаше.
Знаеме дека платформата не е проблем, дури и самиот Грујо знае дека и дека кога би го натерал некако Заев да каже дека се откажува од неа пак на следни избори нема да освои пратеници за да сам направи влада. А Албанците не го сакаат, значи не знам кое е објаснувањето на вмровциве и уште никој не кажа, како нови избори ќе ја решат кризата? Ама еј, сега сигурно ќе ја решеле, епа како? Демек Грујо кога ќе види дека пак нема пратеници за сам да прави влада ќе рече ај заеби ќе одам во затвор цел живот? Ова е циркус кој не смее да трае долго, платформата е парче хартија за газ бришење кој служи за да се држи оваа тензија меѓу народот кој чека нова влада. Ене вчера читам Иванов се спремал воена состојба да прогласел ако се изберело претседател на Собрание, тоа ќе биде најлудиот потег ако го направи, не само што ќе ни се смее цел свет туку ќе потонеме уште подлабоко а оние надвор ќе се палат како мајмуни. Трагично е што луѓето кои протестираат а се нарекуваат професори и интелектуалци не сфаќаат дека таквиот насилен пристап од страна на вмро уствари ја признава вината и тоа дека прифатиле платформа, или па сфаќаат ама не смеат да кажат, во секој случај тоа се луѓе без мозок бидејќи немаат свое мислење.
Нови избори нема да има, никој нема да гласа за тоа, мислењето на народот нема да се промени на нови избори, добро еве може ќе се промени, ќе добие вмро плус 2-3 пратеника и што ако? Пак од почеток како сега.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.467
Поени од реакции
7.794
Наместо да се расправате со лоботоми и да му реплицирате како папагали... земете еден два поста од пред година две и треснете му ги од глава. Едноставно бојкотирајте ги со нивни постови.
Аууу како му одговори го закопа, па додека копаше по стари постови можеше да направиш нешто покорисно за да си ја одбраниш идеологијата. А не тука да реплицираш и да се расправаш без никаква корист, не знам што корист имаш од тоа да дрндаш на форум под скриен псевдоним. Па треба да си на браникот на татковината ако толку си погоден.

За промена излези во Сабота на протест против загадениот воздух о ти Руски патриоту.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Па не знам вие од Бардовци на каде влечете, еве кажи си да знам.
Накај Република Македонија влечам. А и не сакам веќе да се занимавам со циркусот @Zarniwoop . Одиш на игнор.

Казаки

Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.969
Аууу како му одговори го закопа, па додека копаше по стари постови можеше да направиш нешто покорисно за да си ја одбраниш идеологијата. А не тука да реплицираш и да се расправаш без никаква корист, не знам што корист имаш од тоа да дрндаш на форум под скриен псевдоним. Па треба да си на браникот на татковината ако толку си погоден.

За промена излези во Сабота на протест против загадениот воздух о ти Руски патриоту.
На форум под скриен псевдоним... Ти изгледа пред 1 недела си регистриран, да не ти извадам и тебе некој валкан долен веш, што си го пишел од стар профил?

Тебе ако сакаш можам една по една да ти цитирам од точките и да видиш која до кај е? Ако сакаш такви одговори кажи?

Загаден воздух... нема такво нешто веќе година и пол. Се е тоа во главата на Грујо..

СДСМ: Загадувањето на воздухот ќе се намали со смена на власта

https://m.kajgana.com/sdsm-zagaduvanjeto-na-vozduhot-kje-se-namali-so-smena-na-vlasta
После ваква мерка, превземена од тогашната опозиција, а сегашна власт, јас полесно дишам. Тој што не дише нека земи сендвич од Грујо и нека излези да протестира.

ПС. Со гулаш ќе бидат сендвичите појачани...

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Абе зошто се тргнаа овие од "Бојкотирам" од пред Собрание баш на денот кога станацме Северџани?

Од тогаш до денес нема никој, ни на ТВ, ни на ФБ. Што се случува?
Им писна Чичко Сем или?

Казаки

Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.969
Ајде нека се јави уште некој муж... да му извадам стар пост, како тврдеше дека заради СЈО ВМРО и Дуи не направиле влада, а платформата не била проблем?

Трите кокони... идолите на шарените, испаднаа поголеми искористени куртони од нив, само што лапнаа добри плати, за разлика од овие, на кои им паднаа рацете од спортување „фрлање куртон во далечина“.

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
Абе зошто се тргнаа овие од "Бојкотирам" од пред Собрание баш на денот кога станацме Северџани?

Од тогаш до денес нема никој, ни на ТВ, ни на ФБ. Што се случува?
Им писна Чичко Сем или?
Vidoa deka ovde so protesti ne se doaga do rezultat, pa resija da mu se pridruzat na pobrojnite I da deluvaat online.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.508
Поени од реакции
24.286
На форум под скриен псевдоним... Ти изгледа пред 1 недела си регистриран, да не ти извадам и тебе некој валкан долен веш, што си го пишел од стар профил?

Тебе ако сакаш можам една по една да ти цитирам од точките и да видиш која до кај е? Ако сакаш такви одговори кажи?

Загаден воздух... нема такво нешто веќе година и пол. Се е тоа во главата на Грујо..

После ваква мерка, превземена од тогашната опозиција, а сегашна власт, јас полесно дишам. Тој што не дише нека земи сендвич од Грујо и нека излези да протестира.

ПС. Со гулаш ќе бидат сендвичите појачани...
Najinteresnoto e kako vaka nekoj nov clen koj napravil akaunt pred dva dena i odma mudruva za politika (dobro i po nekoj post za sport) ne go fati budnoto oko na adminite. Obicno se mnogu poazurni. Bas me interesira koj staro nov clen ke ispadni deka e ovaj?

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Митрата на Св. Климент и жезлото кои се во Софија митови и легенди ли се?[DOUBLEPOST=1548277954][/DOUBLEPOST]
Го пратиле наводно законот до Венецијанска комисија.
Ама не цел
За да не им се згади дури го читаат[DOUBLEPOST=1548313852][/DOUBLEPOST]
Najinteresnoto e kako vaka nekoj nov clen koj napravil akaunt pred dva dena i odma mudruva za politika (dobro i po nekoj post za sport) ne go fati budnoto oko na adminite. Obicno se mnogu poazurni. Bas me interesira koj staro nov clen ke ispadni deka e ovaj?
Некој кој сака руска литература, т.е. што има прочитано 2 книги од руски писател. Се кладам на ставрогин

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
1990-1998 - транзиција криминали. Никој не одговараше.
1998-2002 Телеком - Окта итн... Никој не одговараше
2002-2006 Тенковски делови итн... Никој не одговараше.
2006-2016 што не. Никој РЕАЛНО не одговараше.
2016... Никој нема да одговара.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.820
Поени од реакции
17.038
Експертите категорични: Прво попис, па двојазичност

Во оваа бананска вукојебина поим да се немало од ништо... каква ДВОјазичност, со овој Закон лесно може да дојде до ТРОјазичност...
Па Законот не е за албанскиот јазик туку за јазик на малцинства со > од 20 %...
Лесно може ако овие со БГ пашпорти на Попис се изјаснат блгари, блгарскиот да биде ВТОР а албанскиот ТРЕТ јазик ...
тоа дека НЕ треба преведувач од блгарски е глупост, треба и тоа како, си постојат овластени преведувачи и за српски и хрватски, а не па за блгарски... а за разбирање и албанците разбираат македонски, ама си бараат службен јазик

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Мислиш на твојот сограѓанин оп извини он беше од Кравари не од Битола.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Едноставно не знам што да правам после ова. Само нешто си измешал ти, мене не ми е битно дали постои платформата, да тогаш мислев не постои но ко ќе видам сега како е, подобро што постои, да се смееме малку со плачењево вмровско.
Накај Република Македонија влечам. А и не сакам веќе да се занимавам со циркусот @Zarniwoop . Одиш на игнор.
Ти самиот себе си на игнор, таму во тоа собата во Бардовци сам те оставиле па сега на форум бараш другарчиња за дружба. Не се секирај ќе дојдат апчиња да ти донесат.
Па ти вака ко најпаметен сељак од сите, нели многу работи знаеш и за се имаш одговор барем така било досега во твоите сељачки одговори, секогаш си знаел се бидејќи сељачкиот мозок супер ти работи. Па така мене ме чуди што не приметуваш дека тие нови членови не ги банираат бидејќи тоа е некој админ, се глупира ко и досега. Некогаш од кај Ѓорѓи се пушта некогаш друг и така, досадно им е не им пали Divider веќе.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Митрата на Св. Климент и жезлото кои се во Софија митови и легенди ли се?
Тоа са факти, както е фактот и дека титулата на човекот е бил - Архиепископ на цела Бугариja.[DOUBLEPOST=1548321797][/DOUBLEPOST]
да, за тоа се Вулгаристанците експерти...
Втори нагледен пример ...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom