Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 март 2009
Мислења
20.820
Поени од реакции
17.039
Интересно ќе биди дајте уште некоја нова регулација, лиценца, одобрение, легализација или данок на нешто да не имате заборавено? Затоа што од пазарџиите тешко дупка ќе наполните, нема евроообврзница, уште банкиве наши да престанат да сервисираат долг и таман е :icon_lol:.
има простор за нови работи... задолжителен ласерски сунет 100 евра еднократно :icon_mrgr:... данок на чист воздух, таму каде ПМ10 е < 100, 1 еур/ден по домаќинство...
туку што стана со акцизите за ракија, 0,5 еур/литар, стартуваше тоа ?? кажуваа дека ќе ја крене цената на ракијата ??

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
И нема спас на државава...

Тие што сме гласале за СДСМ зашто сега сме се бунеле?!?! Тоа не може да го разбере само партиски бот од ДПНЕ, едноставно не ви е јасно како може да се буниме против тие што сме гласале, мозокот не ви процесира, ја нема таа функција и error ви прави.

СДСМ и покрај тоа што секој ДПНЕ-овец викаше ке видите тие се бетер, стварно се потрудија и успеаа да докажат дека се најголемите клептомани ама како и да завртиш и ДПНЕ и СДСМ сме ние самиот народ.

Се појави Левица и многу млади го видеоа спасот во неа и ете некако клептоманите и ебаа матер. Едниот стана поголем вмаровец од вмаровците (Апасиев кој ако дојде на власт ке си го смени презимето во Апашиев) и Бранимир кој ги брани политиките на СДСМ повеќе од најзакоравениот СДСМОВЕЦ).

И најголем проблем се Албанците кој успеаа да докажат дека се поуназаден народ дури и од нас. Едноставно немаат капацитет од тоа главите да им изелезе голема Албанија и да летаат орли едноставно само тоа знаат. Па добро бе пичка му матер во ера кога Македонцот витка кичма наместо да бидат тука со поддршка и да градиме нова држава заедно, они си гледаат само за нив и за јазикот, толку закоравена нација не постои.

Воздухот матер ни еба, здраството не покажува знаци на живот ама кај Албанците орлите останаа најбитни... Дајте буџет за двојазичност и за орли на секој чекор, и секако еден така поголем буџет за Албанската историја да се докаже дека се прави ИЛИРИ и првиот народ во Европа.

Ние ке си плаќаме поголем данок и ќе си дишиме воздух нема да е буниме утре кога ке се лечиме ќе не бркаат како кучиња од болниците и ќе идеме на приватно ама ајде СДСМ и Зајко ќе лапаат тендери со Мјалков.
kriv si batka, i ke si ja nosis krivdata na grb, daj boze kicmite da vi se iskrsat. Samo nenormalen covek moze da glasa za komunjarite, veke dokazani i provereni teski kriminalci i patoloski lazovi, unistivaci na drzavata, ekonomijata i narodot. Pagavte na sareni lagi i lizafcinja kako decinja vo peleni so prstot vo usta. Nema nikakvo opravduvanje, ova se vika sam sebe cifsal, alal da vi e. Od gomno podole.

Последно уредено:
Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
И нема спас на државава...

Тие што сме гласале за СДСМ зашто сега сме се бунеле?!?! Тоа не може да го разбере само партиски бот од ДПНЕ, едноставно не ви е јасно како може да се буниме против тие што сме гласале, мозокот не ви процесира, ја нема таа функција и error ви прави.

СДСМ и покрај тоа што секој ДПНЕ-овец викаше ке видите тие се бетер, стварно се потрудија и успеаа да докажат дека се најголемите клептомани ама како и да завртиш и ДПНЕ и СДСМ сме ние самиот народ.

Се појави Левица и многу млади го видеоа спасот во неа и ете некако клептоманите и ебаа матер. Едниот стана поголем вмаровец од вмаровците (Апасиев кој ако дојде на власт ке си го смени презимето во Апашиев) и Бранимир кој ги брани политиките на СДСМ повеќе од најзакоравениот СДСМОВЕЦ).

И најголем проблем се Албанците кој успеаа да докажат дека се поуназаден народ дури и од нас. Едноставно немаат капацитет од тоа главите да им изелезе голема Албанија и да летаат орли едноставно само тоа знаат. Па добро бе пичка му матер во ера кога Македонцот витка кичма наместо да бидат тука со поддршка и да градиме нова држава заедно, они си гледаат само за нив и за јазикот, толку закоравена нација не постои.

Воздухот матер ни еба, здраството не покажува знаци на живот ама кај Албанците орлите останаа најбитни... Дајте буџет за двојазичност и за орли на секој чекор, и секако еден така поголем буџет за Албанската историја да се докаже дека се прави ИЛИРИ и првиот народ во Европа.

Ние ке си плаќаме поголем данок и ќе си дишиме воздух нема да е буниме утре кога ке се лечиме ќе не бркаат како кучиња од болниците и ќе идеме на приватно ама ајде СДСМ и Зајко ќе лапаат тендери со Мјалков.
Добредојде во реалноста!

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Бидејќи двеве алб. "држави" цветаат, па сега ќе прават и трета...ха, сами со себе они не можат...( на мовта и треба дрво etc)...
Нит‘ од западната нит‘ од северната не бидна(а) држава, но тоа не е целта, т.е. целта од нивното постоење не е државотворноста и запазувањето на редот во истата, туку да бидат чивии и извор на постојана дестабилизација за околните држави, кои не сакаат да го слушаат Вујко Сем.

Преседани по Светов веќе има, а такви се: Израел, Тајван, Пакистан и сл., но и повеќето држави кои излегоа од Варшавскиот, гледани во однос на руската Федерација денес.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.820
Поени од реакции
17.039
Џафери до крајот на месецот ќе почне на албански да ги води пленарните седници

сега, во спрега со преведувачи, може каков сака закон да донесе.... мнозинското стадо ќе го толкува новиот закон како што ќе им го преведат, а што е точно значението на албански ќе се дознае после, кога ќе дојде законот да се применува :cool:
а пази сега..
по пресот на Алими на албански, веднаш излезе Бошковски да јаде гомна
Владата уверува дека македонскиот останува единствен службен јазик

Од НМ 09:36 18.01.2019
денес Заев друго кажува :
Заев продолжува „Уставот го дефинира албанскиот јазик како втор официјален јазик, за меѓународна употреба само македонскиот јазик, прв е македонскиот, употребата е јасно разграничена“.

На прашање зошто тогаш ако тој вели дека и албанскиот е официјален имало соопштението од Влада во кое се вели единствен службен јазик е македонскиот, Заев со одговор „не сум го видел соопштението“. :facepalm:

изгледа македонскиот ќе биде единствен прв јазик :cool:
а Зајко, да го прашаш Аљи на кој јазик зборуваше со Илир Мета кога сред Скопје летаа орли ???

TOT

sorcerer
Член од
2 јануари 2019
Мислења
790
Поени од реакции
1.291
Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Па заповедаj да видиш писмата им от XIX век до владата во Софиja или ако сакаш до погледнеме договорот мегу Албаниja и БГ от 30-те години на XX век.
Да викаш на црното - бело... некако не оди. Можеш да се залажуваш сам себе колкото сакаш...[DOUBLEPOST=1548260565][/DOUBLEPOST]
Во право си , поголема е платата, ама и трошковите ти са много поголеми. Нема како да имаш струja 5-6 евра и да се грееш на парно цела зима за 200-250 евра. Нема и како картата за целиот систем на градот да ти е 25 евра. Во семеjството си имам луге, што се вратиха и си живеат овде наново.
Знаеш, на форумот сум доста долго време. Кога имавте визи...се слушаше овде - само да се симнат визите , сите ке си палат бугарските пасоши на плоштад, нема коj да аплицира. Сега мантрата е нова - сега ако можта со македонски пасош да работат во ЕУ, нема да аплицират и тоа ке доjде после 10-15 години,па ако сме живи и здрави ке видиме што и како.
Моjaта цел не е да прикажам колко е убаво во Бугариja - се разбира има проблеми и то многу,но Балканот добро место за живеене и само што не видел запада и не живеел тамо ,не може да го разбере.
Значи нема нешто што не сте украле од нас или од други народи и држави. Од писма до камења. Се имате украдено. Дури и државата ви е поклонета од Русија.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
http://news24.mk/zaev-znam-koj-mi-ja-napravi-najgolemata-luzna-ne-go-prijaviv-zoshto-ima-detsa-video/?fbclid=IwAR1XSmAUUtYbATjLRsX6TmTL43e1ciEPCeJL31AbvbrfS7tKXzbK7rrGneQ
Незнам од кога е, не сум го видел до сега :facepalm:
Да си рипнеме у Вардар најубаво, каков човек и еба матер на македонската нација.....
*Covekot* (pod navodnici poso ne go zasluzuva nazivot, se drugo e samo covek ne) ne e kriv, krivi se ofcite i govedata so go glasaa.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.794
Поени од реакции
37.797
... слушам различни комбинации околу кандидатите за Председател на МКД, термин - април, па нека се знае дека според законот за именување на председател на РМ член 80 се укажува :
,,..За претседател на Републиката може да биде избрано лице ако е на возраст над најмалку 40 на денот на изборите. За претседател на Републиката не може да се избира лице, ако на денот на изборот не е резидент на Република Македонија најмалку десет години во последните петнаесет години...,

Член од
12 март 2009
Мислења
20.820
Поени од реакции
17.039
http://news24.mk/zaev-znam-koj-mi-ja-napravi-najgolemata-luzna-ne-go-prijaviv-zoshto-ima-detsa-video/?fbclid=IwAR1XSmAUUtYbATjLRsX6TmTL43e1ciEPCeJL31AbvbrfS7tKXzbK7rrGneQ
Незнам од кога е, не сум го видел до сега :facepalm:
Да си рипнеме у Вардар најубаво, каков човек и еба матер на македонската нација.....
овој некој невидлив бил или од оние со орелски крила што имаат имунитет??

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
*Covekot* (pod navodnici poso ne go zasluzuva nazivot, se drugo e samo covek ne) ne e kriv, krivi se ofcite i govedata so go glasaa.
Требаше господинот Груевски да си освои 63 пратеници уште од старт, само тоа ќе беше спасот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom